18 Απριλίου 2019

Δήλωση του Κώστα Τουλγαρίδη, υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, για μία –ακόμη- αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια


Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να συναγωνιστεί το πρόγραμμα της ΝΔ στο δόγμα «νόμος και τάξη». Στόχος και πάλι έχουν γίνει τα Εξάρχεια, που ονομάζονται από τα πρόθυμα ΜΜΕ «άντρο ανομίας».


Ποτέ άλλοτε μια γειτονιά δεν είχε στοχοποιηθεί για τόσο πολύ και από τόσους πολλούς. Χτες βράδυ ο ΣΚΑΪ αφιέρωσε μια ολόκληρη εκπομπή για την «ανομία στα Εξάρχεια» -σήμερα (μα τι σύμπτωση!) οι κάτοικοι των Εξαρχείων περπατούσαν ανάμεσα σε κλούβες και αυτόματα όπλα! Χτες βέβαια είχε συμβεί και κάτι ακόμη: είχε αθωωθεί ολόκληρο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που δρούσε στο Κολωνάκι, όμως αυτό δεν σχολιάστηκε καν. Φαίνεται ότι για τους δημοσιογράφους και τους καλεσμένους του ΣΚΑΪ η «ανομία» είναι ζήτημα γεωγραφικού σημείου.

Σήμερα το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις μπούκαραν ξανά σε καταλήψεις, όπου διέμεναν πρόσφυγες κυνηγημένοι από τον πόλεμο και την οικονομική ανέχεια! Σε αυτούς και σε ανθρώπους που προσφέρουν απλόχερα αλληλεγγύη επιτέθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τα Εξάρχεια είναι μια γειτονιά αλληλεγγύης, μια ζωντανή γειτονιά, με κατοίκους που πασχίζουν να προσφέρουν όσα περισσότερα μπορούν έχοντας απέναντί τους την επέλαση του κεφαλαίου, του real estate, του κράτους και της αστυνομίας, η οποία, ενώ είναι η ίδια που ελέγχει πού θα υπάρχουν οι πιάτσες των ναρκωτικών, μετά παριστάνει ότι ψάχνει… ναρκωτικά στις καταλήψεις φιλοξενίας προσφύγων.

Κάτω τα χέρια από τα Εξάρχεια, κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες και τις καταλήψεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.