6 Απριλίου 2019

Ο ΙΑΝΟΣ, το προεκλογικό debate για την περιφέρεια Αττικής και η δημοκρατία...

Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική Κώστα Τουλγαρίδη 

Η προεκλογική περίοδος για τις περιφερειακές εκλογές του Μαϊου, αυτή τη φορά έχει ένα χαρακτηριστικό: πολλές, πάρα πολλές παρουσιάσεις βιβλίων. Από σήμερα μπαίνουν στο χορό και τα βιβλιοπωλεία, με τον Ιανό, τη γνωστή "αλύσίδα" πολιτισμού, να προσκαλεί σε de-bate, τους υποψήφιους περιφερειάρχες στην Αττική. Όχι όλους όμως.

Ο Ιανός είναι πολέμιος του φασισμού και έτσι ξεκαθαρίζει ότι δεν προσκαλεί τη Χ.Α. Και έτσι είναι εντάξει με τη δημοκρατία. Στην ερώτησή μας, προς τον υπεύθυνο εκδηλώσεων γιατί δεν προσκάλεσαν τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, παράταξης που εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής από τις εκλογές του 2014, η απάντηση είναι: «Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, αρχικά σας ευχαριστούμε θερμά για την επικοινωνία με τον ΙΑΝΟ με αφορμή τις «Απρόβλεπτες Συναντήσεις», που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου και που είναι αφιερωμένες στις ερχόμενες εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής. Δυστυχώς λόγω τεχνικών και χρονικών περιορισμών δεν μπορούσαμε να διευρύνουμε τον αριθμό συμμετεχόντων σε αυτό το debate. Έτσι επιλέξαμε τους υποψηφίους των 4 πρώτων σε ψήφους κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου πλην της Χρυσής Αυγής.», δηλαδή τους Δούρου, Πατούλη, Σγουρό και Πρωτούλη. Mε αυτά τα ατράνταχτα επιχειρήματα, ο ΙΑΝΟΣ οργανωνει το debate "έμπλεος δημοκρατικής και αντικειμενικής παρουσίας όλων των απόψεων".


Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από την αντίληψη του ΙΑΝΟΥ περί δημοκρατίας. Είναι η ίδια αντίληψη που τον έκανε να καλέσει τα ΜΑΤ εναντία στην απεργιακή περιφρούρηση του σωματείου και υπαλλήλων του το 2014 κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας μ αποτέλεσμα άγριο ξύλο και τη σύλληψη 4 απεργών! Είναι το μόνο βιβλιοπωλείο σε όλη τη χώρα που τόλμησε κάτι τέτοιο και είναι γνωστό ότι είναι "αλύσίδα" με την κυριολεξία της λέξης για τους εργαζόμενους του. Το ξέρουμε ότι αυτή η "δημοκρατία τους" δεν έχει θέση για μας αλλά τους δηλώνουμε ότι και η δική μας αντίληψη ΔΕΝ βολεύεται στο στημμένο σκηνικό τους.

 Οι ταξικές δυνάμεις ΔΕΝ έχουν θέση σ αυτό. Να το χαίρεστε, και το de-bate και τη δημοκρατία σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.