30 Ιανουαρίου 2024

Όλες/οι την Τετάρτη, 31/1, 6 μμ, στην κινητοποίηση στην Πλατεία Δημαρχείου στον Ασπρόπυργο!

 

 

Η Δυτική Αττική διεκδικεί ζωή!


Η Περιφερειακή αρχή Χαρδαλιά οργανώνει φιέστα στον Ασπρόπυργο, αύριο Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, με αφορμή τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου στην περιοχή.

Η νεοεκλεγείσα διοίκηση Χαρδαλιά έρχεται να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της διοίκησης Πατούλη στην πιο υποβαθμισμένη –διαχρονικά- περιοχή του λεκανοπεδίου και να υλοποιήσει όλο τον κυβερνητικό σχεδιασμό, υπηρετώντας τις ανάγκες του κεφαλαίου κι επιτιθέμενη ανελέητα στο περιβάλλον, στους όρους επιβίωσης και στην υγεία του εργατικού πληθυσμού.

Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για τη δημιουργία μεγάλων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στη Φυλή και το Σχιστό, η ελάχιστη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων, οι βιομηχανικές επεκτάσεις εντός των δασών της Αττικής, η υποχρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών, οι ελλείψεις σύγχρονης σχολικής στέγης και η ελλιπής συντήρηση των σχολείων, τα σχέδια για δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης υγροποιημένου φυσικού αερίου και νέων υπόγειων αγωγών πετρελαίου για τις ανάγκες των ΕΛΠΕ, η μετατροπή της περιοχής της Μαγούλας σε αρένα επιχειρηματικής δραστηριότητας των εταιρειών Logistics, είναι μερικά μόνο από τα άμεσα κυβερνητικά σχέδια που θα υλοποιήσει η διοίκηση Χαρδαλιά.

Η Δυτική Αττική έχει επιλεγεί να φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες τις πιο ρυπογόνες δραστηριότητες και να εποικίζεται με τεράστιες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπως είναι τα διυλιστήρια, η χαλυβουργία, τα τσιμέντα, χωρίς να έχει εκπονηθεί ποτέ κανένα σχέδιο για αποφυγή μεγάλου ατυχήματος. Ακόμα και ήσσονες καταστροφές επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και σωρεύουν πλήθος κινδύνων για την υγεία των κατοίκων. Θυμίζουμε ότι δεν έχει σταματήσει να κυλάει στον Σαρανταπόταμο η λυματολάσπη από τις πυρκαγιές στα Δερβενοχώρια -που προκλήθηκε από την καύση των χωροθετημένων μέσα στο δάσος εργοστασίων της DENVER SLOPS AE και άλλων τεσσάρων. Θυμίζουμε τις δεκάδες πυρκαγιές κάθε χρόνο στα εργοστάσια ανακύκλωσης του Ασπρόπυργου. Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς από τι πλημμύρες στη Μάνδρα.

Τα υπεσχημένα της κυβέρνησης μέσω της νέας περιφερειακής αρχής μάς εξοργίζουν γιατί παρουσιάζουν δήθεν ως ανάπτυξη και «ευκαιρίες για απασχόληση» τον όλεθρο που προκαλούν σε όλη τη Δυτική Αττική, κατασπαράσσοντας το φυσικό περιβάλλον, εξαφανίζοντας τα δάση και αφήνοντας τους κατοίκους απροστάτευτους απέναντι στην αδηφαγία του κεφαλαίου.

Διεκδικούμε:

§ Nα κλείσει η χωματερή, να μην επιβαρυνθεί με καμιά άλλη δραστηριότητα διαχείρισης απορριμμάτων η περιοχή, να προχωρήσει η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή.

§ Να οχυρωθεί αντιπλημμυρικά η περιοχή, με προστασία-διάνοιξη των ρεμάτων και προώθηση έργων φιλικών προς το περιβάλλον.

§ Να καθαριστούν τα λύματα, να απομακρυνθεί η βιομηχανική δραστηριότητα από το δάσος, να οργανωθεί η πυροπροστασία και η πρόληψη, να αναδιαρθωθούν και να στελεχωθούν οι υπηρεσίες δασοπροστασίας. Ούτε ένα δέντρο λιγότερο!

§ Να χρηματοδοτηθούν οι κοινωνικές ανάγκες, να προστατευτούν οι δημόσιες υποδομές, τα δημόσια σχολεία, οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας και να ενισχυθεί άμεσα το Θριάσιο νοσοκομείο. Να επεκταθεί το συγκοινωνιακό δίκτυο της Δυτικής Αττικής.

§ Να στηριχθεί η αγροτική δραστηριότητα της περιοχής.

29/1/2024


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.