24 Απριλίου 2014

Η μαύρη μέρα προ τετραετίας και ο ατυχής συμβολισμός του Καστελόριζου


Συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ο άλλοτε πρωθυπουργός και τα επιτελεία του ύστερου ΠΑΣΟΚ επέλεξαν το Καστελόριζο για την αναγγελία ένταξης της χώρας σε Μνημόνια, οικονομικές επιτηρήσεις και τη νέα φάση του Καπιταλισμού με την επιβολή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Ηλιος, θάλασσα και ο ακριτικός νησιωτικός οικισμός για το συμβολισμό μιας ισχυρής Ελλάδας από άκρη σε άκρη που εισέρχεται βίαια σε μια κρίση από την οποία θα βγει άμεσα και ενισχυμένη.


Σε ένα νησάκι που από τον σεισμό του 1926, μέχρι τους φασίστες του Αξονα, σε μόλις δύο δεκαετίες και από 20.000 κατοίκους, έφτασε στους 200 ανθρώπους μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και στους λιγότερους από 20 σήμερα.


Αυτό το μέρος, το βασανισμένο από παραγωγικές και φυσικές καταστροφές, διάλεξε ο ΓΑΠ για να εξαγγείλει τα μνημόνιά του. Πιο ατυχή συμβολισμό δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Τέσσερα χρόνια μετά, η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς κρίσης, με αποτελέσματα που θυμίζουν "έξοδο από πόλεμο". Και μόνο για την πρωτοφανή του άγνοια και τον εκνευριστικό μεταμοντερνισμό του, ο τουρίστας ΓΑΠ και οι φίλοι του, τύπου Παπακωνσταντίνου, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.



ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΑΤΤΙΚΗ
Υποψήφια Περιφερειάρχης: Δέσποινα Κουτσούμπα

Γραφείο Τύπου
Τηλ. Επικοινωνίας: 2132063582, 6978520912, 6948647799

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.