5 Οκτωβρίου 2023

Άκης Σωτηρόπουλος: Με τη μαχόμενη αντιδιαχειριστική αριστερά της ρήξης και της σύγκρουσης

Σωτηρόπουλος Άκης, Υποψήφιος Τομέα Ανατολικής Αττικής

- εκπαιδευτικός ΔΕ, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, μέλος ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Αν Αττικής.

Με τη μαχόμενη αντιδιαχειριστική αριστερά της ρήξης και της σύγκρουσης

Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση τόσο στο εισόδημά τους όσο και στα δικαιώματά τους, που η ακρίβεια εξαϋλώνει τον έτσι κι αλλιώς πετσοκομμένο μισθό τους, που τα κυβερνητικά νομοθετήματα ισοπεδώνουν ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τα μνημονιακά χρόνια και τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και τέλος σε μια περίοδο που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές ενισχύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους απέναντι στις φυσικές καταστροφές , όλοι εμείς που έχουμε μάθει να παλεύουμε και να διεκδικούμε στους δρόμους των αγώνων το δικαίωμα σε μια αξιοβίωτη ζωή, δεν επιτρέπεται να αφήνουμε αναξιοποίητη οποιαδήποτε πολιτική μάχη.

Σε μια τέτοια περίοδο, λοιπόν, που η επίθεση εντείνεται, ο φασισμός σηκώνει κεφάλι και ένα γενικότερο αίσθημα ήττας και απογοήτευσης απειλεί να γίνει κυρίαρχο, επέλεξα να συστρατευτώ με την Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αττική, της οποίας τις δράσεις και παρεμβάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια. Δράσεις και παρεμβάσεις που επιβεβαιώνουν ότι όπου δίνονται μάχες , υπάρχουν μικρές ή μεγάλες νίκες που δημιουργούν ρωγμές αισιοδοξίας. Δράσεις και παρεμβάσεις που έχουν ως πυξίδα τον αξιακό κώδικα της Αριστεράς: οι λαϊκές ανάγκες και το περιβάλλον δεν χωράνε στο στενό κουστούμι της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας. Έχουν όλοι και όλες ανεξαιρέτως το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα, να απολαμβάνουν φτηνό ρεύμα και νερό και δωρεάν υπηρεσίες υγείας και παιδείας, χωρίς τα βαρίδια της σχέσης κόστους-οφέλους, χωρίς τις επιλεξιμότητες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χωρίς ,τέλος, τις διεφθαρμένες συμβάσεις των απευθείας αναθέσεων.

Παρ’ όλα αυτά, οι ιδιωτικοποιήσεις και η εμπορευματοποίηση προωθούνται παντού. Η πολιτική προστασία αποδεικνύεται ανεπαρκής σε κάθε κρίσιμη στιγμή (χιόνια, πλημμύρες, πυρκαγιές). Η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» στερεί την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Η Ανατολική Αττική πνίγεται στην ανεξέλεγκτη δόμηση και τις επενδύσεις, ενώ ο αγροτικός τομέας εξαφανίζεται. Τα πάρκα εμπορευματοποιούνται, τα ρέματα τσιμεντώνονται και η υποβάθμιση των χώρων ερασιτεχνικού αθλητισμού και πολιτισμού είναι συνεχής.  

Συμμετέχω, σε ένα ψηφοδέλτιο που έχει τη φιλοδοξία να κάνει πράξη αυτό που είναι σήμερα κυρίαρχο αίτημα: τη συντονισμένη ενωτική δράση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Και θεωρώ ότι το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής ανατροπής στην Αττική είναι ένα βήμα προς αυτόν τον στόχο και αυτό σηματοδοτεί η παρουσία μου δίπλα σε συντρόφους/ισσες είτε ανένταχτους/ες όπως εγώ, είτε ενταγμένους/ες σε πολιτικούς χώρους, με τους/τις οποίους/ες μας ενώνουν τόσο οι αγώνες που δώσαμε, όσο κι αυτοί που θα δώσουμε στο μέλλον για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για αξιοπρεπείς μισθούς, για δημόσια κοινωνικά αγαθά, για μια αξιοβίωτη ζωή.

Για να σπάσουμε το αντιδημοκρατικό φράγμα του 3%, για να είναι ξανά η Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αττική στο περιφερειακό συμβούλιο, για να δείξουμε πως κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα της απολιτικοποίησης και της κατ΄ όνομα μόνο αριστεράς της ενσωμάτωσης, υπάρχει η μαχόμενη αντιδιαχειριστική αριστερά της ρήξης και της σύγκρουσης που θα την βρίσκουν πάντα μπροστά τους!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.