23 Μαΐου 2019

Γιώτα Σταθά, Για μια μετωπική, ενωτική και νικηφόρα ανατρεπτική Αριστερά


Δήλωση της Γιώτας Σταθά, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ και υποψήφιας με το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής για την Αττική

Σχετική εικόναΟι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο της εργασίας να στείλει το δικό του μήνυμα. Ένα μήνυμα διεκδίκησης όσων έχασε τη δεκαετία των Μνημονίων κι όσων δικαιούται από την εργασία του. Είναι ένα μήνυμα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση που επικαλούμενη την αλληλεγγύη επέβαλε στο λαό την πιο βάρβαρη λιτότητα. Είναι ένα μήνυμα ενάντια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να συγκρουστεί με τους πιστωτές, κατ’ εντολή του 61%, μετέτρεψε το «Όχι» σε «Ναι», συνεχίζοντας να εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας. Είναι επίσης ένα μήνυμα ενάντια στην μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μακρύ χέρι του κράτους που συμπληρώνει την κυβέρνηση στη φορομπηξία, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τον μικροπολιτικό παραγοντισμό - θερμοκήπιο της αστικής πολιτικής κ.λπ.


Παρόλα αυτά, η Αριστερά δεν δίνει τη μάχη των εκλογών από τις καλύτερες θέσεις που θα μπορούσε, με δεδομένο ότι μετά το 2015 βιώνουμε μια ήττα, μέσα στην ήττα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται σε μια βαθιά και δύσκολα υπερβάσιμη κρίση με ευθύνη των δύο οργανώσεων που ασκούν στο εσωτερικό της τη μεγαλύτερη επιρροή. Το διπλό ψηφοδέλτιο στο Δήμο Αθήνας είναι δείγμα εκφυλισμού, που έπρεπε να αποφευχθεί πάση θυσία.

Σε επίπεδο πολιτικής αντίληψης η ευθύνη γι’ αυτά τα φαινόμενα διάλυσης βρίσκεται σε μια γραμμή η οποία αρνείται τη μετωπική, ενωτική τακτική.  Αυτοαναγορεύεται  στο φορέα της μόνης αλήθειας και αρνείται έτσι τη συμπόρευση με αγωνιστικές, ταξικές δυνάμεις του κόσμου της εργασίας για να δώσει μαζί του από καλύτερες θέσεις τις αναγκαίες μάχες ρήξης και ανατροπής για αυξήσεις στους μισθούς, λιγότερες ώρες εργασίας, περισσότερη δημοκρατία, για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και του δημόσιου πλούτου, κ.λπ. Αυτός ο επιλεγμένος εγκλωβισμός στην αυτοαναφορικότητα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς οδηγεί με βεβαιότητα στην αποστράτευση, στη συρρίκνωση και την αποξένωσή της από την κοινωνία.

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής για την Αττική υπηρετεί την ανάγκη μιας μετωπικής, ενωτικής, νικηφόρας ανατρεπτικής Αριστεράς. Είναι απολύτως αναγκαίο να ενισχύσουμε εκείνες τις συλλογικότητες που φέρουν την αντίληψη αυτή και προσπαθούν να την υπηρετήσουν. Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική που έδωσε τη μάχη με συνέπεια επί 5 χρόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο απέναντι στην μνημονιακή Διοίκηση της Δούρου, που βρέθηκε σε κάθε μικρό και μεγάλο κίνημα, και που φιλοξενεί στα ψηφοδέλτια της 35% ανένταχτων αγωνιστών και αγωνιστριών, είναι μία από αυτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.