3 Απριλίου 2019

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση 5/4, 4 μμ. πλατεία Καραϊσκάκη, Πειραιάς




Όλες και όλοι στην κινητοποίηση 5/4, 4 μμ. πλατεία Καραϊσκάκη, Πειραιάς
Όχι στο ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά


Οι «αναπτυξιακές» κυβερνητικές επιδιώξεις για ξεπούλημα του ΟΛΠ και μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε σημαντικό μοχλό προώθησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που ονειρεύεται ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του, δεν είναι αναίμακτη για τον εργαζόμενο κόσμο. Κοστίζει τον αποκλεισμό του από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ενώ ταυτόχρονα αφήνει ανεξίτηλο το ισχυρό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Τα σχέδια της κυβέρνησης, του κεφαλαίου αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων εξουσίας είναι γνωστά. Μέρος αυτών υλοποιούνται ήδη με το ξεπούλημα στην COSCO, την διάλυση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και τη διεύρυνση των προνομίων των εφοπλιστών στη ναυτιλία, όπως πολύ σωστά σημειώνει και η ΠΕΝΕΝ στην ανακοίνωσή της. Επόμενος σταθμός είναι η επέκταση που προβλέπει το Master Plan για την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των κρουαζιερόπλοιων στη περιοχή της Πειραϊκής.



Στους «πραγματευτές» της παράδοσης του λιμανιού του Πειραιά στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχει προστεθεί και η δημοτική παράταξη «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς για όλους». Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, σε συνεργασία με του δημάρχους που στηρίζει η κυβέρνηση σε Κερατσίνι/Δραπετσώνα και Πέραμα, ετοιμάζει φιέστα παρουσίασης των ήδη διατυπωμένων κυβερνητικών επιδιώξεων -την ίδια στιγμή που παριστάνει ότι ηγείται στον αγώνα της “μάχης κατά των επιχειρηματικών συμφερόντων” στον Πειραιά. Μόνο που είναι πια σαφές ότι η αντιπαράθεση Μώραλη-Μπελαβίλα δεν αφορά το να μην είναι ο Πειραιάς στα χέρια επιχειρηματιών, αλλά το σε ποιους επιχειρηματίες θα παραδοθεί!

Να τους χαλάσουμε τη φιέστα! Ο εργαζόμενος κόσμος μόνο να χάσει έχει από τα δήθεν αναπτυξιακά τους σχέδια που προσφέρουν γη και ύδωρ στους ισχυρούς του ναυτιλιακού και τουριστικού κεφαλαίου και, στην κυριολεξία, τα στερούν από το λαό. Ο εργαζόμενος λαός δεν θα παραδώσει την πόλη του σε κανένα επιχειρηματικό συμφέρον.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε τη κινητοποίηση που έχει καλέσει η ΠΕΝΕΝ την Παρασκευή 5/4, στις 4 μμ, στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

Για να δοθεί μια εργατική-λαϊκή απάντηση καταδίκης των δήθεν αναπτυξιακών πλάνων κυβέρνησης-κεφαλαίου και για να αναδειχθούν τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.