19 Σεπτεμβρίου 2023

Όλες/οι στην απεργία της 21ης Σεπτεμβρίου






Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που ζουν και εργάζονται στην Αττική να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και μια σειρά άλλα εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία.

Το νομοσχέδιο τερατούργημα του υπουργείου «Εργασίας» και της κυβέρνησης της ΝΔ, θεσμοθετεί τις συνθήκες σύγχρονης μισθωτής δουλείας. Συνολικά οι αλλαγές που προωθεί  νομιμοποιούν και γενικεύουν την ευέλικτη εργασία χωρίς όρια, επιτρέπουν την αύξηση του χρόνου εργασίας στα όρια της ανθρώπινης αντοχής με 13ωρα και εξαήμερα, και διευκολύνουν τις επιχειρήσεις και το κεφάλαιο ώστε να έχουν στη διάθεσή τους φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα, στο ελάχιστο δυνατό κόστος. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις παραπέρα «ελάφρυνσης» των εργοδοτών, χωρίς υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους. Βαθαίνει την καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και του δικαιώματος στην απεργία, με ποινές φυλάκισης και βαριά πρόστιμα για περιφρούρηση απεργιακών κινητοποιήσεων και καταλήψεων!

Νόμος είναι το… δίκιο του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, και όλα πρέπει να υποταχθούν στη «σιδερένια φτέρνα» της «ανάπτυξης», των «επενδυτικών σχεδίων», σε ένα έδαφος κοινωνικής ισοπέδωσης και ασφυκτικών συνθηκών ζωής και εργασίας της εργατικής τάξης που δημιουργεί τον σημερινό κοινωνικό πλούτο, αλλά δεν τον νέμεται. Πίσω από το νομοσχέδιο αυτό κρύβεται και η ΕΕ με τις «οδηγίες» της κατά του κόσμου της εργασίας, που λειτουργεί ως πυξίδα στην πολιτική διαρκούς συρρίκνωσης των εργατικών δικαιωμάτων.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καλεί τους εργαζόμενους και εργαζόμενες να κλιμακώσουν την πάλη τους για να μην περάσει το νομοσχέδιο αυτό. Με απεργιακό αγώνα και ανυπακοή, με συνολική σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική και σε κόντρα με τον υποταγμένο συνδικαλισμό, που για άλλη μία φορά σε κρίσιμη στιγμή επιλέγει να κάνει πλάτες στο κεφάλαιο και την κυβέρνηση, και να κηρύξει απεργοσπασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.