20 Οκτωβρίου 2023

Η τρομοκρατία της Green Park δεν θα περάσει!

 



To Green Park είναι μία από τις δύο επιχειρήσεις (μαζί με το θέατρο Άλσος) που λειτουργούν στο πεδίον του Άρεως και προκαλούν ποικίλα προβλήματα ηχορύπανσης τόσο στους κατοίκους και τους επισκέπτες όσο και στην ίδια την πανίδα και στο δασικό οικοσύστημα.

Πρόκειται για επιχείρηση εστίασης που νοικιάζεται από την Περιφέρεια της Αττικής σε ιδιώτη (το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκει στον όμιλο Σταθοκωστόπουλου που περιέχει περίπου 40 μαγαζιά: Baraonda, Bluefish, Εν πλω, Πράσινη Τέντα κ.α) και λειτουργεί κερδοσκοπικά, σε τιμές απλησίαστες για την κοινωνική πλειοψηφία, καθώς δεν έχει μπει όρος στη σύμβαση για τις τιμές των προϊόντων. Μια τέτοια λειτουργία είναι για μας απαράδεκτη, καθώς πρόκειται για χρήση ασύμβατη με το χαρακτήρα του Πάρκου, η οποία ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω εμπορευματοποίησή του. Παράλληλα, η επιχείρηση επεκτείνεται σταδιακά σε μέρη που δεν περιλαμβάνονται στη μίσθωσή της, «αποψιλώνοντας» τμήμα του Άλσους.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, στις 15 Οκτωβρίου η εργοδοσία του Green Park προέβη σε εκδικητική απόλυση εργαζόμενου της επιχείρησης, μέλους της εργατικής κίνησης Λάντζα -Αγωνιστική, Εργατική Συσπείρωση στο χώρο του Επισιτισμού- Τουρισμού, επειδή είχε συμμετάσχει στην πανεργατική απεργία για το νομοσχέδιο Γεωργιάδη.

Να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα είχαν αποχωρήσει από την κουζίνα και δεν είχαν αναπληρωθεί 6 μάγειρες και μαγείρισσες, και σίγουρα δεν υπήρχε η πληρότητα που χρειάζεται για την λειτουργία της κουζίνας-το πόστο στο οποίο δούλευε ο εργαζόμενος που απολύθηκε.

Οι εργασιακές συνθήκες στο Green Park θυμίζουν μεσαίωνα!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της Λάντζα, φέτος το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι καλούνταν να λειτουργούν με σπαστά ωράρια, 13ωρα, μέχρι και 17 ώρες δουλειά. Δουλειά από το άνοιγμα του μαγαζιού μέχρι το κλείσιμο!

Τα δώρα και τα επιδόματα είναι άφαντα στην μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, ή ακόμα και εκεί που υπάρχουν, έχει «συμφωνηθεί», αποφασιστεί μονομερώς και ανακοινωθεί πως θα πληρώνονται βάσει των νόμιμων μιας και το πραγματικό ημερομίσθιο δεν δηλώνεται ποτέ.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στέκεται στο πλευρό του απολυμένου εργαζόμενου! Στηρίζουμε τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, αξιοπρεπή μισθό, ασφάλιση, τήρηση του ωραρίου, για το σύνολο των εργαζομένων!

Η τρομοκρατία της Green Park δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.