6 Μαΐου 2019

Ο Κώστας Τουλγαρίδης και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στην κινητοποίηση ενάντια στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής την Κυριακή 5/5


Δεκάδες πολίτες της Δυτικής Αττικής βρέθηκαν την Κυριακή 5/5 στην κινητοποίηση ενάντια στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής.


Σημείο εκκίνησης ήταν η πύλη της εγκατάστασης, ενώ οι συγκεντρωμένοι είδαν πού προορίζεται να γίνει η επέκταση, δηλαδή η Γ΄ φάση του ΧΥΤΑ Φυλής. Η κινητοποίηση έγινε με αστυνομική συνοδεία και υπό τους καπνούς της φωτιάς που σιγοκαίει τα σωθικά των κατοίκων της Δυτικής Αττικής στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ασπροπύργου. Μπορεί η ταφή μεγάλων όγκων απορριμμάτων να «θάβει» το πρόβλημα, ωστόσο δεν το εξαφανίζει! Ένα τέτοιο μνημείο περιβαλλοντικής καταστροφής δε φτιασιδώνεται.

Παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις της παρούσας περιφερειακής αρχής, αντί για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ, έχει δρομολογηθεί η επέκταση του, και μάλιστα δίπλα ακριβώς από σημείο όπου διέρχεται κεντρικός αγωγός ύδρευσης του λεκανοπεδίου από τον Μόρνο!  Δούρου-Πατούλης-Σγουρός συνεχίζουν την ίδια πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων που καταστρέφει το περιβάλλον, απειλεί την ζωή των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, μόνο και μόνο γιατί αυτή η περιβαλλοντοκτόνα πολιτική γεμίζει με λεφτά τις τσέπες των εργολάβων που ασχολούνται με τα σκουπίδια!

Η Δυτική Αττική δεν είναι χωματερή! Το κίνημα των κατοίκων  θα απαντήσει στο συνεχιζόμενο έγκλημα της Φυλής που κοστίζει στην ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων, αλλά και διαιωνίζει ένα σύστημα διαχείρισης που θα ζητάει διαρκώς καινούριες χωματερές σε άλλες περιοχές ή θα παρουσιάσει ως «λύση» την καύση των σκουπιδιών μέσα σε κατοικημένες περιοχές!







ΟΥΤΕ ΚΑΥΣΗ ΟΥΤΕ ΤΑΦΗ!
Παλεύουμε για ένα άλλο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, με μείωση της συσκευασίας, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, σύστημα εξολοκλήρου δημόσιο, όπου το ιδιωτικό κέρδος να μην εμπλέκεται καθόλου. Αρνούμαστε να πεθαίνουμε όλοι εμείς για να κερδίζουν οι εργολάβοι των σκουπιδιών.


Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Τουλγαρίδης, η υποψήφια στον Δυτικό Τομέα Ελένη Βαφειάδου και οι υποψήφιοι και υποψήφιες της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Δυτική Αττική Διονύσης Βάσσης, Χρήστος Κουρνιώτης, Νένα Ιακώβου.
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.