29 Απριλίου 2014

Για το νέο αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης με τις ευλογίες της Ε.Ε



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον απόλυτο έλεγχο και την ποδηγέτηση του δικαιώματος στον ανεξάρτητο, από κράτος, κυβέρνηση και εργοδοσία, εργατικό συνδικαλισμό μεθοδεύει εντατικά η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτουν σημερινά δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για «διάδοχο» νόμο του ν. 1264, ο οποίος ρύθμιζε το καθεστώς λειτουργίας και δράσης των εργατικών συνδικάτων.


Η κυβέρνηση Σαμαρά, υπό τις ευλογίες της ΕΕ και του ΣΕΒ, μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων και την επαναφορά του λόκ άουτ, ετοιμάζεται να «εκσυγχρονίσει» το νομικό πλαίσιο για τα συνδικάτα, επιστρέφοντας 40 χρόνια πίσω, στην εποχή του κατάπτυστου νόμου 330/1976, και του απεργοκτόνου άρθρου 4 του νόμου 1365/83.
Το όψιμο ενδιαφέρον του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση περί της «έλλειψης αξιοπιστίας» των συνδικάτων ή του «κατακερματισμού» τους, είναι απλά υποκριτικό, για ένα καθεστώς που έχει δώσει γη και ύδωρ στον εργοδοτικό δεσποτισμό μέσα στους χώρους δουλειάς και έχει πρωτοστατήσει στην καταστολή μαχητικών εργατικών αγώνων.

Φανερώνει κυρίως τον διακαή πόθο του κεφαλαίου να καθυποτάξουν τις μαχόμενες εργατικές αντιστάσεις και συλλογικότητες, να καταργήσουν την ταξική πάλη, να τελειώσουν με αποφασιστικούς αγώνες όπως των εκπαιδευτικών που μάχονται κατά των απολύσεων και της αξιολόγησης, των καθαριστριών  που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά, των επιστρατευμένων εργαζομένων του Μετρό που εξακολουθούν να αντιστέκονται στην τρομοκρατία.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες της Κομισιόν και της ΕΕ για «διασφάλιση δικαιώματος στην εργασία», «προώθηση εποικοδομητικής σχέσης μεταξύ εταίρων» και «αποφυγή οποιασδήποτε αναίτιας διαταραχής στη λειτουργία των επιχειρήσεων» δείχνουν τα αντιδραστικά μέτρα που θα αποφασιστούν: Ανοιχτή αμφισβήτηση και ακύρωση δυνατότητας αποφάσεων για απεργιακούς αγώνες, κρατική χειραγώγηση στη δομή και την συγκρότηση των σωματείων και των οργάνων τους, οικονομικός στραγγαλισμός τους, διώξεις πρωτοπόρων συνδικαλιστών.  

Το μαχόμενο ταξικό εργατικό κίνημα, τα αγωνιστικά συνδικάτα και η αντικαπιταλιστική Αριστερά θα πρωτοστατήσουν στο να μην περάσει ο οδοστρωτήρας αυτός πάνω από το εργατικό δικαίωμα του συνδικαλισμού. Θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για την ανατροπή της χούντας του κεφαλαίου. 

          


ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΑΤΤΙΚΗ
Υποψήφια Περιφερειάρχης: Δέσποινα Κουτσούμπα
Γραφείο Τύπου
Τηλ. Επικοινωνίας: 2132063582, 6978520912, 6948647799

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.