3 Μαρτίου 2019

Νέα κινητοποίηση ενάντια στην επί πληρωμή στάθμευση στο Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, Δευτέρα 4/3, 7:30 π.μ.

Η Αττικό Μετρό και η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης υπεύθυνες για το «έγκλημα» της επί πληρωμή στάθμευσης στο Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας!

Θυμάστε τις εποχές που μας έλεγαν ότι το Μετρό θα λύσει το κυκλοφοριακό και το περιβαλλοντικό πρόβλημα της Αττικής; Ε, ξεχάστε τις! Αφού ιδιωτικοποίησαν την Αττικό Μετρό και όλες τις συγκοινωνίες, αφού τις ενέταξαν το Υπερταμείο, πήγαν περίπατο και το «άγχος» για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, και το «άγχος» για το περιβάλλον της Αττικής. Το μόνο που μετρά πια είναι το κέρδος! Τα δύο τελευταία ελεύθερα πάρκινγκ του μετρό, αυτό της Δουκίσσης Πλακεντίας και της Εθνικής Άμυνας, που εξυπηρετούν χιλιάδες εργαζόμενους καθημερινά από όλη τη βόρεια και την ανατολική Αττική, δεν θα είναι πλέον δωρεάν!

Την Παρασκευή 1 Μάρτη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει η επί πληρωμή χρήση του πάρκινγκ της Δουκίσσης Πλακεντίας, με 6 ευρώ τη μέρα (που σημαίνει κόστος 132 ευρώ το μήνα για μια μόνο θέση στάθμευσης!). Μια επιβάρυνση που δεν μπορεί να «σηκώσει» κανένας εργαζόμενος και καμία εργαζόμενη, πλάι στο ήδη ακριβό εισιτήριο του Μετρό! Αυτό θα σημαίνει ότι, είτε οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν με το αυτοκίνητο μέχρι τη δουλειά τους οδηγώντας σε νέο κυκλοφοριακό χάος τους δρόμους της Αττικής, είτε ότι θα σταθμεύουν στη γύρω από τον σταθμό περιοχή, επιβαρύνοντας κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά μια ολόκληρη συνοικία!

Μόνο που τους χάλασαν τα σχέδια! Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατοίκων στην είσοδο του πάρκινγκ του μετρό στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας με πρωτοβουλία των: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής,  Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια, Πρωτοβουλία Πολιτών στο Χαλάνδρι, Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή. Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Τουλγαρίδη.


Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την είσοδο του πάρκινγκ και κάλεσαν τους οδηγούς να μην μπαίνουν και να μην αποδεχτούν την πληρωμή για την στάθμευση που δικαιούνται να συνεχίσει να γίνεται ελεύθερα. Καθολική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν συνέλευση όπου αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τόσο στο χώρο του πάρκινγκ όσο και προς την Αττικό Μετρό (η οποία παραχώρησε το πάρκινγκ) και την εταιρεία Polis Park (η οποία ανέλαβε το πάρκινγκ ως μειοδότης στο διαγωνισμό παραχώρησης) αλλά και προς το Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών που έχει την γενικότερη πολιτική ευθύνη.
Αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 4/3 στις 7:30 πμ στην είσοδο του πάρκινγκ, προκειμένου να μην επιτραπεί η λειτουργία του επί πληρωμή για τους εργαζόμενους που πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Δείτε το κάλεσμα εδώ στη σελίδα του Φυσάει Κόντρα

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική θα είναι στο πλευρό των κατοίκων ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης που ακολουθεί η κυβέρνηση και σιγοντάρουν οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Ακούστε επιχειρηματολογία: «Η μη εκμετάλλευση των πάρκινγκ στους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας και Εθνική Άμυνα ήταν οι τελευταίες εκτάσεις που έμεναν ανεκμετάλλευτες. Η μη αξιοποίησή τους στερούσε σημαντικά έσοδα από την Αττικό Μετρό». Αυτή ακριβώς είναι η λογική της ιδιωτικοποίησης της Αττικό Μετρό, της ΣΤΑΣΥ και όλων των συγκοινωνιών: ότι η συγκοινωνία παύει να είναι ένα αγαθό που πρέπει να προσφέρεται σε όλους σε τιμές προσιτές και με τρόπο ώστε να μειωθεί ριζικά η χρήση των αυτοκινήτων σε όλο το λεκανοπέδιο, και όλα υποτάσσονται στην κερδοφορία της Αττικό Μετρό ΑΕ και του Υπερταμείου.

Δεν θα τους αφήσουμε!  Η ελπίδα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση σε κάθε πλευρά της ζωής των πολιτών είναι η ίδια η συλλογική τους αντίδραση και αγώνας και μόνο με αυτόν τον αγώνα μπορούν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν μια αξιοβίωτη ζωή.
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική θα είναι παρούσα στις κινητοποιήσεις και θα φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για να αναγκαστούν να πάρουν θέση και οι παρατάξεις της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου που «ποιούν την νήσσαν» ακολουθώντας πιστά τις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση και συνέντευξη του Κώστα Τουλγαρίδη εδώ: https://dytikesmaties.gr/news/hellas/sygkentrosi-gia-na-parameinei-eleytheri-i-stathmeysi-stoys-stathmoys-toy-metro/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.