5 Απριλίου 2019

Σύνορα ανοιχτά και πλήρη δικαιώματα για τους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας



Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην  Αττική εκφράζει την αλληλλεγγύη της στον αγώνα των προσφύγων του πολέμου και της φτώχειας για πλήρη δικαιώματα, ελεύθερη μετακίνηση και άνοιγμα των συνόρων, ενάντια στη αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των κλειστών συνόρων, των προσφυγικών στρατοπέδων και των επαναπροωθήσεων.

Η αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης κλιμακώνεται με την απόφαση βίαιης έξωσης αναγνωρισμένων προσφύγων από τα διαμερίσματα που διέμεναν ως τώρα, που τους στερεί κάθε δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης. Κορυφώνεται με τη χωρίς καμιά προετοιμασία  και σχεδιασμό μεταφορά χιλιάδων από τα νησιά στην ενδοχώρα (κάτω από την πίεση των φασιστικών, ακροδεξιών ομάδων και της ξενοφοβικής προπαγάνδας),  με αποτέλεσμα να γίνονται αβίωτες οι συνθήκες στις δομές που μεταφέρονται.
Χθες βράδυ αστυνομικές δυνάμεις ακύρωσαν τα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη στο σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα εμποδίζοντας έτσι τη μετακίνηση ντόπιων και προσφύγων. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γιατί παρεμποδίζει το δικαίωμα στη μετακίνηση των κατοίκων, ενισχύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό κατά των προσφύγων δίνοντας τροφή στην ακροδεξιά προπαγάνδα.
  • Να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες
  • Να καταργηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες και τους καταδικάζει σε ασφυκτικές συνθήκες διαμονής και διαβίωσης
  • Να καταργηθεί άμεσα η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας και κάθε διμερής συμφωνία επαναπροώθησης που στερεί το δικαίωμα των προσφύγων στο άσυλο
  • Να αποκτήσουν οι πρόσφυγες άσυλο και πλήρη δικαιώματα
  • Να καταργηθούν τα στρατόπεδα προσφύγων, να στεγαστούν οι πρόσφυγες εντ΄ςο του αστικού ιστού
Να σταματήσει η καταστολή των προσφυγικών πληθυσμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.