2 Μαΐου 2019

Εμ μονοπωλούν το χρόνο, εμ δεν έχουν τίποτα να πουν! Σχόλιο με αφορμή το χτεσινό debate για την περιφέρεια Αττικής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ


Γεύση από… μια τυπική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής είχαν την ευκαιρία να πάρουν χτες βράδυ οι τηλεθεατές: αυτή η βαρετή κοκορομαχία με τα ανούσια επιχειρήματα και κυρίως την προσπάθεια κάθε υποψήφιος να είναι… ανεύθυνος για τα πάντα, που διεμείφθη χτες βράδυ στις οθόνες μεταξύ Δούρου-Πατούλη και Σγουρού, είναι ακριβώς ο τρόπος που λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια το περιφερειακό συμβούλιο της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.


Η κ. Δούρου να ολοφύρεται για την κλιματική αλλαγή ως «παράγοντα εθνικής ασφάλειας» (!),  όταν είναι να συζητηθούν οι ευθύνες της περιφέρειας για την εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι, ή να ψεύδεται ανερυθρίαστα, δηλώνοντας ότι σκοπός της είναι να κλείσει την Φυλή, όταν μόλις την Μεγάλη Τρίτη η ίδια εισηγούνταν την αύξηση της χωρητικότητας του ΕΜΑΚ στη Φυλή! Με τον ίδιο τρόπο που το 2014 με περισσό θράσος αράδιαζε ένα σωρό προεκλογικές «δεσμεύσεις» τις οποίες ουδέποτε είχε σκοπό να τηρήσει, όπως απέδειξε στην πράξη.

Ο κ. Πατούλης να διαφημίζει την «ευδόκιμο» θητεία του στο Μαρούσι των εργολαβιών, των δανείων και των ιδιωτικοποιήσεων, λες και δεν είναι συνυπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν στην Αττική ως πρόεδρος των Δημάρχων όλης της χώρας (πρόεδρος της ΚΕΔΕ), λες και προσγειώθηκε χτες και λες και δεν γνωρίζει κανείς την νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει σκοπό να ακολουθήσει ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη!
Ο κ. Σγουρός να ξιφουκλεί κατά πάντων, λες και δεν ήταν ο ίδιος που διετέλεσε νομάρχης και μετά περιφερειάρχης Αττικής, θέση από την οποία τον έδιωξαν οι ίδιοι οι πολίτες της Αττικής το 2014.
Άλλωστε, Δούρου Πατούλης και Σγουρός συμφωνούν απολύτως στα κρίσιμα ζητήματα στην αποδοχής των Μνημονίων και των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την προτεραιότητα των κερδών των ιδιωτικών συμφερόντων - των επιχειρηματικών ομίλων στην παράδοση της δημόσιας περιουσίας (ελεύθεροι χώροι, παραλίες, λιμάνια, διαχείριση απορριμμάτων, δρόμοι και συγκοινωνίες - μεταφορές κλπ) στο κεφάλαιο για τη διασφάλιση της κερδοφορίας του και στην εγκατάλειψη των αναγκών του λαού της Αττικής. 

Τη διαφορά δεν την έκανε ούτε ο Γ. Πρωτούλης του ΚΚΕ. Δέχτηκε –για άλλη μια φορά- να συμμετέχει σε ένα debate όπου δεν ήταν καν καλεσμένοι όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, χωρίς να πει κουβέντα για αυτό, σε ένα πάνελ όπου η συζήτηση περιστρεφόταν στο ποιος θα είναι καλύτερος διαχειριστής του ίδιου συστήματος.

Το πιο πιθανό είναι ότι οι τηλεθεατές θα άλλαξαν νωρίς κανάλι –κι αυτό ήταν το πιο υγιές απέναντι σε μια κοκορομαχία που δεν αφορούσε σε τίποτα την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Αττικής!
Η ουσία δεν είναι στα τηλεοπτικά debate με τους 4 «μονομάχους» -που δεν φροντίζουν να κρατούν ούτε τα δημοκρατικά προσχήματα. Η ουσία δεν είναι ποιος υποψήφιος πετάει καλύτερα το μπαλάκι των ευθυνών πιο πετυχημένα μακριά του, ούτε ποιος υποψήφιος από όλους μπορεί να πει ανερυθρίαστα ψέματα στους ψηφοφόρους χωρίς να κοκκινίσει. 

Η ουσία είναι η καθημερινή αγωνία όλων μας και η πάλη για όσα μας αφορούν. Η αγωνία των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής, που έχουν ανάγκη να ζήσουν, να αναπνεύσουν, να δημιουργήσουν στον τόπο που ζουν. Αυτή την αγωνία, αυτή την πάλη, αυτή ήταν η μόνη ουσιαστική και κινητήρια δύναμη για ό,τι συνέβη στην Αττική τα τελευταία 5 χρόνια.
Αυτή η αγωνία, αυτή η πάλη δεν χωράει στις οθόνες τους. Χωράει όμως στην πραγματική ζωή, ήταν η κινητήρια δύναμη για την δράση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική εδώ και 10 χρόνια μέσα κι έξω από το περιφερειακό συμβούλιο. Σε αυτό το δρόμο θέλουμε να συνεχίσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.