7 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

 
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Η ATTICA GROUP

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Ο Αντώνης Καρυώτης που πνίγηκε στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της 5 Σεπτέμβρη, είναι ένα θύμα δολοφονίας πρώτα από όλα του ομίλου Attica Group. Οι αδίστακτοι υπάλληλοι του πλοίου τη δική της πολιτική υλοποιούσαν, όταν έσπρωχναν στη θάλασσα τον Αντώνη και τον κοιτούσαν ατάραχοι να πνίγεται! Είναι αδιανόητο για τους εφοπλιστές να μην είναι πληρωμένα 36 ευρώ όταν το ίδιο έχει φορολογική ασυλία από το ελληνικό κράτος διαχρονικά! Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι είναι σαφείς οι ενδείξεις πια, πως πρόκειται για συνειδητή παρεμπόδιση με μισαναπηρικά κίνητρα. Τους ήταν γνωστός, και ήξεραν πως έχει κανονικά το εισιτήριό του (όχι φυσικά πως θα δικαιολογούνταν η δολοφονία σε καμία περίπτωση). Η συμπεριφορά των υπαλλήλων ήταν ξεκάθαρα εγκληματική. 

Ταυτόχρονα ηθικός αυτουργός είναι το ίδιο το κράτος με τις πλάτες που βάζει στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, καθώς και οι κυβερνήσεις Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Οι εφοπλιστές με την κρατική ανοχή αν όχι ενθάρρυνση θησαυρίζουν για δεκαετίες ολόκληρες από τα δρομολόγια που βάζουν με το σταγονόμετρο για τα νησιά του Αιγαίου, με τιμές απαγορευτικές για την κοινωνική εργαζόμενη πλειοψηφία. Κλείνοντας τα μάτια και για τα σαπιοκάραβα που γενιές ολόκληρες έχουν ταξιδέψει σε αυτά, τις επανειλημμένες βλάβες αλλά και τα εργατικά «ατυχήματα», εργοδοτικά εγκλήματα. Το κράτος έχει δώσει το σήμα στους εφοπλιστές: Πλουτίστε από τον ιδρώτα και το αίμα εργαζόμενων στα καράβια και επιβατών.

Την ίδια στιγμή είναι εξοργιστικές οι δηλώσεις του υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες! Είναι ενδεικτικό για το πώς αντιμετωπίζει η ίδια η κυβέρνηση την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Η ζωή των εργαζομένων, των νέων ανθρώπων, των προσφύγων, οι ζωές μας δηλαδή είναι αναλώσιμες! Εκατόμβη θυμάτων με φονιά το κράτος αλλά και τους περιφερειακούς διαχειριστές της ίδιας πολιτικής στο βαθμό που αναπαράγεται η εξουσία τους και τα υλικά οφέλη. Είναι προκλητική η σιγή Χαρδαλιά που προφανώς συντάσσεται με τις κυβερνητικές τοποθετήσεις, ενώ ο Ιωακειμίδης επιχειρεί να δικαιολογήσει τους φονιάδες λόγω εργασιακής τους εξάντλησης!  

Χιλιάδες νεκροί και εκτός εντατικών στην πανδημία, κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου, νεκρός ο Θάνος πριν από 10 χρόνια επειδή δεν πλήρωσε εισιτήριο στο λεωφορείο, εκατοντάδες νεκροί πρόσφυγες στην Πύλο κι τον Έβρο, καμένες περιουσίες και κάθε μορφή ζωής σε χιλιάδες στρέμματα σε όλη την Ελλάδα από πυρκαγιές, πνιγμένοι άνθρωποι από τις βροχές. Και η σειρά είναι αμέτρητη.

Αυτό είναι το ελληνικό αστικό κράτος, αυτό είναι το κράτος που χρειάζεται η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική εκφράζει την οργή και τον αποτροπιασμό της για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη. Θα παλέψει για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Και φυσικά μπαίνει στη μάχη για δημόσιες δωρεάν και ασφαλείς συγκοινωνίες, για να πάψουν να πλουτίζουν κεφάλαιο και κράτος από τον ιδρώτα και το αίμα μας.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική θα καλέσει άμεσα σε μαζική κινητοποίηση σε συντονισμό και με άλλες αγωνιστικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.