5 Απριλίου 2019

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση 5/4, 4 μμ. πλατεία Καραϊσκάκη, Πειραιάς! Όχι στο ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά! Να μην περάσει το master plan της Cosco!


Τα σχέδια της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων εξουσίας για την πόλη μας είναι γνωστά.  Από το 2016 η Cosco έχει πλέον την πλειοψηφία της ΟΛΠ ΑΕ και είναι ξεκάθαρο το τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση αυτή τόσο για την περιοχή του Πειραιά, όσο και για ολόκληρη τη χώρα:  παράδοση μιας σημαντικής δημόσιας υποδομής στο πολυεθνικό κεφάλαιο, διεύρυνση των προνομίων των εφοπλιστών στη ναυτιλία, διάλυση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και δημιουργία μίας «ειδικής οικονομικής ζώνης» σκληρής εκμετάλλευσης των εργαζομένων...
Επόμενος σταθμός στα σχέδιά τους είναι το αναπτυξιακό σχέδιο (master plan) που παρουσίασε η διοίκηση της COSCO σχετικά με την «επέκταση» της ζώνης του Λιμανιού. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μία σειρά από σημαντικές επεμβάσεις όπως: βυθοκόρηση του κεντρικού λιμένα, επέκταση του επιβατικού λιμένα στη νότια ζώνη με τη δημιουργία νέων θέσεων πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, ανάπτυξη κέντρου logistics, κατασκευή νέας προβλήτας πετρελαιοειδών, αλλά και κατασκευή πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και εμπορικού κέντρου στο λιμάνi! Πρόκειται για έργα που καλύπτουν τη μεγαλύτερη έκταση του λιμανιού, από το Παλατάκι έως το Πέραμα και θα αλλάξουν ριζικά τις γειτονιές μας, με σημαντικές επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή και τους όμορους δήμους.

Ανάμεσα στους «πραγματευτές» της παράδοσης του Πειραιά στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχει προστεθεί και η δημοτική παράταξη «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς για όλους». Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, σε συνεργασία με του δημάρχους που στηρίζει η κυβέρνηση σε Κερατσίνι/Δραπετσώνα και Πέραμα, ετοιμάζει φιέστα παρουσίασης των ήδη διατυπωμένων κυβερνητικών επιδιώξεων -την ίδια στιγμή που παριστάνει ότι ηγείται στον αγώνα της “μάχης κατά των επιχειρηματικών συμφερόντων” στον Πειραιά. Μόνο που είναι πια σαφές ότι η αντιπαράθεση Μώραλη-Μπελαβίλα δεν αφορά το να μην είναι ο Πειραιάς στα χέρια επιχειρηματιών, αλλά το σε ποιους επιχειρηματίες θα παραδοθεί!
Ξέρουμε καλά ότι οι «αναπτυξιακές» κυβερνητικές επιδιώξεις για τη μετατροπή του λιμανιού σε σημαντικό μοχλό προώθησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που ονειρεύονται ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του, δεν είναι αναίμακτες για τον εργαζόμενο κόσμο.  Προσφέρουν γη και ύδωρ στους ισχυρούς του ναυτιλιακού και τουριστικού κεφαλαίου στερώντας τα από τον λαό, από όλους εμάς που  θα αποκοπούμε από τη θάλασσα. Γιγαντιαία κέρδη θα μένουν στα επενδυτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα και το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ σε μας, στους κατοίκους και την εργαζόμενη πλειοψηφία, θα μείνουν η φτώχεια, η ανεργία, η ταλαιπωρία, η τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Η αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αττική στηρίζει την κινητοποίηση που έχει καλέσει η ΠΕΝΕΝ την Παρασκευή 5/4, στις 4 μμ, στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.
Απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας, συστράτευσης και αγώνα σε κάθε Πειραιώτη και Πειραιώτισσα για να δοθεί μια εργατική-λαϊκή απάντηση καταδίκης των δήθεν “αναπτυξιακών” σχεδίων κυβέρνησης-κεφαλαίου!
Δεν θα αφήσουμε να παραδοθεί η πόλη μας σε κανένα επιχειρηματικό συμφέρον!

Με αγώνες να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους!
Να τους χαλάσουμε τη φιέστα!

·           Για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων αγώνων. Για απόκρουση και ανατροπή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κυβέρνηση που θα κινείται στην ίδια κατεύθυνση. Για να καταργηθεί το Υπερταμείο, και να ακυρωθεί το σύνολο των νομοθετικών διαταγμάτων που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και τις fast track επενδύσεις.

·           Για να μην περάσει το master plan της Cosco! Η δημόσια περιουσία και οι υποδομές- το λιμάνι - ανήκει στο λαό!

·           Για να δώσουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στην επιχειρηματική εκμετάλλευση του παράκτιου μετώπου, για την απομάκρυνση των ξενυχτάδικων και κάθε άλλης ιδιωτικής και επιχειρηματικής εγκατάστασης από την παραλία.

·           Για να απομακρυνθούν άμεσα οι βιομηχανικές μονάδες (Τσιμεντάδικα, ΕΛΠΕ, ΟΙL ONE…) από τη Δραπετσώνα! Να σταματήσει και κάθε βαριά βιομηχανική δραστηριότητα μέσα στον οικιστικό ιστό. Να αποδοθεί το σύνολο του 640 στρεμμάτων της περιοχής των Λιπασμάτων στους κατοίκους για χρήσεις πρασίνου, πολιτισμού, υγείας, παιδείας και αναψυχής με δημόσιο μη εμπορευματικό χαρακτήρα.Για να διατεθούν πόροι από την Περιφέρεια για την απορρύπανση της περιοχής των Λιπασμάτων και των Λακκωμάτων στο Σχιστό και να καταλογιστεί το κόστος σε αυτούς που δημιούργησαν τη ρύπανση.

·           Για να συγκροτηθεί ένα ενιαίο ποτάμι αγώνα ενάντια στο εργασιακό καθεστώς των ελαστικών σχέσεων, τις ειδικές οικονομικές ζώνες και την κατάργηση των δικαιωμάτων!

·           Για να αποκαλύψουμε τις τεράστιες ευθύνες Κυβέρνησης-Περιφέρειας- Δήμων.
Αγωνιζόμαστε για αύξηση των δαπανών για υποδομές και νέους ελεύθερους δημόσιους χώρους. Θέλουμε ανθρώπινες γειτονιές, με καθορισμό και απαγόρευση χρήσεων, με περιορισμούς στη δόμηση, με δημόσια σχολεία, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, γηροκομεία, αθλητικούς χώρους, πολιτιστικούς χώρους που να καλύπτουν τις ανάγκες της ζωής μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.