17 Απριλίου 2019

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής με φορείς από την περιοχή Βαρνάβα-Γραμματικού



Τη Δευτέρα 15/4 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική με ορισμένους από φορείς της περιοχής Βαρνάβα και Γραμματικού. Στη συνάντηση πήραν μέρος η κ. Αργυρώ Σαλιάρη εκπρόσωπος του συλλόγου ΣΕΣΙ "ο ΠΑΝ", ο κ. Σωχωράκης Διονύσης αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού συλλόγου Βαρνάβα και ο κ. Παπαδιγενόπουλος Κώστας πολίτης της περιοχής,  και ο εκπρόσωπος του Κέντρου Βιωσιμότητας και Περιβαλλοντικής προστασίας της Β/Α Αττικής.
Την ΑΑΑ εκπροσώπησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Τουλγαρίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΑΑ Νίκος Αδαμόπουλος.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που πήραν μέρος στη συνάντηση, παρουσίασαν την πραγματική κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή με το έργο του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και τις καταστροφικές περιβαλλοντικές συνέπειες για τον Ευβοϊκό και κατά συνέπεια ολόκληρη την Ανατολική Αττική με ότι αυτό σημαίνει για την πλήρη ανατροπή όλων των δεδομένων στη ζωή των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Επέμειναν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το έργο έχει κατασκευαστεί πάνω σε ρέμα και είναι παράνομο, ενώ αποτελεί και οικονομικό σκάνδαλο καθώς σταμάτησε η χρηματοδότηση του από την ΕΕ και τα χρήματα για την ολοκλήρωσή του διατέθηκαν από τα ταμεία της περιφέρειας (!) δηλαδή τα χρήματα των φορολογουμένων-όλων ημών.
-Ως ΑΑΑ δηλώσαμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια παρακολουθούμε στενά και είμαστε ενήμεροι όλης της δράσης και της τεκμηρίωσης των θέσεων των κατοίκων και θεωρούμε αυτή τη δράση και όλο το υλικό πολύ χρήσιμο και άμεσα αξιοποιήσιμο για την ανάδειξη των πραγματικών διαστάσεων του προβλήματος και των λαθροχειριών και παραβάσεων της περιφερειακής αρχής και όλου του πολιτικού προσωπικού σε κυβερνητικό επίπεδο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ).
Επισημάναμε ότι οι κυρίαρχες παρατάξεις στην περιφέρεια (Δούρου, παράταξη της ΝΔ και ο Σγουρός) έχουν τοποθετηθεί υπέρ της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, τον οποίο σκοπίμως ονομάζουν και ΧΥΤΥ,  παρά τις όποιες δήθεν προσπάθειες να το κρύψουν και να μην πάρουν θέση στην προεκλογική περίοδο (ο Πατούλης δηλώνει "ανενημέρωτος" και ο Σγουρός ότι "θα επανεξετάσει" τα δεδομένα).
Τέλος επιμείναμε ως ΑΑΑ ότι μόνη διέξοδος για να σταματήσουμε αυτά τα σχέδια  είναι η αγωνιστική δράση των κατοίκων της περιοχής και η προετοιμασία τους για τις πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και ο συντονισμός και ενότητα δράσης όλων των δυνάμεων σε όλη τη χώρα που παλεύουν ενάντια σε ανάλογα προβλήματα σχετικά με την ίδια καταστροφική διαχείριση και απέναντι στα ίδια συμφέροντα (Δυτική Αττική, Λευκίμμη, Βόλος, Πελοπόννησος, Μακεδονία κλπ). 
Η ΑΑΑ θα πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες σ αυτή την κατεύθυνση συντονισμού και διαμόρφωσης κοινών αιτημάτων και θα δώσει όλες τις δυνάμεις για να στηρίξει τους αγώνες που είναι σε εξέλιξη με πρώτο σταθμό τον αγώνα ενάντια στην επέκταση της Φυλής στο Μουσαμά και το συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 20 Απρίλη.

3 σχόλια:

  1. Ο ΕΧΘΡΟΣ μας ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ σας.
    Ευχαριστούμε την <> για την προβολή ''του θέματός''....αλλά:
    Είναι αφόρητα (έως και ύποπτα) ''ανενημέρωτοι'' προβάλλοντας τον κ.Παπαδιγεννόπουλο (της ΛΑΕ) σαν εκπρόσωπο φορέων και επί-κεφαλής της αναφοράς των κατοίκων στην Επιτροπή Αναφορών του Ε.Κ.(?!)
    ..διότι δεν είναι τίποτα από τα δύο! .....είναι κάτι ακόμα χειρότερο!
    Να σας θυμίσω τα εξής.
    α/ η ΛΑΕ (του Λαφαζάνη δηλαδή) που ανήκουν οι κ.κ. Χουντής και Παπαδιγεννόπουλος ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ της κ. Δούρου ΠΟΥ περιέχει το ''έργο'' (δηλαδή ψήφισαν το '<> της ΔΟΥΡΟΥ).
    β/ Ο κ. Παπαδιγεννόπουλος λειτούργησε μαζί με Μαριά και Χουντή στο να πάει ο Ψινάκης Βρυξέλλες......και να γυρίσει με τα ψεύτικα ''νενικήκαμεν' ' πλαισιωμένος από Μουρελάτου (σύμβουλος Παπαδιγενόπουλου, Χουντή) και τον κ. Μαριά.....σε μια παράσταση που δόθηκε ''κεκλεισμένων θυρών'' στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με επιλεγμένες προσκλήσεις σε ''φιλικά άτομα και συλλόγους'' που εισήλθαν της ''εκδήλωσης'' με μεγάλη περιφάνεια για την ''διάκριση''.....''περιποιημένοι'' και ''από κομμωτήρια'' της περιοχής που πρέπει να έκαναν μεγάλους τζίρους. .
    γ/ Σε κοινό δελτίο τύπου ΧΟΥΝΤΗ-Ψινάκη (πριν τη ''μετάβαση σε Βρυξέλλες) φέρεται ο ΧΟΥΝΤΗΣ(Παπαδιγεννόπουλος) να συστήνει στον Ψινάκη να χτυπήσει την κ.Δρακοπούλου και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ με την φράση << ο κ. Χουντής .....επισήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα με ανθρώπους σαν την κ.Δρακοπούλου οι οποίοι λειτουργούν ανατρεπτικά, υποχθόνια και χωρίς καμία συλλογικότητα....>> (όλα αυτά τα έχουμε συχνά-πυκνά δημοσιεύσει και την επιστολή προς ΡΕΤΙ και ευρωβουλευτές της κ.Δρακοπούλου που ενόχλησε την ''κοινοπραξία'' καθώς και το πλήρες δελτίο τύπου της κοινοπραξίας ΨΙΝΑΚΗ-ΧΟΥΝΤΗ ...τα έχετε διαβάσει?....τι καταλάβατε?....πάντως είναι πάντα διαθέσιμα σε όποιον/α μας τα ζητήσει).
    δ/ Η πρακτική του κ. Χουντή στην ευρωβουλή για ''το θέμα μας'' είναι να κάνει επ-ερωτήσεις και καταγγελίες ....όπου η Επιτροπή (Κουνινιώτης και πρόσφατα η CRETU) δίνουν αίολα (της πλάκας δηλαδή) αρνητικές απαντήσεις.....και στην συνέχεια ο ΧΟΥΝΤΗΣ να μην επανέρχεται που θα μπορούσε να τους κατακεραυνώσει διότι οι απαντήσεις που του δίνουν ''δεν στέκουν'' και ψεύδονται ακόμα και στα τυπικά.
    Αυτός είναι ο ρόλος του ..... να καίει όλες τις ''επικίνδυνες ερωτήσεις'' ...και να τους δίνει πλήρη κάλυψη καθώς, βάσει κανονισμού, είναι ο μόνος που θα μπορούσε πλέον να απαντήσει (δεν έχει δικαίωμα άλλος!).......
    ε/ Την τελευταία μου παρέμβαση στο ΠΕ.ΣΥ. (σας την επισυνάπτω στην συνέχεια).
    Ξυπνήστε!
    Δ.Σ.ΔΑΜΑΣΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://external.fath6-1.fna.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQBvXRLpDy3hzIzS&w=540&h=282&url=https%3A%2F%2Fanypotaktiattiki.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F04%2F690_1e95d6f9-251e-44eb-b71e-d22187740ef8.jpg&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher&_nc_hash=AQBanrdI7KjP2zGy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.youtube.com/attribution_link?a=odBrSbgcIK0&u=%2Fwatch%3Fv%3DVKN6o7bHUVw%26feature%3Dplayer_embedded&fbclid=IwAR3MfKkRGYiHe1KP1OVCiPElWnt6-NwzZVyH6dEc9F967Pp8_FnXZYJ9_tI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.