22 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΑΑ ΣΕ ΨΝΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

  




Περιοδεία στα δύο δημόσια ψυχιατρεία της Αττικής (Δρομοκαΐτειο, ΨΝΑ) πραγματοποίησαν μέλη και υποψήφιοι/ες δυτικού τομέα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, την Παρασκευή, 22/9.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους των δύο νοσοκομείων αναδείχτηκαν τα τεράστια προβλήματα (μειωμένο προσωπικό, εργασιακή εξάντληση, ολιγόμηνες συμβάσεις αντί μόνιμων προσλήψεων κ.α.) και η εγκατάλειψη της ψυχικής υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών από την πλευρά του κράτους και των κυβερνήσεων, την ίδια στιγμή που οι ανάγκες στο συγκεκριμένο τομέα συνεχώς αυξάνονται.

Η επίσκεψη και η συζήτηση σε ΨΝΑ και Δρομοκαΐτειο ανέδειξε ότι η ψυχική ασθένεια δεν είναι αποτέλεσμα ενός «άρρωστου» DNA, αλλά ενός παθογόνου συστήματος που συνθλίβει τον ψυχισμό ανάμεσα στις μυλόπετρες της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ο αγώνας για την αναβάθμιση και την ουσιαστική ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας συνδέεται άμεσα με τον αγώνα για την υπεράσπιση των δημόσιων – δωρεάν κοινωνικών αγαθών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση της υγείας.

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.