25 Απριλίου 2014

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική χαιρετίζει την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομικό έκτρωμα για την αξιολόγηση, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα και με καταλήψεις Δημαρχείων από τη Δευτέρα.

Ο νόμος για την αξιολόγηση είναι περισσότερο από φανερό ότι πάει να δημιουργήσει νέες δεξαμενές προς απόλυση υπαλλήλων και, παράλληλα,  διαλύει κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και συλλογικής διαπραγμάτευσης, μετατρέποντας το δημόσιο σε κανιβαλικό πεδίο εργασιακού ανταγωνισμού.

Ειδικά, η εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση στους καλλικρατικούς Δήμους πρόκειται να προσφέρει ιδιαίτερες υπηρεσίες στην προωθούμενη πολιτική της αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων. Οι Δήμοι-στρατηγεία της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής έχουν πρωτοστατήσει στην εφαρμογή Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης,  στην προώθηση Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, στη χρησιμοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε., όπως τα ΕΣΠΑ και το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, όπου τίθεται ως υποχρεωτικό προαπαιτούμενο η απόλυτη ελαστικοποίηση της απασχόλησης.  Η αντικατάσταση των εργαζόμενων από «ωφελούμενους» , η «ανταποδοτικότητα», βλ. ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση όσων τοπικών δομών κοινωνικού κράτους έχουν απομείνει και η δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων είναι το πεδίο που οι Δήμοι της χώρας αποτελούν αντιδραστική πρωτοπορία.

Η αξιολόγηση θα ενισχύσει αυτόν τον χαρακτήρα, αφού θα δώσει τη δυνατότητα ολόκληρες δομές να χαρακτηρίζονται ως μη αποδοτικές με μια απλή διευθυντική απόφαση, ολόκληροι κλάδοι να εντάσσονται στα ποσοστά της «αχρηστίας» και χιλιάδες εργαζόμενοι να πετάγονται στο δρόμο  για να αντικατασταθούν από φτηνούς «ωφελούμενους». Ο νόμος για την αξιολόγηση είναι το αποτελεσματικότερο και αμεσότερο εργαλείο  για αυτούς που έχουν σχεδιάσει την πλήρη διάλυση της κοινωνικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο και έχουν υποσχεθεί ήδη φιλέτα κερδοφορίας στην αγορά.

Φυσικά, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες το μόνο που τόλμησαν να ψιθυρίσουν προσχηματικά, κλείνοντας δήθεν πονηρά το μάτι λόγω προεκλογικής περιόδου, είναι η τρίμηνη αναστολή του μέτρου. Είναι προφανές ότι τόσο οι εκλεγέντες όσο και η πλειοψηφία των υποψήφιων ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αμφισβητήσουν την τρομοκρατία του μηδενισμού των δημόσιων επενδύσεων, των «ισοσκελισμένων προϋπολογισμών». Είναι σαφές ότι κουκουλώνουν με ευκολία (πολλών αριστερών συμπεριλαμβανομένων) τα ιδιωτικά συμφέροντα των ΜΚΟ και τις συνέπειες των χρηματοδοτικών εργαλείων…  

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική μάχεται μαζί με τους εργαζόμενους στην ΠΟΕ-ΟΤΕ ενάντια στην αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και το ξεπούλημα του δημοσίου, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Παλεύει για να διαμορφωθεί μια σχέση των εργαζόμενων στου ς δήμους με το τοπικό κίνημα που θα απαιτεί από τις δημοτικές αρχές να συγκρουστούν με το κεντρικό κράτος, να απαιτήσουν δημόσια χρηματοδότηση των τοπικών δομών, να μην εφαρμόσουν τις πολιτικές διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που επιβάλλει εκβιαστικά η χρηματοδότηση από τα πακέτα της ΕΕ.


Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στους Δήμους! Να καταργηθεί τώρα ο νόμος για την αξιολόγηση!


Text Box:
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Αττική - ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ




Γραφείο Τύπου
τηλ. επικοινωνίας: 213063581-2, 6978520912, 6948647799


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.