22 Απριλίου 2019

Ολοκληρώθηκε η διημερίδα "Στην Αττική έχουμε ζωή;"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διημερίδα που διοργάνωσε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, με τη συμμετοχή αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης από δήμους της Αθήνας στις 19 και 20 Απρίλη. 

Σε δύο μέρες παρουσιάστηκαν όλα τα σύγχρονα ζητήματα της Αττικής σε σχέση με τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου για τον χώρο. Οι θεματικές περιλάμβαναν το θέμα της στέγης και του Airbnb, τις αστικές αναπλάσεις, τα ρέματα, αλλά και τα μεγαλεπήβολα σχέδια για την "Αθηναϊκή Ριβιέρα". 
Στις εισηγήσεις τους οι ομιλητές, αγωνιστές από κινήματα πόλης γειτονιάς αλλά και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται σε αντίστοιχους επιστημονικούς τομείς, παρουσίασαν ανέλυσαν και τεκμηρίωσαν το γιατί οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου είναι συνολικά καταστροφικοί για τη ζωή των κατοίκων, και ανέδειξαν το πως ένας άλλος συνολικά σχεδιασμός, που βάζει μπροστά τις ανάγκες των ανθρώπων και της φύσης είναι δυνατός σήμερα.
Ο πλούτος των τοποθετήσεων μπορεί να  αποτελέσει όπλο στα χέρια των τοπικών κινημάτων και των κατοίκων στον αγώνα για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Αττική. 

Τα βίντεο και οι ομιλίες θα αναρτηθούν στις επόμενες μέρες στο μπλογκ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους λογαριασμούς της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.