10 Απριλίου 2014

Οι αγώνες δεν δικάζονται. Οι απεργοί χαλυβουργοί θα νικήσουν!




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, οι δικαστές, λειτουργώντας στην πράξη ως «εντολοδόχοι» της κυβέρνησης και του εργοδότη Μάνεση, καταδίκασαν την ηρωική απεργία των χαλυβουργών, και τους εργάτες και  συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν στον εννιάμηνο ηρωικό αγώνα.
Οι 23 μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή στον πρόεδρο, το γραμματέα,  τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και τους άλλους εργάτες, κατά την περίοδο του σκληρού απεργιακού αγώνα, με την κατηγορία της «παραβίασης δικαστικής απόφασης» και «παράνομης βίας», θα αποτελέσει μνημείο αντιδραστικής και αντεργατικής δικαστικής απόφασης.
Πρόκειται για μια προφανή προσπάθεια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να τρομοκρατήσουν το μαχόμενο εργατικό κίνημα, και τους πρωτοπόρους αγωνιστές εργάτες, επιστρατεύοντας πότε την ωμή βία των ΜΑΤ, πότε τις δικαστικές καταδίκες και πότε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, όπως αυτός που σήμερα ελέγχει το σωματείο στην «Χαλυβουργία Ελλάδας» και που υπήρξε άφαντος από τη δίκη των εργατών.
Η καταδίκη της πολύμηνης απεργίας πάει χέρι-χέρι με την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης μέσω του πολυνομοσχεδίου για την "πάταξη" των απεργιών, την επαναφορά του εργοδοτικού λοκ-άουτ και την απελευθέρωση των απολύσεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα, τη σάρωση των εργατικών δικαιωμάτων, και νέα λουκέτα σε εργοστάσια στο Θριάσιο και όλη την Αττική.
Με την τιμωρία όσων αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι, η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι, θέλουν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα προς την εργατική τάξη. Είναι όμως βαθιά γελασμένοι! Η ηρωική απεργία των χαλυβουργών θα παραμείνει σύμβολο ανυποχώρητου αγώνα και ταξικής αξιοπρέπειας, εικόνα από το μέλλον ενός ανατρεπτικού εργατικού κινήματος που θα σαρώσει τις αντεργατικές πολιτικές και κυβερνήσεις.



ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΑΤΤΙΚΗ
Υποψήφια Περιφερειάρχης: Δέσποινα Κουτσούμπα

Γραφείο Τύπου
Τηλ. Επικοινωνίας: 2132063582, 6978520912, 6948647799, 6934345246

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.