28 Απριλίου 2014

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στο ΧΥΤΑ της Φυλής

Το Σάββατο 26/4 πολυμελής αντιπροσωπεία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική-Ανταρσία στην κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, στην οποία συμμετείχαν η υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Κουτσούμπα, ο απερχόμενος περιφερειακός σύμβουλος  Άγγελος Χάγιος, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Αττικής Χρίστος Τουλιάτος και Ανατολικής Αττικής Κώστας Τουλγαρίδης, επισκέφτηκε την περιοχή της Φυλής και το ΧΥΤΑ Φυλής.

Κατά την επίσκεψη διαπίστωσε εκ νέου την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πολιτική των χωματερών και της διαχείρισης των απορριμμάτων με κριτήριο το κέρδος και όχι τις κοινωνικές ανάγκες. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με μέλη της Επιτροπής Αγώνα Φυλής, ενημερώθηκε αναλυτικά για το κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα στη χωματερή και ενημέρωσε για τις αναλυτικές και τεκμηριωμένες θέσεις της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Κουτσούμπα δήλωσε: «Το πεδίο της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί πεδίο που αναζητούν μεγάλη κερδοφορία πολλά ιδιωτικά συμφέροντα. Η διαχείριση απορριμμάτων είναι ο χρυσός της εποχής μας. Για εμάς δεν αποτελεί κριτήριο το κέρδος των εργολάβων, αλλά οι ανάγκες της κοινωνίας. Για αυτό συντασσόμαστε και παλεύουμε μαζί με τις αγωνιζόμενες λαϊκές συλλογικότητες στο πεδίο των απορριμμάτων, μαζί με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και όλες τις συλλογικότητες που αγωνίζονται και δρουν για το περιβάλλον. 

Η ΕΕ διαμαρτύρεται δήθεν για το αίσχος της χωματερής, όμως τη χρηματοδοτεί! Οι νέες χρηματοδοτήσεις της ΕΕ αφορούν μεγάλα εργοστάσια και κατευθύνονται στην αναγκαστκή ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμάτων, μέσω των έργων ΣΔΙΤ. Όπως έγινε και με τα διόδια, δηλαδή, θα τα πληρώσουμε 2 και 3 φορές περισσότερο.
Δεν υπάρχει τρόπος άλλης διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως αντιστοιχεί στις σημερινές ανάγκες και δυνατότητες, αν δεν βάλουμε στο κέντρο τον δημόσιο χαρακτήρα του. Οι ιδιώτες χρειάζονται μεγάλα εργοστάσια επεξεργασίας σύμμεικτων σκουπιδιών γιατί από αυτά έχουν να κερδίσουν δις ευρώ. Η κοινωνία, η υγεία, το περιβάλλον, χρειάζονται διαλογή στην πηγή, αλλαγή στη συσκευασία, ανακύκλωση και επεξεργασία των υπολειμμάτων. Τέτοιες προτάσεις υπάρχουν από τις επιτροπές της Φυλής, της Κερατέας και του Γραμματκού. Τέτοιες προτάσεις αντιστοιχούν στη σημερινή πρόοδο της τεχνολογίας. Τέτοιες προτάσεις διασφαλίζουν πραγματικές θέσεις εργασίας, χωρίς τον κίνδυνο του καρκίνου. Μόνο ένα μαζικό κίνημα μπορεί να τις πραγματοποιήσει. 
Η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να είναι δημόσια και να γίνεται υπό εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε! Παλεύουμε για να μην περάσει ο περιφερειακός σχεδιασμός που φέρνει νέες χωματερές και προωθεί την ακριβή και πολύ ρυπογόνα μέθοδο της καύσης προς όφελος συγκεκριμένων «εθνικών» εργολάβων. Παλεύουμε για μία άλλη διαχείριση με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και επεξεργασία των υπολειμμάτων.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.