2 Απριλίου 2019

Για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Μεταφορών ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ στην κατασκευή τραμ στην Ιερουσαλήμ



ΕΛΜΕ: ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ, Α΄ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Περιστερίου), Γ΄ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, Β΄ΑΘΗΝΑΣ, Ε΄ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ, Α΄ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ελευσίνας)

ΣΕΠΕ: ΠΕΙΡΑΙΑ "ΠΡΟΟΔΟΣ", ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ "Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ", "ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ", ΑΙΓΑΛΕΩ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ “ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ”.

Το σωματείο ΣΕΛΜΑ έχει πάρει απόφαση ενάντια στην εμπλοκή της ΣΤΑΣΥ στο "επενδυτικό σχέδιο".

Παραβρέθηκαν και καλούσαν εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες (ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων για ελεύθερες μετακινήσεις στα ΜΜΜ). Στην παράσταση συμμετείχε και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Αντιπροσωπεία από ΔΣ των σωματείων επέδωσε στο Γραφείο του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών ψήφισμα διαμαρτυρίας με το οποίο δηλώθηκε: «Απαιτούμε από το Ελληνικό κράτος να σταματήσει τις ενέργειες για συμμετοχή στην κατασκευή τραμ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη».


Πέρασε ένας χρόνος από τις 30 Μάρτη 2018, από το ξεκίνημα της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής» για τους Παλαιστίνιους στα εδάφη από τα οποία είτε έχουν εκδιωχθεί και είναι πρόσφυγες, είτε βιώνουν την αβάσταχτη αγριότητα του εγκληματικού ισραηλινού στρατού κατοχής.
Εδώ και ένα χρόνο τις Παρασκευές, γίνονται μεγάλες και μαχητικές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη Γάζα και στη Δυτική ‘Όχθη. Περισσότεροι από 250 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, ενώ 29.000 έχουν τραυματιστεί, με τους 7.000 να έχουν δεχθεί σφαίρες από τις κατοχικές δυνάμεις.
Πιστεύουμε ότι «δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη», σε αντίθεση με όσα δηλώνει κάθε τόσο η ελληνική κυβέρνηση, που συνομιλώντας και συνεργαζόμενη με Νετανιάχου, Αλ Σίσι και Αναστασιάδη, μοιράζει ΑΟΖ και αγωγούς πάνω στο αίμα του Παλαιστινιακού λαού, αλλά και άλλων λαών της περιοχής.
Απαιτούμε να αποσυρθούν τώρα οι ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ από την κατασκευή και λειτουργία τραμ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.
Απαιτούμε από το Ελληνικό κράτος να σταματήσει κάθε ενέργεια, που αναγνωρίζει και νομιμοποιεί τις παράνομες ενέργειες του Ισραήλ στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.
Στηρίζουμε τον αγώνα των Παλαιστινίων για οριστική απελευθέρωση των εδαφών τους! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.