28 Απριλίου 2014

Με τροπολογία αλλάζουν τους εκλογικούς κανόνες του καλπονοθευτικού νόμου την τελευταία στιγμή



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γνωρίζαμε πως το εκλογικό «παιχνίδι» και τους κανόνες καθορίζει η κυβέρνηση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του πιο σάπιου πολιτικο-οικονομικού συστήματος. Δεν γνωρίζαμε όμως μέχρι που θα φτάσουνε. Η χθεσινή τροπολογία των  Γ. Μιχελάκη, Κυρ. Μητσοτάκη και Γ. Στουρνάρα απαλλάσσει τα ΜΜΕ από κάθε δέσμευση ως προς την εκπροσώπηση των υποψήφιων.

Το εκλογικό παιχνίδι είναι σοφά μελετημένο. Εκτός από τη γνωστή σε όλους ποσόστωση  των εθνικών εκλογών και τις μεθοδεύσεις που απορρέουν από το μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα - που πλέον ανέρχεται στο 17% της κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης (50 έδρες), επιβάλλονται απανωτά χαράτσια σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ασκήσει το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι. 

Συγκεκριμένα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια της Αττικής, το παράβολο που πρέπει να πληρώσει κάθε υποψήφιος είναι 150 ευρώ ενώ, πρόσφατα, προσέθεσαν και παράβολο 3.000 ευρώ για κάθε συνδυασμό . Επιπλέον, μετατίθεται η υποχρέωση για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων  στους συνδυασμούς  (3 εκατομμύρια ψηφοδέλτια για την Περιφέρεια Αττικής), εξουθενωτικό για όσους έχουν ως μοναδική πηγή χρηματοδότησης τις εισφορές των μελών και των φίλων, των εργαζόμενων, των φοιτητών και των ανέργων στην περίπτωσή μας.   


Παρόλα αυτά, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί που στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ούτε πτοούμαστε, ούτε ματαιοπονούμε. Γνωρίζουμε πως οι «no politica» μαριονέτες εφοπλιστικών και εργολαβικών συμφερόντων, οι νομοταγείς αριστερές δυνάμεις που τρέχουν για δηλώσεις υποταγής στην Ε.Ε και το ευρώ και οι φυτεμένες ελιές μέσα σε βρόμικα ποτάμια θα έχουν , έτσι κι αλλιώς, τον πρώτο λόγο και τη μεγαλύτερη προβολή στο μιντιακό σύστημα.

Ο πανικός της πτώσης και η προσπάθεια να γαντζωθούν στις καρέκλες, οδηγεί τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος στην αλλαγή των κανόνων μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η προεκλογική περίοδος είναι, πράγματι, ικανή να προσφέρει λίγη επιρροή και αρκετά μετρητά στα ΜΜΕ των εργολάβων και των τσιφλικάδων του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου,  που προσπαθούν να τινάξουν το χώμα από το φέρετρο των χρεών τους και να ανασάνουν για ακόμα λίγο καιρό από τη θηλιά του αγαπημένου τους καπιταλισμού…

Το Υπουργείο Εσωτερικών σε ρόλο εκτελεστή εργολαβικών συμβολαίων και προσταγών, προωθεί την τροπολογία με την οποία θα αίρονται όλοι οι περιορισμοί στα ΜΜΕ για τις εμφανίσεις των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων. Προφανής σκοπός,  η ακόμα μεγαλύτερη συνδιαλλαγή και η προώθηση των εκλεκτών τους.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αττική καταγγέλλει τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο και τα πρόσθετα νομικά τερτίπια. Ο λαός, έχουμε πει πολλές φορές, διαθέτει και μνήμη έχει και κρίση και θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους της καταστροφής, τα τσιράκια του κεφαλαίου και τους υποτακτικούς της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τα ψηφοδέλτια του αγώνα και της ανατροπής θα ενισχυθούν όποια διατάγματα κι αν ψηφιστούν.



ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΑΤΤΙΚΗ
Υποψήφια Περιφερειάρχης: Δέσποινα Κουτσούμπα
Γραφείο Τύπου

Τηλ. Επικοινωνίας: 2132063582, 6978520912, 6948647799

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.