3 Οκτωβρίου 2023

Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη τους!




Ο νέος θάνατος εργάτη εν ώρα εργασίας, αυτή τη φορά, στον Πειραιά, χθες, στα πλαίσια της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου έρχεται να υπογραμμίσει τον ρόλο των Περιφερειών στην υλοποίηση κι εμπέδωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Ο συνάνθρωπός μας που θάφτηκε κάτω από έδαφος που υποχώρησε δούλευε σε έργα συντήρησης φρεατίου ως εργολαβικός εργαζόμενος σε έργο της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά.
Αντί για μόνιμους και σταθερούς εργαζόμενους που θα δουλεύουν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, δήμοι και περιφέρειες προτιμούν τις υπεργολαβίες, με την προχειρότητα και τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας που τις διακρίνει.
Ελαστικά απασχολούμενοι εργαζόμενοι ρίχνονται σε κάθε είδους δουλειά, με ελλιπή μέτρα ασφαλείας και ελέγχου. Ως αποτέλεσμα, τα δυστυχήματα στους χώρους εργασίας σε έργα Περιφερειών και Δήμων πολλαπλασιάζονται.
Εμείς λέμε ξεκάθαρα. Κάτω το καθεστώς των εργολαβιών! Μόνιμο και σταθερό προσωπικό σε Δήμους και Περιφέρειες για να γίνονται τα έργα με αυτεπιστασία και όλα τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.