1 Απριλίου 2014

H Αντικαπιταλιστική Ανατροπή πλάι στον αγώνα των ναυτεργατών! Δήλωση της Δέσποινας Κουτσούμπα, υποψήφιας Περιφερειάρχη με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική



Τη στιγμή που οι περισσότεροι ναυτεργάτες βρίσκονται απλήρωτοι, ορισμένοι μέχρι και επτά μήνες, από τις πλουσιοπάροχα επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές εταιρίες, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης έρχονται να νομοθετήσουν την επιστράτευση.
Το νομοσχέδιο που συζητιέται στη Βουλή αυτές τις μέρες, μεταξύ όλων των σκανδαλωδών ρυθμίσεων που περιέχει (κατάργηση του Οίκου Ναύτου και του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας), εισηγείται το «πλοίο ασφαλείας». Πρακτικά την παγίωση ενός μόνιμα επιστρατευμένου πλοίου και προσωπικού, επί της ουσίας την κατάργηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας!

Πρόκειται για μια ξεκάθαρα αντεργατική και απεργοσπαστική διάταξη, που φανερώνει το μέγεθος της υποκρισίας των κυβερνώντων: Αυτοί που έχουν αφήσει τα νησιά μας χωρίς πλοίο τις μισές περίπου μέρες του χειμώνα και προσαρμόζουν τα δρομολόγια με όρους κερδοσκοπίας, και όχι τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, έχουν το θράσος να επικαλούνται την «προστασία του δημοσίου συμφέροντος» προκειμένου να μην απομείνει στους ναυτεργάτες κανένα ουσιαστικό μέσο διεκδίκησης. Είναι οι ίδιοι που αφήνουν να κυκλοφορούν στο Αιγαίο σαπιοκάραβα, υπερφορτωμένα και με εγκληματικές τροποποιήσεις στο σκαρί τους. Οι ίδιοι τώρα κόπτονται για τις ανάγκες των απομονωμένων πολιτών των νησιών ενώ στην πραγματικότητα το μόνο τους ενδιαφέρον είναι η αγαστή συνεργασία και η υπεράσπιση των συμφερόντων των εφοπλιστών.

Ως «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» θα σταθούμε τόσο πλάι στον αγώνα των ναυτεργατών όσο και στο πλάι των νησιωτών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων που, αν μόλις λίγα λεπτά από την Αθήνα υποφέρουν είτε από τις μεγάλες χειμερινές ελλείψεις σε δρομολόγια είτε από τα εξωφρενικά ποσά των καλοκαιρινών εισιτηρίων. Δυστυχώς, η Περιφέρεια Αττικής και ο κος Σγουρός αντιμετωπίζουν τους νησιώτες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Θα φταίει –φαίνεται- ότι δεν είναι πολλές οι ψήφοι;

1/4/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.