5 Απριλίου 2019

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση 5/4, 4 μμ. πλατεία Καραϊσκάκη, Πειραιάς! OXI ΣΤΟ MASTER PLAN της COSCO




Φίλοι και φίλες,

Η πόλη μας, ο Πειραιάς βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Η γνωστή σε όλους μας Cosco, προτείνει ένα επενδυτικό πρόγραμμα (master-plan), και ήρθαν σήμερα στον Πειραιά στελέχη της κυβέρνησης και της «Αυτοδιοίκησης» να μας το διαφημίσουν.

Η ΑΑΑ όμως ρωτά:
-Είναι επένδυση το master-plan της Cosco;
-Είναι επένδυση για τον Πειραιά και τη χώρα ολόκληρη, η επιχειρηματική δράση της Cosco;
-Τι εισπράττει το ελληνικό δημόσιο από την Cosco;
-Η υπόθεση του ξεπουλήματος του λιμανιού ξεκίνησε από το 2010με το επιχείρημα ότι γίνονται  σπατάλες στον ΟΛΠ.
Και που έφτασε; Επί ΟΛΠ είχαμε λιμάνι, τώρα δεν έχουμε. Τι ακριβώς "διορθώθηκε";

Φίλοι και φίλες,
Καταγγέλλουμε στον εργαζόμενο λαό του Πειραιά, ότι η Cosco είναι μέρος των γεωπολιτικών σχεδίων της κυβέρνησης Σύριζα, σε αγαστή συνεργασία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Σχέδια στα οποία συμφωνούν όλα τα συστημικά κόμματα της βουλής (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ, οι δορυφόροι τους, καθώς και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Σχέδια που διευκολύνουν στην εκτέλεσή τους με κάθε τρόπο η Δημόσια Διοίκηση, η Περιφερειάρχης Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και ο Δήμαρχος Πειραιά.
Σχέδια που δεν έχουν σχέση με τη ζωή και τους όρους εργασίας των κατοίκων του Πειραιά. Σχέδια που για να υλοποιηθούν, όλοι εμείς είμαστε οι "παράπλευρες απώλειες".

-Για ποιόν δουλεύουν όμως όλοι αυτοί;
Δουλεύουν για έναν νέο παγκόσμιο καταμερισμό αγορών στον οποίο κάποιοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια θέση καλοπληρωμένου στελέχους (υπουργοί, στελέχη διοίκησης, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες).
Η ζωή μας, δεν έχει καμιά αξία για τις επιδιώξεις τους.
Διαφορετικά πως θα συμφωνούσαν για επέκταση ελιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων μπροστά σε σπίτια, σχολεία, παιδικές χαρές;
Τελικά για ποιόν υπάρχει η πόλη του Πειραιά;
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, καλεί το λαό του Πειραιά να αντισταθεί στις σειρήνες της δήθεν ανάπτυξης, Να προστατεύσει την πόλη στην οποία ζει. Να προστατεύσει το Δημόσιο Χώρο και τη ζωή του σ' αυτόν.

Για να μη γίνει ο Πειραιάς ένα κέντρο διεθνούς εμπορίου, προς όφελος πολυεθνικών και πλουσίων Ελλήνων και ξένων ενώ για τους κατοίκους του, θα υπάρχει η γαλέρα της Cosco και τα επιδόματα της ανέχειας και της αναξιοπρέπειας.
Αθήνα 5-4-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.