9 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΑΑΑ στην κινητοποίηση στον Πειραιά για τον Αντώνη Καρυώτη (βίντεο)

                                           



Οι ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους – Να πληρώσουν οι ένοχοι!

Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούσαν σωματεία, συλλογικότητες και φορείς, το βράδυ της Παρασκευής, στην πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά: εκεί που με τραγικό τρόπο δολοφονήθηκε ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο πλοίο Blue Horizon. Πλήθος εργαζόμενων και νεολαίας, έδωσε το "παρών" στην κινητοποίηση, εκφράζοντας οργή και αποτροπιασμό για το στυγερό έγκλημα που διέπραξαν τα στελέχη και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου που ανήκει στην εταιρεία Attica Group, όταν έσπρωχναν στη θάλασσα τον Αντώνη και τον κοιτούσαν ατάραχοι να πνίγεται!

Με σύνθημα "Οι ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους – Να πληρώσουν οι ένοχοι", η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Αττική συμμετείχε με μαζική αντιπροσωπεία μελών, φίλων και συναγωνιστών, απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας! Για να μη συνηθίσουμε σε μία κτηνώδη πραγματικότητα όπου οι ζωές των εργαζομένων, των νέων ανθρώπων, των προσφύγων, είναι αναλώσιμες!


Για τη δολοφονία του Αντώνη, ευθύνη φέρουν τόσο το εφοπλιστικό κεφάλαιο και ο όμιλος της Attica Group όσο και το ίδιο το κράτος με τις πλάτες που βάζει διαχρονικά στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, καθώς και οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Για δεκαετίες ολόκληρες, οι εφοπλιστές με την κρατική ανοχή, αν όχι ενθάρρυνση, θησαυρίζουν από τα δρομολόγια που βάζουν με το σταγονόμετρο για τα νησιά του Αιγαίου, με τιμές απαγορευτικές για την κοινωνική εργαζόμενη πλειοψηφία. Κλείνοντας τα μάτια και για τα σαπιοκάραβα, τις επανειλημμένες βλάβες, τα εργατικά «ατυχήματα»,τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Δεν θα ανεχτούμε να χάνονται ζωές στον βωμό του κέρδους!

Η δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των καθημερινών εγκλημάτων που γεννάει ο κοινωνικός αυτοματισμός και οι πολιτικές που τον ενισχύουν, των εγκλημάτων του κράτους και του κεφαλαίου που μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους και βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας.  

Είμαστε αποφασισμένοι να τους ανατρέψουμε με αγώνες και ταξική αλληλεγγύη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.