28 Απριλίου 2014

Για το απαράδεκτο δημοσίευμα του Ριζοσπάστη

Σε στήλη με το όνομα «εκλογικές σπόντες» (διάβαζε: προεκλογικές λάσπες) ο Ριζοσπάστης δυστυχώς έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει μετατραπεί σε ένα χυδαίο όργανο προπαγάνδας που καμία σχέση δε (θέλει να) έχει με την ενημέρωση του λαού. Κατήγγειλε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και μέλος της ονομαστικά, ότι συναίνεσαν στο να δοθεί προεκλογικά χώρος προβολής στη Χρυσή Αυγή.
Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι πέρα από προσβλητικό, άκρως ψευδές και δεν εξυπηρετεί παρά τη λογική της συκοφαντίας στην οποία συστηματικά επιδίδεται το ΚΚΕ και τα όργανά του.


Πρώτον, τα γεγονότα: η συγκεκριμένη διαδικασία στην οποία συνέβησαν τα γεγονότα που διαστρέβλωσε ο Ριζοσπάστης δεν ήταν επίσημη διαδικασία, δεν είχε καμία δικαιοδοσία να αποφασίσει κάτι και προφανώς  δεν περιείχε καμία ψηφοφορία. Τόσο στο διοικητικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς έχουν καταγγείλει πολλάκις και με κάθε τρόπο τη δράση των φασιστών. Εδώ και 4 χρόνια, και όχι μόνο τους τελευταίους μήνες που ξαφνικά όλοι άρχισαν να πέφτουν από τα σύννεφα με τις «αποκαλύψεις» για τη Χρυσή Αυγή, είμαστε οι πρώτοι που μιλάμε για τις ρατσιστικές επιθέσεις και τις δολοφονίες μεταναστών, απαιτώντας τόσο την καταδίκη τους από τα θεσμικά όργανα όσο και την έμπρακτη αντίσταση απέναντι στο τέρας του φασισμού. Σε μόνιμη βάση οποιαδήποτε πρόταση στηρίζει άμεσα ή έμμεσα τη Χρυσή Αυγή καταψηφίζεται από τις δυνάμεις μας . Είναι εξάλλου γνωστό ότι ο δημοτικός σύμβουλος Π. Κωνσταντίνου, καθώς και τα γραφεία της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» έχουν γίνει στόχοι τραμπουκισμών και επιθέσεων από τους φασίστες.

Δεύτερον, μια παρατήρηση: μήπως είναι ο καιρός, κάποια στιγμή, οι δυνάμεις του ΚΚΕ να κάνουν ανοιχτά την αυτοκριτική τους για τη στάση τους στο αντιφασιστικό κίνημα; Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν κρίνεται στις ανακοινώσεις, τις πολιτικές αναλύσεις και τις ιστορικές αναφορές. Κρίνεται πάνω από όλα στο δρόμο και μέσα στο λαό, στην καθημερινή προσπάθεια να μην βρουν οι φασίστες ούτε τον πιο μικρό χώρο στις γειτονιές μας, στην αντίσταση απέναντι στη βία και τη φασιστική τρομοκρατία – και σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που έχουν ξεπηδήσει τα τελευταία χρόνια στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα οι δυνάμεις του ΚΚΕ είτε απουσιάζουν είτε κρατάνε στάση αδρανή και καθ’ όλα απαξιωτική.


Και τρίτον, ένα σχόλιο: η μάχη για να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, καθώς και όποια πολιτική προσπαθεί να διασώσει ή να εξωραΐσει τον καπιταλισμό δεν έχει ανάγκη από αντιπαραθέσεις κιτρινισμού. Ας πάψει κάποια στιγμή το ΚΚΕ να χρησιμοποιεί την αρχαιότερη εφημερίδα της Ελλάδας για ανακοινώσεις που έχουν ως όριο το να φανατίζουν 17χρονα μέλη της ΚΝΕ. Τέτοιες ενέργειες, για εμάς, ευτυχώς δεν έχουν και ούτε ποτέ θα έχουν την παραμικρή σχέση με την κουλτούρα και το ήθος των κομμουνιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.