30 Απριλίου 2014

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την εργατική Πρωτομαγιά



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καλεί όλους τους εργαζόμενους, νεολαίους, άνεργους, μετανάστες να στηρίξουν μαζικά και αγωνιστικά την αυριανή συγκέντρωση και πορεία της εργατικής Πρωτομαγιάς. Η 1η Μάη δεν είναι μια αργία, όπως επίμονα προσπαθούν να μας πείσουν οι υπερασπιστές του συστήματος και όσοι θέλουν να βυθίσουν στη λήθη τους αγώνες των λαών. 


Αύριο τιμάμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, αλλά και συναντιόμαστε με όσους και σήμερα σε όλον τον κόσμο παλεύουν ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Σε μια εποχή που η επίθεση απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα και όλη την κοινωνία κορυφώνεται, η Πρωτομαγιά μπορεί και πρέπει να γίνει ορόσημο για νέους εργατικούς και ευρύτερα λαϊκούς αγώνες που θα υψώσουν αναχώματα σ’ αυτήν την πολιτική.

Είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, σε καθέναν που αγωνίζεται, αλλά πολύ περισσότερο σε όλους αυτούς που βλέπουν τους αγώνες τους να ποινικοποιούνται και τους ίδιους να διώκονται από το κράτος και την εργοδοσία. 

Οι εργαζόμενοι του Μετρό έχουν δει τον ηρωικό τους αγώνα να χτυπιέται αλύπητα ενώ οι ίδιοι παραμένουν επιστρατευμένοι από την κυβέρνηση της βίας και της καταστολής. Οι ίδιοι αποφάσισαν αύριο να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, κόντρα σε νομικές κυρώσεις και κρατικές απειλές. Στεκόμαστε δίπλα τους με θάρρος και περηφάνια: στηρίζουμε την απεργιακή περιφρούρηση από τις 5.00 ως τις 9.00 και στις 10.00 αντιπροσωπεία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής θα επισκεφτεί το Μετρό. Μαζί μας θα είναι και ο Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Μετρό και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στις 10.30 δίνουμε ραντεβού στο Μουσείο στην απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία προς τη Βουλή που θα ακολουθήσει.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΑΤΤΙΚΗ
Υποψήφια Περιφερειάρχης: Δέσποινα Κουτσούμπα

Γραφείο Τύπου
Τηλ. Επικοινωνίας: 2132063582, 6978520912, 6948647799

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.