30 Μαρτίου 2019

Όχι στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. στην κατασκευή και λειτουργία τραμ στην Ιερουσαλήμ



Συμμετεχουμε μαζικά στη Διαμαρτυρία ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. στην κατασκευή και λειτουργία τραμ στην Ιερουσαλήμ, το Σάββατο 30 Μάρτη στις 10.30 στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών


Η κυβέσνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη στρατηγική της ενίσχυσης των σχέσεων με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Την ώρα που η Ισραηλιοί συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς και τις δολοφονίες των Παλαιστινίων, η ελληνική κυβέρνηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Συγκοινωνιών και την κοινοπραξία εταιρειών που συμμετέχουν η ΣΤΑΣΥ (εταιρία που περιλαμβάνει ΗΣΑΠ, Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας και ΤΡΑΜ Α.Ε.) η κατασκευαστική ΤΕΡΝΑ και η Τσεχική Skoda διεκδικούν να αναλάβουν τόσο τη συντήρηση της υπάρχουσας κόκκινης γραµµής, όσο και την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της µελλοντικής πράσινης γραµµής της Ιερουσαλήµ - Green line Light Rail Track. Ο διαγωνισµός βρίσκεται στην φάση της τελικής επιλογής.

Η εν λόγω "Green Line" του ελαφρού µετρό / τραµ ξεκινά και τελειώνει πέρα των ορίων που ορίζεται από την εκεχειρία του1949, δηλαδή των εδαφών της Ανατολικής Ιερουσαλήµ και ευρύτερης ∆υτικής Όχθης που έχουν οριστεί επίσηµα ως παράνοµα προσαρτηµένα από το Ισραήλ, εντός δηλαδή του κατεχόµενου από το Ισραήλ Παλαιστινιακού εδάφους. Δηλαδή οι ελληνικές εταιρείες εµπλέκονται άµεσα στην υποστήριξητων παράνοµων ισραηλινών εποικισμών. Η ελληνική κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο παρέχει πολιτική κάλυψη στην πολιτική του εποικισμού των εδαφών των παλαιστινιων και την προσπάθεια προσάρτησης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.



Αποτελεί άλλο ένα βήμα στην στρατηγική συνεργασία της κυβέρνησης με το κράτος του Ισραήλ και συνέχεια της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ΑΟΖ, κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και πολεμικές ασκήσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει κάθε προηγούμενη κυβέρνηση στις σχέσεις με το κράτος δολοφόνο.


Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Παλαιστινίων για Γη, Ελευθερία και Αξιοπρέπεια, απέναντι στον πολυετή πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ εναντίον τους.
Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Η διεθνιστική ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και τον εθνικισμό, ενάντια στους σχεδιασμούς κρατών και συνασπισμών κρατών, του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου.
Η ΑΑΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Διαμαρτυρία σωματείων και συλλογικοτήτων ενάντια στη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στην κατασκευή και λειτουργία μετρό / τραμ στην Ιερουσαλήμ, και σε αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό το Σάββατο 30 Μάρτη στις 10.30 στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών (Αναστάσεως 2, μετρό Εθν. Άμυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.