25 Μαρτίου 2019

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καταγγέλλει μία ακόμη απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας του ΣΥΡΙΖΑ σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα!


Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καταγγέλλει μία ακόμη απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας του ΣΥΡΙΖΑ σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα!


Σήμερα το πρωί, στην Καλλιθέα, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, μια χούφτα ναζί τραμπούκων της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να καταθέσει στεφάνι, με προεξάρχοντα τον υποψήφιο δήμαρχο της Ελληνικής Αυγής στην Καλλιθέα, Τρύφωνα Μπουγά.


Την ίδια στιγμή υπήρχε σε εξέλιξη μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Καλλιθέας, την ΚΕΕΡΦΑ, την ΕΛΜΕ Καλλιθέας, την ΟΡΜΑ αλλά και από δυνάμεις του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση ήταν παρών ο Τριαντάφυλλος Τζελεπής, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας και υποψήφιος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στον Νότιο Τομέα.



Όπως έχει συμβεί επανειλημμένα στο παρελθόν, οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ περιφρούρησαν το show της Χρυσής Αυγής και επιτέθηκαν αγρίως στην αντιφασιστική συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να διακομιστούν αγωνιστές στο νοσοκομείο!

Για μια ακόμη φορά, κατέστη σαφής η ασυλία που χαίρουν από την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, πόσο μάλλον σε μια γειτονιά όπως η Καλλιθέα, στην οποία έχουν το θράσος να προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να θέλει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως «ανάχωμα» απέναντι στην ακροδεξιά, όταν η αστυνομία της οποίας την πολιτική ευθύνη έχει η κυβέρνηση, συνεχίζει να κάνει πλάτες στους φασίστες, όταν οι πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που προτάθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν μείωση ποινών για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όταν η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει ακόμη τελειώσει!

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τον ανυποχώρητο αγώνα για να ανακοπεί η άνοδος της ακροδεξιάς με το μόνο τρόπο που αυτή είναι εφικτό να ανακοπεί: με μαζικό ανυποχώρητο αγώνα σε χώρους εργασίας, σχολεία, δρόμους και πλατείες.

Ούτε στην Καλλιθέα ούτε πουθενά έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά! Στη φυλακή οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, πόλεις ανοιχτές για πρόσφυγες και μετανάστες!

Το Γραφείο Τύπου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.