20 Μαρτίου 2019

Δωράκι 37.000.000 ευρώ στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ από τα χρήματα των φορολογούμενων της Αττικής (όλα τα ντοκουμέντα)


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της 14/3/2019, με τη γνωστή πλειοψηφία των μνημονίων και των "δώρων" σε καπιταλιστές, αποφασίστηκε να δοθούν 20.000.000 ευρώ από τα ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ της Περιφέρειας Αττικής για την ανέγερση ενός γηπέδου, του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 17.000.000 των "συνοδών έργων" (υπογειοποιήσεις κλπ), για να ανεβάσουν τον λογαριασμό των χρημάτων που βγαίνουν από την τσέπη όλων μας στα... 37 εκ. ευρώ!

Την ίδια ακριβώς μέρα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νόμος 4603/2019, νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπει (άρθρο 43) ότι οι ΠΑΕ μπορούν να κάνουν… περίπου ό,τι θέλουν με τα γήπεδα που χρησιμοποιούν, είτε αυτά είναι δημόσια, είτε ιδιωτικά είτε ανήκουν σε κάποια ερασιτεχνική ομάδα!


Δεν είχε κανείς αμφιβολία βέβαια ότι αν σε λένε Μελισσανίδη, Μαρινάκη, Κόκκαλη, Αλαφούζο ή Σαββίδη σε αυτή τη χώρα, και φωτογραφικές τροπολογίες έχεις στη διάθεσή σου, και πλειοψηφίες στα περιφερειακά συμβούλια και τα λεφτά του ελληνικού λαού μπορείς να ξεκοκαλίζεις λέγοντας ότι το κάνεις για το... καλό της ομάδας! 
Αν όμως είσαι άνεργος, άστεγος, φτωχός, αν μένεις σε ένα υπόγειο στη Μάνδρα ή στο Μάτι, αν δεν έχεις λεφτά για παιδότοπους και θες να πηγαίνεις με το παιδί σου σε κάνα δημόσιο πάρκο και παιδική χαρά, τότε δεν έχεις τίποτα να περιμένεις από την κυβέρνηση και την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου.


Η τοποθέτηση του Νίκου Αδαμόπουλου, περιφερειακού συμβούλου με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, για το θέμα στο ΠΕΣΥ της 14/3/2019


Όλη η συνεδρίαση εδώ (ξεκινάει με θέμα 1ο το θέμα του γηπέδου)

Όπως ήταν αναμενόμενο η Ρένα Δούρου, η πλειοψηφία της και οι γνωστές δυνάμεις των μνημονίων για το λαό-επιδοτήσεων για το μεγάλο κεφάλαιο, ενέκριναν το δώρο που είχαν υποσχεθεί αρχικά ο Γ. Σγουρός και στη συνέχεια η Ρ. Δούρου (παρά τα όσα αλήστου μνήμης έλεγε πριν τις εκλογές του 2014...), των 20.000.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Χρήματα που δωρίζονται ουσιαστικά σε μια ιδιωτική επιχείρηση (συμφερόντων Μελισσανίδη) η οποία θα εκμεταλλεύεται το πρώην γήπεδο της ΑΕΚ. Το δωράκι αυτό στο μεγαλοκαπιταλιστή θα αποδώσει κέρδη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, 300.000.000 ευρώ με τρέχουσες αξίες, στη διάρκεια των 49 χρόνων που η εταιρία του θα εκμεταλλεύεται το γήπεδο.

Η μνημονιακότερη περιφέρεια της Ελλάδας, με πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ίδρωσε το αυτί της για τους άστεγους, τους άπορους, τους άνεργους, τους φτωχούς, αναδιανέμει το πλούτο με τρόπο που κάνει τους ζάπλουτους ακόμη πλουσιότερους. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί όλες τις υποσχέσεις που έδωσε στο μεγάλο κεφάλαιο, την ίδια ώρα που αποδεικνύεται ασυνεπέστατη απέναντι στις δεσμεύσεις της προς τον λαό.

Η πλειοψηφία αρχικά προσπάθησε να «στοκάρει» και να περάσει «λούστρο» τα λούκια που οδηγούν το ζεστό χρήμα των φορολογουμένων, μέσω της (απολύτως ελεγχόμενης πλέον) ερασιτεχνικής ΑΕΚ, στα χέρια μιας ιδιωτικής επιχείρησης (συμφερόντων Μελισσανίδη): με απλά λόγια, προσπάθησε να πείσει ότι δεν δίνει χρήματα στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, αλλά στην ερασιτεχνική ΑΕΚ (με προγραμματική σύμβαση), ότι δεν δίνει χρήματα για ιδιωτικό γήπεδο, αλλά για δημόσιο έργο αθλητισμού. Για τον λόγο αυτό, προσπάθησε να θολώσει τα νερά, χρησιμοποιώντας φτηνά κόλπα, όπως την προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων από το Περιφερειακό Συμβούλιο (τα έγγραφα που "ξέχασε" να δώσει Περιφερειακό Συμβούλιο).  

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή φέρνει στη δημοσιότητα όλα τα απαραίτητα έγγραφα:

Η εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο εδώ

Το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας Αττικής-ερασιτεχνικής ΑΕΚ εδώ 

Το συμφωνητικό ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ-Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου το 2015 εδώ

Η λύση του προηγούμενου συμφωνητικού (που παρουσιάστηκε ως "λύση της σύμβασης παραχώρησης" του γηπέδου στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ) εδώ
Δείτε τα "ψιλά γράμματα": "10. Συμβάσεις που έχει υπογράψει η "εταιρεία" (ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ) στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει έναντι του "σωματείου" (ερασιτεχνική ΑΕΚ) από τη "Σύμβαση" (αυτή του 2015, δηλαδή) παραμένουν σε ισχύ μέχρι την ολοκλήρωση του αντικειμένου τους και σε κάθε περίπτωση μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της άδειας λειτουργίας του "έργου". Εκτός εάν, εκ της φύσεως του αντικειμένου των συμβάσεων αυτών θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ κατά την οικεία πρόβλεψη της εκάστης σύμβασης για χρονικό διάστημα και πέραν της ολοκλήρωσης του αντικειμένου τους"

Όποιος τα διαβάσει προσεκτικά -και όποιος τα συνδυάσει με το άρθρο 43 του Ν. 4603/2019, που προαναφέραμε- καταλαβαίνει αμέσως ότι η σύμβαση παραχώρησης του γηπέδου σε ιδιωτική εταιρεία (την ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ) δήθεν "λύθηκε" εντελώς ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ και ΕΙΚΟΝΙΚΑ, μόνο και μόνο για να δοθούν "νόμιμα" τα 20 εκ. από την Περιφέρεια Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής απαγορεύεται να δώσει τα αποθεματικά της (χρήματα του δημοσίου δηλαδή) σε ιδιωτική εταιρεία ή ιδιωτικό έργο. Βαφτίζουν τώρα το έργο ως "δημόσιο" έργο της Ν. Φιλαδέλφειας, ενώ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ (και αποδεικνύεται και από τα "|ψιλά γράμματα" των συμβάσεων που παραθέσαμε) ότι το γήπεδο θα παραχωρηθεί για 49 χρόνια στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ για να το διαχειρίζεται και για να πλουτίζει από αυτό. Και γιατί η προηγούμενη σύμβαση δεν έχει "λυθεί" ακριβώς και γιατί η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν θα έχει να βάλει τα χρήματα για την τρίτη φάση του έργου, και τότε θα αναλάβει να το χρηματοδοτήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ και τότε θα εμπίπτει στην πρόβλεψη του άρθρου 43 του Ν. 4603/19... ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ότι ο πραγματικά ερασιτεχνικός αθλητισμός και η ερασιτεχνική ΑΕΚ όλων των αθλημάτων δεν θα έχει κανένα όφελος από αυτή την εκμετάλλευση! 
Και βέβαια, αυτό δεν είναι καινούριο. Μήπως το "Καραϊσκάκη" δεν φτιάχτηκε με χρήματα του δημοσίου (με το πρόσχημα τότε των Ολυμπιακών Αγώνων;). Μήπως ο Σαββίδης δεν πήρε το προεκλογικό του δωράκι με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει την παραχώρηση δημόσιου οικοπέδου για το γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Μήπως ακόμη και το πάρκο στο Γουδή δεν ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν για τα σχέδια του Αλαφούζου -πριν αυτά ναυαγήσουν;

Για ακόμη μια φορά η παράταξη της Ρ. Δούρου, που ασμένως ψήφισε αυτά που ορκιζόταν ότι δεν θα φέρει ποτέ για ψήφιση, απέδειξε πως βρίσκεται στην... πρωτοπορία των μνημονιακών δυνάμεων, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το ΣΥΡΙΖΑ που τη στηρίζει. Το «λίπος» από τους αιματοβαμμένους φόρους που συγκεντρώνει στη Τράπεζα Ελλάδας, για μνημονιακούς λόγους, ανάλγητα το σπαταλά με τη συγκατάθεση προφανώς των αποκαλούμενων δανειστών, για δώρα σε μεγαλοκαπιτα-ληστές…

Το γήπεδο Μελισσανίδη αποτελεί το πολιορκητικό κριό με τον οποίο σχεδιάζεται η ευρύτερη περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Ιωνίας να αλωθεί μετατρεπόμενη σε ένα επιχειρηματικό πάρκο συγκεκριμένων συμφερόντων, στο οποίο η ζωή θα είναι αβίωτη (μας είχαν προειδοποιήσει άλλωστε με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττική, που είχαν ψηφίσει το 2014 τα κόμματα του προηγούμενου δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ).
Η απειλή για το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου πλέον, είναι περισσότερο από ορατή. Ήδη 6 στρέμματα άλσους υλοτομήθηκαν για να χωρέσει ένα ιδιωτικό γήπεδο, που δε θα φιλοξενεί ούτε καν προπονήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας, και εξοβελίζει για πάντα τα ερασιτεχνικά τμήματα της ΑΕΚ. Καμία "αγάπη" για τη φανέλα της ΑΕΚ -και όποιας άλλης ομάδας- δεν δείχνουν όλα αυτά: πρόκειται για απλό και καθαρό ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ από την εκμετάλλευση δημόσιου χώρου και δημόσιου χρήματος. 

Από τέτοιους πολιτικούς εκπροσώπους, οι οποίοι αναδιανέμουν του πλούτο υπέρ του κεφαλαίου, ο λαός δε μπορεί να περιμένει άσπρη μέρα. Το μόνο που μπορεί να περιμένει από αυτούς, είναι νέα δεινά και συμφορές όπως αυτές στο Μάτι και τη Μάνδρα. Μόνο οι κινητοποιήσεις των κατοίκων μπορούν να σταματήσουν τα σχέδια των καπιταλιστών και των περιφερειακών διοικήσεων που τους στηρίζουν, για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω στην Αττική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.