6 Σεπτεμβρίου 2023

Με κεντρικό σύνθημα «Με το ρεαλισμό των αναγκών μας ανατρέπουμε την πολιτική του κεφαλαίου, ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΗ» η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή συμμετέχει στις εκλογές με 153 υποψήφιους και υποψήφιες

H Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική παρουσίασε σήμερα τις θέσεις και ψηφοδέλτιό της σε συνέντευξη τύπου στο αμφιθέατρο του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής στην λεωφ. Μεσογείων.



Όπως επισημάνθηκε στην συνέντευξη τύπου, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική συμμετέχει για τέταρτη συνεχή φορά στις περιφερειακές εκλογές για να εκπροσωπήσει όσες και όσους παλεύουν για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών ενάντια στην καταστροφική εκμετάλλευση της φύσης και της κοινωνίας.

Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε ο επικεφαλής της κίνησης στις περιφερειακές εκλογές Κώστας Τουλγαρίδης, εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, συνδικαλιστής στο χώρο της εκπαίδευσης, Γραμματέας του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κάτοικος ανατολικής Αττικής και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής το 2019-2021 (επισυνάπτεται η ομιλία του, βίντεο εδώ).


Για τις θέσεις και το πρόγραμμα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής μίλησαν οι υποψήφιοι:

-Δέσποινα Κουτσούμπα, αρχαιολόγος, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, υποψήφια στον Κεντρικό Τομέα (βίντεο εδώ)

-Άκης Σωτηρόπουλος, εκπαιδευτικός, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ,  μέλος ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Αν Αττικής, υποψήφιος στην Ανατολική Αττική (βίντεο εδώ)

-Όλγα Κοσμοπούλου, γιατρός, μέλος Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων Νίκαιας, μέλος  Δ.Σ. ΕΙΝΑΠ, υποψήφια στον Πειραιά (βίντεο εδώ)

Μιχάλης Βαφειάδης, αρχιτέκτονας, μέλος σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, υποψήφιος στον Νότιο Τομέα (βίντεο εδώ)

- Δέσποινα Τοσονίδου, γιατρός πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, υποψήφια στο Νότιο Τομέα (βίντεο εδώ)

Άϊντα Γκικουρία, εκπαιδευτικός, ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ", μέλος της Πρωτοβουλίας Αλβανών μεταναστών και αλληλέγγυων, υποψήφια στον Βόρειο Τομέα (βίντεο εδώ)

Μάνος Σκούφογλου, αρχιτέκτων μηχανικός, μέλος Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, υποψήφιος στον Κεντρικό Τομέα (βίντεο εδώ)

-Κώστας  Πίττας, Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, πρ. γραμματέας Ομοσπονδίας εργαζομένων τ. ΥΠΑΝ, υποψήφιος στον Κεντρικό Τομέα (βίντεο εδώ)

-Άγγελος Χάγιος, χημικός μηχανικός, συνταξιούχος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής 2010-2014, υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα (βίντεο εδώ)

Όπως τόνισαν, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική έχει αδιάλειπτη παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο από το 2010 και έχει εφαρμόσει απαρέγκλιτα την εναλλαγή στην εκπροσώπηση και διασφαλίσει τη δημοκρατική συλλογική λειτουργία του σχήματος. Το 2010 εκπροσωπήθηκε από τον Άγγελο Χάγιο, το 2014 από την Δέσποινα Κουτσούμπα και τον Νίκο Αδαμόπουλο, ενώ το 2019 εξέλεξε δύο περιφερειακούς συμβούλους, τον Κώστα Τουλγαρίδη και την Έλλη Αλεξίου οι οποίου στη μέση της θητείας, σύμφωνα με την αρχή της εναλλαγής, έδωσαν τη θέση τους στην Δέσποινα Κουτσούμπα και τον Ηλία Λοΐζο, που είναι σήμερα οι σύμβουλοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Με κεντρικό σύνθημα «Με το ρεαλισμό των αναγκών μας ανατρέπουμε την πολιτική του κεφαλαίου, ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΗ» η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή κατέρχεται στις εκλογές με 153 υποψήφιους και υποψήφιες σε όλους τους τομείς της Αττικής.

153 αγωνίστριες και αγωνιστές από όλα τα κινήματα στην Αττική, από εργασιακούς χώρους, φοιτήτριες και φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, από το περιβαλλοντικό κίνημα, τα κινήματα ελεύθερων χώρων, τα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς, το αντιφασιστικό κίνημα, τις συλλογικότητες ενάντια στον σεξισμό, τον φασισμό, τον πόλεμο, ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσα από το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, για να δώσουν τη μάχη των περιφερειακών εκλογών, για να δυναμώσουν οι αγώνες ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του κεφαλαίου, να ανατραπούν τα σχέδια που καταστρέφουν το περιβάλλον και μας κλέβουν τη ζωή (όλο το ψηφοδέλτιο εδώ βίντεο εδώ).

Για να ενισχυθούν όλες οι εκφράσεις της αγωνιζόμενης κοινωνίας, μέσα και έξω από τα περιφερειακό  συμβούλιο, με αφορμή τις εκλογές, αλλά με στόχο τη μόνιμη και διαρκή συλλογική παρέμβαση και οργάνωση των αγώνων.

Καλούμε  τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Αττικής, να στηρίξουν και να ενισχύσουν την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, κόντρα στη λογική του αποκλεισμού από το περιφερειακό συμβούλιο, που επιχειρείται με το αντιδημοκρατικό όριο εκλογής του 3%.

Καλούμε σε ενίσχυση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής, αντιδιαχειριστικής, αντικαπιταλιστικής αριστεράς απέναντι στην καταστροφική για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον κυβερνητική πολιτική, κόντρα στην άνοδο της εθνικιστικής και φασιστικής ακροδεξιάς και σε κάθετη ρήξη με τις  προτάσεις συναίνεσης στις κυρίαρχες πολιτικές και υποταγής στα σχέδια του κεφαλαίου.

Παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στα εγκληματικά σχέδια για τη χωματερή της Φυλής, στις παραχωρήσεις του θαλάσσιου μετώπου στην Cosco και τον Λάτση, στην ανύπαρκτη πυροπροστασία στα δάση μας, ενάντια σε όσα μας κλέβουν τις ανάσες μας στον τόπο μας. 

ΓΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΖΩΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!


Η ομιλία του Κώστα Τουλγαρίδη (βίντεο εδώ)

Απευθυνόμαστε σήμερα στο λαό της Αττικής με φόντο τις φοβερές πλημμύρες στη Μαγνησία που κόστισαν για άλλη μια φορά ανθρώπινες ζωές και μεγάλες καταστροφές στο βιός των ανθρώπων.

 

Δεν προλαβαν καλά καλά να σβήσουν οι φωτιές στον Εβρο καίγοντας μαζί με το μοναδικής αξίας δάσος της Δαδιάς, την πανίδα και 28 πρόσφυγες που ξεδιάντροπα προσπαθησε η ακροδεξια να εμφανισουν ως «θύτες» και «εμπρηστές»!

 

Και πριν λίγες μέρες στην Αττική για πολλοστή φορά φέτος οι φωτιές έφτασαν στα σπιτια στη Δυτική Αττική και στον εθνικό δρυμό της Παρνηθας. Στην Αττική που μόλις τα τελευταία 3 χρόνια έχουν καεί πάνω από 500χιλ στρέμματα δάσους δηλαδή το 1/3 των δασών της.

 


Εμείς λέμε ότι αυτά δεν είναι φυσικές καταστροφές. Είναι εγκλήματα που φέρνει η καπιταλιστική παραγωγή η οποία προκαλεί την κλιματική κρίση.

Είναι εγκλήματα της πολιτικής της ΝΔ που βαζει το κέρδος για το κεφαλαίο πάνω από τις ζωές μας. Της πολιτικής που οδηγεί σε ανυπαρκτη πολιτική προστασία και  θεωρεί περιττό κόστος τα μέτρα πρόληψης, τις υποδομές, το προσωπικό και τα έργα για την προστασία των ανθρώπων και της φύσης. Αυτή είναι η πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ σε εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ και των ιδιωτικοποιήσεων.

Και δεν ιδρώνει το αυτί τους γιατί ΑΥΤΟΙ που κάθε φορά υπόσχονται αναδάσωση των καμένων περιοχών επιτρέπουν αφήνουν διάπλατη την πόρτα ώστε μετά από κάποια χρόνια να φυτρώσουν στα καμένα επενδύσεις (ανεμογεννητριες, κατασκευές, κλπ) αντί για δέντρα.

Είναι οι αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι τους που βλέπουν τη φύση ως λάφυρο που θα αρπάξουν για να αυγατίσουν τα κέρδη του ακόμα και με επενδύσεις σε περιοχές NATURA, στα βουνα, τα δάση, τις λίμνες και τα ποτάμια.

Αυτή την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ υπηρέτησε απολύτως και η περιφέρεια Αττικής και με τον Πατούλη/ την παραταξη της ΝΔ.

Ο λαός ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ουτε τις φωτιές ούτε τα χιόνια ούτε τις προηγούμενες διοικήσεις και τις καταστροφές στο Ματι, τη Μάνδρα και παλιότερα.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου δεν απειλεί ποια μόνο με τη ραγδαία χειροτέρευση της ζωής μας ούτε μόνο με την ένταση της εκμετάλλευσης, την επιστροφή πριν από το Σικάγο με τις 13 ώρες δουλειάς τη μέρα και την απλήρωτη εργασία με το νέο εργασιακό έκτρωμα Γεωργιάδη.

Δεν μας θέλουν απλά σύγχρονους σκλάβους  αλλά  απαξιώνουν τη ανθρωπινη ζωή και φέρνουν θανατο στα καμένα, στις πλημμύρες, στην εργασία, στις απαξιωμένες ιδιωτικοποιημένες υποδομές στις ιδιοτικοποιημενες συγκοινωνίες με τα ΤΕΜΠΗ, το διαλυμένο ΕΚΑΒ και τις δομές υγείας ακομα και την Πύλο των κυνηγημένων.

Και θα φέρουν χειρότερα αν τους αφήσουμε γιατί κινδυνεύουμε στην Αττική από την εξαφάνιση των δέντρων και τις θερμοκρασίες στις τσιμεντουπόλεις να ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ.

Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές έχουν μεγάλη πολιτική σημασία και θα επηρεάσουν άμεσα της ζωή μας

Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να πετύχει ένα αποτέλεσμα που θα εμπεδώσει την πολιτικής της νίκη στις βουλευτικές, θα προετοιμάσει ακόμα καλύτερα το έδαφος για την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί.

Ένα αποτέλεσμα που θα βαθύνει την συναίνεση των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων και στο επίπεδο των Δήμων και των Περιφερειών πάνω σε αυτή την αντιδραστική κατεύθυνση.

Θέλει να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στην πολιτική των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων και των «αγορών», του ξεθεμελιώματος των εργατικών δικαιωμάτων με το άθλιο νομοσχέδιο Άδωνη, της καταστροφής του χώρου και του περιβάλλοντος στο όνομα των «επενδυτών», στην μετατροπή των Δήμων και των περιφερειών σε βαθιά αντιδημοκρατικά όργανα με μοναδική αποστολή την διαχείριση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Για να συνεχίσει ανενόχλητη την απογείωση της ακρίβειας, την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και των πλειστηριασμών αλλά και την μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και τον πόλεμο,  για τα κέρδη των οικονομικών ελίτ .

 

Θέλει ακόμα με τις εκλογές αυτές να γίνουν ΜΠΛΕ οι περιφέρειες και οι δήμοι και πρώτα από όλα η περιφέρεια Αττικής που είναι η μισή Ελλάδα και συγκεντρώνει κάθε είδους δραστηριότητα και να τη μετατρέψει σε ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΛ  ΝΤΟΡΑΝΤΟ για το κεφάλαιο.

 

Γι αυτό και η προσωπική παρέμβαση Μητσοτάκη με τον εκλεκτό του «πιστό στρατιώτη» Χαρδαλιά.

 

Η περιφέρεια Αττικής αποτελεί τη ναυαρχίδα στο ρόλο των περιφερειών και δήμων να υλοποιήσουν  τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση όλων των δομών και υπηρεσιών, να επεκτείνουν την ελαστική εργασία και να προωθήσουν μέσα από την χρηματοδότηση των ΕΣΠΑ με τις δεσμευτικές κατευθύνσεις της ΕΕ, τα σχέδια προώθησης της επιχειρηματικότητας και της υποταγής των πάντων στα κέρδη των  ιδιωτών αδιαφορώντας για τις λαϊκές ανάγκες.

Οι περιφέρειες και οι δήμοι βρίσκονται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το κεντρικό κράτος και με την πολιτική εξυπηρέτησης του κεφαλαίου.

 

Αυτό διαμόρφωσαν οι νόμοι από τον Καλλικράτη του ΠΑΣΟΚ μέχρι τους νομους Θεωδορικάκου και Βορίδη.

Ακριβώς για αυτό καταργούν όποια ψήγματα δημοκρατικής λειτουργίας υπήρχαν στα συμβούλια, τα απαξιώνουν. Ο Πατούλης αποδείχτηκε πρωτεργάτης στον εκφυλισμό του περιφερειακού συμβουλίου με συνεδριάσεις εξ αποστάσεως ακόμα και από τις παραλίες.

Βάζουν φράχτες με ηλεκτρονικές συνεδριάσεις και απαγορεύσεις για να εμποδίσουν την παρουσία των φορέων και κυρίως των κινημάτων στις συνεδριάσεις προσπαθώντας να αποφύγουν τις λαϊκές αντιδράσεις.

Περνάνε τις λειτουργίες τους σε ελεγχόμενα όργανα ή σε αναπτυξιακές εταιρείες όπως αυτή που δημιούργησε η διοίκηση Πατούλη στην περιφέρεια Αττικής με τη απόλυτη συμφωνία της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (ΔΟΥΡΟΥ)  και του (ΠΑΣΟΚ) Σγουρού για να παρακάμπτουν το έλεγχο του περιφερειακού συμβουλίου και να διευκολύνουν την λειτουργία των εταιρειών στην προώθηση των επενδυτικών σχεδίων.

Και τέλος θέλουν φράξουν το δρόμο στην επικίνδυνη για τα σχέδια τους αντικαπιταλιστική ανατρεπτική αριστερά με το επαίσχυντο 3% για να αποκλείσουν τις πιο ενοχλητικές φωνές από τα συμβούλια. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Σε αυτές τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου κινήθηκε η διοικηση της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής με τον Πατούλη και σ αυτές ακόμα θέλει να συνεχίσει ακόμα πιο εντατικά ο Χαρδαλιάς.

 

Γι αυτό βιώνουμε την πλήρη αποτυχία της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας που αφήνει τους πολίτες και τη φύση ανυπεράσπιστους.

Άλλωστε τα ίδια αποτελέσματα είχε και ο Χαρδαλιάς, ως υπουργός πολιτικής προστασίας,   και ως υφυπουργός άμυνας στην προστασία στρατόπεδου από τη φωτιά στην Αγχίαλο, που τώρα παρουσιάζεται ως σωτήρας.

 

Γι αυτό υλοποιεί την πολιτική της φτώχειας, της λιτότητας και του κοινωνικού αποκλεισμού χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς

Κανένα μετρο για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων και μεταναστων, των ΡΟΜΑ ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό. Κανενα ουσιαστικό μέτρο για τη δημόσια υγεία ακόμα και μέσα στην πανδημία ενώ την ίδια στιγμή τα μεγάλα κονδύλια της περιφέρειας διοχετεύονται που κατασπαταλούνταν πόροι της περιφέρειας για τις επικοινωνιακές αναγκες του Πατούλη και σκανδαλώδεις  «πολιτιστικές» δράσεις.

 

Η αναπτυξή τους που δε χωράει ούτε τις αναγκες μας ούτε τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους

Από την άλλη μεριά χωράει απλόχερα τα κερδοφόρα και περιβαλλοντοκτόνα σχέδια του κεφαλαίου.

Το δογμα της πολιτικής της περιφέρειας είναι η ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ του λεκανοπέδιου με καταστροφικές συνέπειες σε δάση, ρέματα παραλίες, βιοποικιλότητα.

Η περιφέρεια πρωτοστατεί στην υλοποίηση του σχεδίου παράδοσης όλου του παραλιακού μετώπου και την στην κερδοφορία του κεφαλαίου.

Από τη μια η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» με τα φαραωνικά επενδυτικά σχέδια που τσιμεντοποιούν όλο το παραλιακό μέτωπο από το Φάληρο,  τις ιδιωτικές Μαρίνες, το Ελληνικό που οδηγούν στον αποκλεισμό των πολιτών από την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία καταργούν τους χώρους άθλησης και αναψυχής δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, εκτινάσσουν τις τιμές γης, διώχνουν τους κατοίκους.

Από την άλλη στου Σκαραμαγκά, το Πέραμα, τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα επεκτείνονται διαρκώς οι επικίνδυνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις (πχ εγκατάσταση LNG στου Σκαραμαγκά), επεκτείνονται τα ναυπηγεία και άλλες ρυπογόνες βιομηχανίες δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, τα μέτρα προστασίας από τα βιομηχανικά ατυχήματα είναι ανύπαρκτα όπως είδαμε και στην πρόσφατη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, υποβαθμίζεται επικίνδυνα τη ζωή των ανθρώπων στη δυτική πλευρά.

 

Μιλάνε για «βιοποικιλότητα» και «ανθεκτικότητα» απέναντι στην κλιματική κρίση, όταν το MASTER PLAN της ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ  για την αντιπλημμυρική δήθεν προστασία, παρουσία της κυβέρνησης σχεδιάζει το τσιμέντωμα όλων των ρεμάτων της Αττικής που σημαίνει χαράς ευαγγέλια για τις κατασκευαστικές με την χρηματοδότηση των ΕΣΠΑ!

 

Στην ίδια βασική λογική σχεδιάζουν την καταπάτηση κάθε ελεύθερου χώρου και τις αστικές αναπλάσεις. Εμπορευματοποίηση και παράδοση σε ιδιώτες με την απαραίτητη τσιμεντοποίηση ακόμα και μέσα στα πάρκα όπως στο Πάρκο Τρίτση, την πλατεία Πρωτομαγιάς το Πεδίον του Άρεως με τις αυθαίρετες κατασκευές με τις πλάτες της Δούρου και του Πατούλη.

Είναι προκλητικοί γιατί δείχνουν το μίσος και την απεχθεια τους για τους πιο αδύναμους με χαρακτηριστικότερη την απόφαση για κλείσιμο των πάρκων στον καύσωνα !!! όταν τα μαγαζιά δούλεψαν Κυριακάτικα!!!

 

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΉ ΕΊΝΑΙ Η ΠΟΛΤΙΚΉ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ.

Ο Χαρδαλιάς είναι ο τέταρτος σειρά μετά το Σγουρό, τη Δούρου και Πατούλη που θα λύσει το πρόβλημα σε 3 χρονια (!!) όταν οι προηγούμενοι έταζαν προεκλογικά ότι άμεσα και θα κλείσουν τη Φυλή,

Κοροϊδεύουν ασταμάτητα την ώρα που συνεχίζουν την ιδια καταστροφική αντιπεριβαλλοντική διαχείρηση. Επεκτείνουν φαραωνικά το ΧΥΤΑ στη Φυλή ενώ θέλουν να ανοίξουν και νέους ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και το Σχιστό. Ο περιφερειακος σχεδιασμός που δεν αξιώθηκε να ολοκληρώσει ο Πατούλης αυξανει τις εγκαταστάσεις στη Φυλή με νεες μονάδες και εργοστάσια στη Φυλή που σημαίνει ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ αλλά ότι θα λειτουργεί για τα επόμενα 30 χρόνια τουλάχιστον

ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Η ΠΙΣΩ ΑΥΛΗ καταδικάζεται σε μεγαλύτερη υποβαθμιση όμως αυτό απειλεί όλο το λεκανοπέδιο

Αντί να ακολουθήσουν μια πολιτική μείωσης της παραγωγής απορριμμάτων, περιορισμού των καπιταλιστικών μοντέλων κατανάλωσης που παράγουν όλο και πιο πολλά απορρίμματα, αντί να κυριαρχήσει η ανακύκλωση στην πηγή,  η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ κατευθύνεται στην «εκ των υστέρων» διαχείριση των τεράστιων ποσοτήτων απορριμμάτων με χρηματοδότηση μόνο των ΜΕΑ δηλαδή των εργοστασίων που επεξεργάζονται σύμμεικτα απορρίμματα και εμπορευματοποιούν την ίδια την «ανακύκλωση» 

Η επεξεργασία αυτή θα απογειώσει το κόστος επεξεργασίας και θα το μεταφέρουν σε όλους εμάς. Ήδη αυξήσαν τα τέλη για τους πολίτες και έρχονται νέες αυξήσεις.

Καμία χρηματοδότηση δεν προβλέπεται για προσωπικό στους δήμους, υποδομές και δημιουργία συστηματος διαλογής στην πηγή.

Τα αποτελέσματα στη βελτίωση της  διαχείριση με την ανακύκλωση είναι σχεδόν μηδενικά.  

 

Κοροϊδεύουν το κόσμο για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό που χάρη στον αγώνα των κατοίκων δεν καταφεραν να λειτουργήσουν

Από τη μια ο Πατούλης μιλάει για αλλαγή του έργου από ΧΥΤΑ σε πάρκο φωτοβολταικών ενώ ο Χαρδαλιάς υπόσχεται άμεση ολοκλήκρωση του έργου!!! Δηλαδή τους λέει ότι θα προχωρήσει στη λειτουργία του ΧΥΤΑ πάνω στο ρέμα!!!

Απεναντι στην πολιτική αυτή που συμφωνουν και στηρίζουν οι παρατάξεις Χαρδαλιά, Σγουρού και Ιωακειμίδη που στηρίζουν  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Διαλέγουμε πλευρά, γιατί Διαλέγουμε ζωή στην Αττική

Υπάρχει και η Αττική της αντίστασης!

Η Αττική που αναπνέει στους αγώνες

 

· Των κατοίκων λιμανιού του Πειραιά εάντια στο ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ της COSCO

· ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ενάντια στην καταστροφική διαχείριση των απορριμμάτων στη Δ Αττική και το Γραμματικό

· Ενάντια στην καταργηση της Κυριακάτικης αργίας που και η περιφέρεια προωθεί.

· των αγώνων για δημόσια κοινωνικά αγαθά -όπως αυτοί που δόθηκαν μετά το έγκλημα των Τεμπών-, στην Αττική

· των αγώνων για την υπεράσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων,

· των αγώνων για υγεία και ελευθερία την περίοδο της πανδημίας,

· των αγώνων για ειρήνη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία,

· των κινητοποιήσεων στην Cosco και στην e-food,

· των αγώνων για τη δικαίωμα στην κατοικία ενάντια σε πλειστηριασμούς, των αγώνων των εκπαιδευτικών και των καλλιτεχνών,

· των αγώνων ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, την καταστολή και το δικαίωμα στη διαδήλωση, του αντιφασιστικού αγώνα,

· των αγώνων ενάντια στον σεξισμό, στις έμφυλες διακρίσεις και τις γυναικοκτονίες, της κοινής πάλης ντόπιων και μεταναστών απέναντι στο φασισμό και την ακροδεξιά.

Εμείς είμαστε από την άλλη πλευρά.

Είμαστε με μια πολιτική που βάζει στο προσκήνιο τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, διαλέγει το δρόμο για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει  τη συλλογική οργάνωση και αγώνα σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, το τοπικό και το κεντρικό κράτος, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις πολιτικές της ΕΕ.

Η Α.Α. Αττικής ήταν σε αυτούς τους αγώνες και προσπάθησε να τους φέρει και μέσα στο Περιφερειακό συμβούλιο με όλους τους τρόπους.

Προέβαλε την εμπειρία και τη γνώση των κινημάτων και αλληλοεπίδρασε με αυτά, κόντρα στις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που κινούνταν εις βάρος της πληττόμενης πλειοψηφίας.

Βρεθήκαμε απέναντι όχι μόνο στις πολιτικές που υλοποίησαν οι μνημονιακές αρχές του Πατούλη, του Γ. Σγουρού και της Ρ. Δούρου, αλλά απέναντι και στα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους σπονσοράρουν: τον Λάτση, τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη, την COSCO, μικρότερων ή μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων.

ΑΥΤΌ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου 

Η ελπίδα για μια αξιοβίωτη ζωή δεν βρίσκεται στην αναζήτηση μιας καλύτερης διαχείρισης της φτώχειας, τους Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανώσουμε από κοινού τη δράση για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω στην Αττική,

 καλούμε να  αγωνιστούμε:

 

1. Για αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν, υψηλού επιπέδου, κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά

2. Ενάντια στην καταστροφική για την φύση και τον άνθρωπο «καπιταλιστική ανάπτυξη».

4. Για μέτρα κοινωνικής προστασίας ενάντια στη φτώχεια και τη στεγαστική κρίση.

5. Ενάντια στην αντιδραστική οργάνωση του τοπικού κράτους.

6. Για ποιότητα ζωής και μέτρα πολιτικής προστασίας

7. Ενάντια στο ρατσισμό, το σεξισμό και κάθε μορφή διακρίσεων και καταπίεσης 

Παλεύουμε για τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες εργαζόμενων και της νεολαίας.

Ο μοναδικός δρόμος για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει είναι η συλλογική οργάνωση και ο αγώνα σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, το τοπικό και το κεντρικό κράτος, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις πολιτικές της ΕΕ.

Αγωνιζόμαστε για ένα άλλο τρόπο αυτοδιεύθυνσης της κοινωνίας, με λαϊκές συνελεύσεις, με κατοχύρωση του λαϊκού και εργατικού ελέγχου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση, με ανακλητότητα των οργάνων της τοπικής διοίκησης από το μαζικό κίνημα και τους συλλογικούς φορείς του. 

Πρώτα από όλα αυτό το κάνουμε πράξη μέσα στις ίδιες τις δημοκρατικές διαδικασίες της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική: με τη λειτουργία μέσω συνελεύσεων, με την εναλλαγή στην εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με υποψηφίους που είναι ενεργά μέλη των κινημάτων και όχι “επαγγελματίες” της πολιτικής.

Δεν ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ  να κυριαρχήσει η απελπισία, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, ο «ρεαλισμός» της πολιτικής τους που καταστρέφει. Εχουμε χρέος απέναντι στη νεολαία που της κόβουν τα όνειρα.

Στο ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουν  153 αγωνίστριες και αγωνιστές που έχουν δώσει μάχες διαρκείας σε όλα τα μέτωπα των αγώνων για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες του εργατικού κινήματος επιστήμονες και νέες/οι ερευνήτριες/ες  που παλεύουν για την υπεράσπιση των κοινών και την υπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, ενάντια στο σκοταδισμό και ανορθολογισμό της εποχής μας, μέλη φεμινιστικών συλλογικοτήτων που άφησαν το στίγμα τους στους αγώνες ενάντια στις γυναικοκτονίες, στις διακρίσεις και στην έμφυλη βία μέλη οργανώσεων που αγωνίζονται κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, καλλιτέχνες που συμμετείχαν στους αγώνες στο χώρο του πολιτισμού, μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων, νέοι και νέες που δραστηριοποιούνται στα κινήματα της εργαζόμενης και σπουδάζουσας νεολαίας.

Για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω στην Αττική!

Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, του νέους και τις νέες να στηρίξουν πολιτικά και εκλογικά με την ψήφο τους την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Να  σπάσουμε το φράγμα του 3%  και να είναι παρούσα και στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο

Να συνεχίσουμε αποφασιστικά τους αγώνες για ΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !!!

Ψηφίζουμε- στηρίζουμε Αντικαπιταλιστική Ανατροπή


Φωτογραφίες από τη συνέντευξη τύπου
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.