12 Σεπτεμβρίου 2023

Δυναμικά ξεκίνησε η καμπάνια της Α.Α. Αττικής: Μαζική εκδήλωση στην Πλατεία Αυδή

 


Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική ξεκίνησε δυναμικά την προεκλογική της καμπάνια, την Κυριακή 10/9, με μαζική εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων και του προγράμματός της, στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο. Η πλατεία ήταν γεμάτη από φίλους της κίνησης, αγωνιστές των κινημάτων, νέες και νέους.



Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Κώστας Τουλγαρίδης άνοιξε την εκδήλωση αναφερόμενος στην καταστροφή της Θεσσαλίας και τις ανυπολόγιστες άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειές της, αποτέλεσμα της τραγικής κατάρρευσης των υποδομών, της πρόληψης και της πολιτικής προστασίας σε όλες τις περιοχές της χώρας. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές ξανά και ξανά, όχι λόγω ανικανότητας, αλλά επειδή για το κεφάλαιο «δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη» η προστασία των ανθρώπων», τόνισε. Το φυσικό και αστικό περιβάλλον της Αττικής έχει υποστεί πολύ σοβαρά πλήγματα κι όλες οι περιοχές της έχουν μετατραπεί σε πεδίο βολής του κεφαλαίου σε βάρος των αναγκών της εργατικής πλειοψηφίας, ανέφερε, επισημαίνοντας τη σημασία των εκλογών για να δοθεί το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η εγκληματική κυβερνητική πολιτική.



Η Δέσποινα Τοσονίδου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας και υποψήφια στον νότιο τομέα, μίλησε για τα νέα επείγοντα καθήκοντα που διαμορφώνει για την πλευρά της αγωνιζόμενης κοινωνίας η εμπέδωση του κοινωνικού δαρβινισμού και της ατομικής ευθύνης, την οποία προωθεί το αστικό πολιτικό σύστημα. Τόνισε ότι τα αυτοδιοικητικά ζητήματα δεν είναι θέμα διαχείρισης ούτε αποκόπτονται από άλλες πλευρές της κρίσης του συστήματος και κάλεσε σε αγωνιστική συστράτευση για να μη χαθεί άλλος χρόνος, «για να κρατήσουμε τις πόρτες ανοιχτές, γιατί δεν μας αξίζει τίποτα λιγότερο από αυτό».


Η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και νυν περιφερειακή σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής, αν και πολύ συχνά δηλώνει αναρμόδια, είναι ιδιαίτερα παρούσα και δραστήρια στην εφαρμογή των σχεδίων της ΕΕ, στις περικοπές, σε κάθε αντεργατικό μέτρο, στην τσιμεντοποίηση. Σχολίασε τις μεταπηδήσεις υποψήφιων των άλλων παρατάξεων από συνδυασμό σε συνδυασμό και θύμισε πεπραγμένα τους, όπως τη χωροθέτηση της χωματερής στην Κερατέα επί διοίκησης Σγουρού, που προκάλεσε εκρηκτική λαϊκή κινητοποίηση και την καταστροφική και κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας επί ημερών Χαρδαλιά. Κάλεσε για ψήφο εκπροσώπησης των συμφερόντων των φτωχών των μη προνομιούχων, των αποκλεισμένων, των μεταναστών.

Ο Λέανδρος Μπόλαρης, ιστορικός-συγγραφέας και υποψήφιος στον κεντρικό τομέα είπε ότι οι τεράστιες φυσικές καταστροφές δεν πρέπει να αποδίδονται σε ελλείψεις ή παθογένειες. Η κυβέρνηση της ΝΔ δολοφονεί από τα Τέμπη μέχρι τον Έβρο, από την Εύβοια ως τη Θεσσαλία κι υπηρετεί ένα καταστροφικό σύστημα, που έχει όνομα και λέγεται καπιταλισμός, τόνισε. Η μάχη των εκλογών είναι κεντρική: να τη δώσουμε για να «μαυριστεί» η ΝΔ και να ενισχυθεί η αντικαπιταλιστική αριστερά για να οργανώσει τους αγώνες που θα επιβάλουν το τσάκισμα της πολιτικής της φτώχειας, της ακρίβειας, του ρατσισμού, της λεηλασίας της φύσης από το κεφάλαιο, είπε καταλήγοντας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>>

Ο Ηλίας Λοϊζος, νυν περιφερειακός σύμβουλος της ΑΑΑ, θύμισε πως η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική δημιουργήθηκε, πριν 13 χρόνια, μέσα σε μια συγκυρία αγώνων και σε επαφή με τον μαχόμενο κόσμο και συνεχίζει ως τώρα να μην συμβιβάζεται και να ανεβάζει τον πήχη. Αναφέρθηκε στις εργασιακές συνθήκες στους δήμους και τις περιφέρειες, αλλά και στις νέες αντιδραστικές αλλαγές στην εργασία.

Τις ομιλίες ακολούθησε πλήθος παρεμβάσεων:


Τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών οργανώσεων ΟΡΜΑ και Κόκκινο Νήμα, οι οποίες δήλωσαν στήριξη στην ΑΑΑ στις εκλογές.

Τον λόγο πήραν ακόμα εργαζόμενοι, καλλιτέχνες, μέλη αγωνιστικών συλλογικοτήτων: 

Η Έρη Μάρρα εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αλβανών μεταναστών και υποψήφια στον κεντρικό Τομέα, ο Νίκος Αργυρίου, υποψήφιος στον κεντρικό τομέα, μέλος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ο Στέφανος Γανωτής, υποψήφιος στον τομέα Ανατολικής Αττικής, εκπαιδευτικός και ενεργός στα κινήματα αλληλεγγύης, ο Ιάσονας Μαρκάτος, φοιτητής, υποψήφιος στην κεντρικό τομέα, ο Γιώργος Ζιόβας ηθοποιός και υποψήφιος στον κεντρικό τομέα.


Την εκδήλωση χαιρέτισε η Κική Μένου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος της δημοτικής κίνησης
Aνατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα.

Συντόνισε η Κωνσταντίνα Γκόντρα, νέα εργαζόμενη που συμμετέχει στην αγωνιστική συλλογικότητα SABBAT.

Στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν επίσης είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία που θα διατεθούν σε συνεργασία με αγωνιστικές συλλογικότητες της περιοχής.

Πλήθος δημοτικών Κινήσεων από Δήμους της Αττικής παραβρέθηκαν και δήλωσαν τη στήριξή τους στην περιφερειακή κίνηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής Αττικής.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική βραδιά. Τραγούδια έπαιξε ο Στέφανος Γανωτής, υποψήφιος στην Ανατολική Αττική και η μουσική βραδιά συνεχίστηκε με τον Γιάννη Χαλκιαδάκη, τραγουδοποιό και υποψήφιο στο νότιο τομέα.




Ακολουθούν βίντεο των ομιλιών και φωτογραφίες:

Η ομιλία του Κώστα Τουλγαρίδη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου:


Η ομιλία της Δέσποινας Τοσονίδου, υποψήφιας στο Νότιο Τομέα:



Η ομιλία της Δέσποινας Κουτσούμπα, υποψήφιας στον Κεντρικό τομέα:



Η ομιλία του Λέανδρου Μπόλαρη, υποψήφιου στον Κεντρικό τομέα:




Τοποθέτηση του Ηλία Λοϊζου, περιφερειακού σύμβουλου και υποψήφιου της Α.Α. Αττικής:


Παρέμβαση της Έρης Μάρρα, μέλους της Πρωτοβουλίας Αλβανών Μεταναστών και υποψήφιας στον Κεντρικό Τομέα:


Παρέμβαση του Θανάση Κούρκουλα, εκ μέρους της οργάνωσης "Κόκκινο Νήμα":




Παρέμβαση της Βασιλικής Κοτσυφάκη εκ μέρους της ΟΡγάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού -ΟΡ.Μ.Α.:

 


Παρέμβαση του Νίκου Αργυρίου, υποψήφιου στον Κεντρικό Τομέα, εκ μέρους του Δικτύου Σπάρτακος:



Παρέμβαση του Στέφανου Γανωτή, εκπαιδευτικού, μουσικού και συγγραφέα, υποψήφιου στον Τομέα Ανατολικής Αττικής:



Παρέμβαση του Ιάσονα Μαρκάτου, μέλους του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, υποψήφιου στον Βόρειο Τομέα:


Παρέμβαση της Κικής Μένου, εργαζόμενη στο προσφυγικό, μέλος της συλλογικότητας «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων», υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθηναίων με την «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα»:



Παρέμβαση του Γιώργου Ζιόβα, ηθοποιού, ποιητή, πρώην μέλος ΔΣ Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, υποψήφιου στον Κεντρικό Τομέα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.