8 Απριλίου 2014

Κλείνουν-διαλύουν τα Νοσοκομεία της Βορειανατολικής Αττικής!



Μετά το κλείσιμο-συρρίκνωση των πρωτοβάθμιων ιατρείων του ΕΟΠΥΥ σειρά έχουν τα νοσοκομεία των Αγίων Αναργύρων,Σισμανόγλειο, Αγία Όλγα και Άγιος Σάββας!Με νυχτερινή τροπολογία που πέρασε στο πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση στις 30/3 τίθενται σε διαθεσιμότητα για δεύτερη φορά φέτος όλοι οι πρώην γιατροί του ΙΚA από την Τρίτη 8 Απριλίου

Με τη διαθεσιμότητα των γιατρών απειλείται άμεσα η λειτουργία νοσοκομείων που αποψιλώνονται από γιατρούς. Συγκεκριμένα το Σισμανόγλειο και το νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων δε θα έχουν δυνατότητα να βγάλουν καν πρόγραμμα εφημεριών για τον Απρίλη. Προφανώς η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για την ασφαλή λειτουργία των κλινικών και μεθοδεύει το κλείσιμο των νοσοκομείων. Γιατί, λόγω της έλλειψης γιατρών και της αντικειμενικής αδυναμίας εξυπηρέτησης των ασθενών το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι οι συγχωνεύσεις κλινικών και το κλείσιμο κρεβατιών, με συνέπεια την περεταίρω υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.Σε διαθεσιμότητα τίθενται και 1000 οδηγοί πανελλαδικά  οι οποίοι καλύπτουν διαρκείς κι επείγουσες ανάγκες, κρίσιμες για τη λειτουργία των νοσοκομείων (μεταφορά ασθενών, αίματος, μοριακού ελέγχου, μεταφοράς από το νοσοκομείο σε  κέντρα υγείας υλικών και φαγητού, κλπ ).
 Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με τους εργαζομένους για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας!Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που βρίσκονται στην μέγγενη της διαθεσιμότητας-απόλυσης. 

  • ·   Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που βρίσκονται στην μέγγενη της διαθεσιμότητας-απόλυσης. Να καταργηθεί ο νόμος της διαθεσιμότητας.
  • ·         Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία για τις διαθεσιμότητες. Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο.
  • ·         Άμεσες μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού για δημόσια δωρεάν υψηλής ποιότητας υγεία. Να ανοίξουν τώρα όλα τα νοσοκομεία και οι κλίνες που έκλεισαν. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της υγείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.