25 Απριλίου 2014

Παρέμβαση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στη Φυλή, Σάββατο 26/4

Τα τελευταία 50 χρόνια, ερήμην των κατοίκων Άνω Λιοσίων και Φυλής, η ευρύτερη περιοχή «υποδέχεται» το 90% των απορριμμάτων της Αττικής και περίπου το 40-45% των απορριμμάτων της χώρας, χωρίς χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των έργων διαχείρισης απορριμμάτων. 

Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια Αττικής προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς τη διαδικασία δημοπράτησης των 4 εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και τη δημιουργία πάνω από δέκα μονάδων καύσης βιομάζας εντός κατοικημένων περιοχών, διάσπαρτες στην Αττική (Φυλή, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Παλλήνη, Κηφισιά).

Απαιτούμε η πόλη που ζούμε να είναι καθαρή – απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στην αποκομιδή και διαχείριση σκουπιδιών. Να μην περάσουν οι περιφερειακοί σχεδιασμοί για διαχείριση των απορριμμάτων με δημιουργία μεγάλων ιδιωτικών μονάδων και αναπαραγωγή του αίσχους των χωματερών. Η υπάρχουσα δημοτική αρχή, χρησιμοποιώντας τα ΕΣΠΑ ως δούρειο ίππο θέλει να τελειώνει μια και καλή με κάθε εργασιακή κατάκτηση και να κάνει ακόμη και τα απορρίμματα ένα χώρο κερδοφορίας για τους ιδιώτες. Δεν θα τους αφήσουμε!   

Το Σάββατο 26/4, στις 12.30, κλιμάκιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική με επικεφαλής την Δ. Κουτσούμπα θα επισκεφτεί το χώρο ταφής απορριμμάτων στη Φυλή, θα συναντηθεί με την επιτροπή αγώνα και τους εργαζόμενους ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και συζήτηση με κατοίκους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.