14 Μαρτίου 2019

Νίκη στον αγώνα των εκπαιδευτικών και όλων των ελαστικά εργαζόμενων



Η  Αντικαπιταλιστική  Ανατροπή στην Αττική χαιρετίζει το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα που συνεχίζει αποφασιστικά τον αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης που δέχεται το δημόσιο σχολείο από την κυβέρνηση, σε πλήρη συμφωνία με την Ε.Ε και τον ΟΟΣΑ. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα  για να μην περάσει το “προσοντολόγιο”, το τερατούργημα του “νέου Λυκείου” και οι άκρως αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Συντασσόμαστε στον αγώνα να μην αποτελεί κάτεργο ελαστικής και υποαμειβόμενης εργασίας το δημόσιο σχολείο.

Το εκπαιδευτικό κίνημα και οι μεγάλες κινητοποιήσεις τον τελευταίο χρόνο με αποκορύφωμα τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Γενάρη αποδεικνύουν ότι όταν οι αγώνες εκφράζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων, κόντρα στις επιταγές κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ, όταν είναι αγώνες σύγκρουσης με στόχο τη νίκη και με οργάνωση από τα κάτω με πλατιά δημοκρατία, όπου οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι καθορίζουν την εξέλιξη του αγώνα κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, το κίνημα μπορεί να συσπειρώνει την πλειοψηφία των εργαζόμενων και να βάζει πραγματικά εμπόδια στην κυβερνητική πολιτική. Αυτοί οι αγώνες ξαναφέρνουν σε όλους μας την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα για συλλογική διεκδίκηση και δυνατότητα για νίκη.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στέκεται στο πλευρό των μαχόμενων εκπαιδευτικών για δημόσια δωρεάν παιδεία, που θα συγχρονίζεται με την επιστημονική αλήθεια και την κοινωνική εξέλιξη  και θα δίνεται απλόχερα σε όλα τα παιδιά. Για μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Για να σταματήσει το αίσχος της ελαστικής εργασίας, των συμβάσεων, των “κοινωφελών” προγραμμάτων σε όλο το δημόσιο και στους ΟΤΑ. Για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που θα σπάνε το σημερινό φτωχολόγιο και θα επιτρέπουν αξιοπρεπή διαβίωση, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για μόρφωση και δουλειά για όλο το λαό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.