29 Οκτωβρίου 2023

ΕΞΩ οι φασίστες από τις γειτονιές μας! Aντιφασιστική συγκέντρωση Τετάρτη 1 Νοεμβρίου

Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 6μμ στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο

 

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου νεοναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις καλούν σε πανευρωπαϊκή εθνικιστική σύναξη με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας των δυο νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Πρόκεiται για μία ακόμη προσπάθεια των φασιστών να πάρουν την νομιμοποίηση που επιθυμούν, καλώντας σε εθνικιστικές φιέστες και προσπαθώντας να επανεμφανιστούν με πιο κεντρικό τρόπο στις γειτονιές μας, λίγο καιρό μετά από τη διέλευση ανενόχλητων των Κροατών νεοναζί και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Φιλαδέλφεια, τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σιράζ Σαφτάρ στις 12 Αυγούστου στον Περισσό, νωρίς το πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά.  . Η προσπάθεια αυτή γίνεται επίσης λίγο καιρό μετά από την είσοδο των "Σπαρτιατών" στη Βουλή, και την στήριξη των περισσοτέρων από αυτών προς τον ναζί Κασιδιάρη,  αλλά και  την ίδια την υποψηφιότητα του Κασιδιάρη για δημάρχου Αθηναίων. 

Η κυβέρνηση μέσω της ΓΑΔΑ τρέχει να απαγορεύσει τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις ενεργοποιώντας την θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους ναζί με τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων, τις αντιφασιστικές συλλογικότητες. Δεν θα τους περάσει !

Με πρωταγωνιστές την Ν.Δ, που εφαρμόζει πιστά το αντιμεταναστευτικό πλαίσιο της Ε.Ε. και  ταυτόχρονα κάνει  ανοίγματα στη ακροδεξιά, την Ελληνική Λύση, τους Σπαρτιάτες και τους καταδικασμένους Χ.Α., αλλά και την ανοχή άλλων δυνάμεων του πολιτικού συστήματος (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), που συναινούν στον φράκτη στον Έβρο, στην πρακτική των push-backs στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, στα κλειστά προσφυγικά στρατόπεδα και την  αστυνομοκρατία, ξεδιπλώνεται η στοχοποίηση των εργαζομένων που αγωνίζονται, της νεολαίας που αμφισβητεί, των φτωχών, των προσφύγων και των μεταναστών για όλα τα κακά και τα δεινά της χώρας, την ανεργία, την ακρίβεια...

Μέσα σε μια συνθήκη ολοένα και αυξανόμενης φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, της μετατόπισης της πολιτικής συζήτησης και ατζέντας όλο και πιο ακροδεξιά και μιας γενικευμένης κρίσης του συστήματος που οξύνεται εγχώρια και διεθνώς, οι φασίστες επιδιώκουν να ξαναγίνουν πρωταγωνιστές.

Οι φασίστες ήταν, είναι και θα είναι οι πιο πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, όσο κι αν προσπαθούν να μας  πείσουν για το δήθεν αντι-συστημικό προφίλ τους.

Αποτελούν όπλο στα χέρια του συστήματος, διατηρούν  συστηματική σχέση με το κεφάλαιο και το βαθύ κράτος, υποστηρίζουν πάντα  τα συμφέροντα των καπιταλιστών και δημιουργούν πλαστούς εσωτερικούς εχθρούς τους μετανάστες και το οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα.

Δεν είναι μόνο η κινητικότητα που υπάρχει στο χώρο της άκρας δεξιάς. Είναι κυρίως η ουσία της πολιτικής του κεφαλαίου στην εποχή μας, μιας πολιτικής που στοχοποιεί τους πρόσφυγες, εντείνει τον ανορθολογισμό σε όλα τα επίπεδα, αποθεώνει την καταστολή και την πολεμική προετοιμασία, καταδικάζει λαϊκούς αγωνιστές, μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε πεδία βολής των ένστολων τραμπούκων των ΜΑΤ, ανοίγοντας κεφάλια φοιτητών και επενδύει στον εθνικιστικό παροξυσμό του «κινδύνου εξ ανατολών».

Ωστόσο, εμείς είμαστε εδώ για να θυμίζουμε πάντα τι είναι η Χρυσή Αυγή, τι είναι ο φασισμός τι είναι ο ναζισμός και τα κάθε λογής παρακλάδια τους. Ήμασταν και είμαστε εδώ για να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια εμφάνισης των νεο-ναζί στον δημόσιο χώρο. Δε θα τους επιτρέψουμε να υπάρξουν στα σχολεία, τις δουλειές, τις γειτονιές μας.

Είναι πρόκληση στις περιοχές του μπλόκου της Καλογρέζας, όπου 22 νέοι αγωνιστές/τριες, κομμουνιστές και αντιφασίστες, έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους ναζί και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες, και στο Ν. Ηράκλειο όπου η Ηλέκτρα Αποστόλου βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους κατακτητές, να έρχονται σήμερα οι απόγονοι των Ναζί!

Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν στις περιοχές μας και οπουδήποτε αλλού!

Καλούμε τους εργαζόμενους/ες, τη νεολαία  και όλους/ες

Στην  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 6μμ στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο

 

Περιφερειακές κινήσεις

                    Αν. Μακεδονία - Θράκη: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην Α.Μ.Θ.

                    Αττική: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική- Ανταρσία σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

                    Κ. Μακεδονία : Ανταρσία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κ. Μακεδονία

                    Θεσσαλία: Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή

                    Στερεά Ελλάδα: Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

 

Δημοτικές κινήσεις

                    Αγ. Αναργύρων – Καματερού: Ανυπότακτη Πόλη - Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση

                    Αγία Παρασκευή: Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή

                    Αθήνας: Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας 

                    Αθήνας: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση - Ε.Ε. - κεφάλαιο

                    Αμαρουσίου: Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Εκτός των τειχών Αμαρουσίου

                    Βύρωνα: Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

                    Δάφνης-Υμηττού:  Μαχόμενη Αριστερή Κίνηση Ανατροπής Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.

                    Ελληνικού-Αργυρούπολης: Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης 

                    Ηλιούπολης: Μαχόμενη Ηλιούπολη Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση

                    ΗρακλείουΚόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο 

                    Καισαριανής: Ανυπόταχτη Καισαριανή-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση

                    Νέας Ιωνίας: Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

                    Νέας Σμύρνης: Μια πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

                    Περιστερίου: Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

 

 

Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.