23 Μαΐου 2019

Γιατί κ. Δούρου τα πυροσβεστικά οχήματα που κοστίζουν 5 εκ. ευρώ δεν έχουν ακόμη αγοραστεί, αλλά τα 150 εκ. για τη «μόστρα» του Ιδρύματος Νιάρχος έχουν κανονικότατα ξοδευτεί; Γιατί αυτές είναι οι προτεραιότητές σας


Η κ. Δούρου έχει το θράσος να διαφημίζει ότι… η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη για την φετεινή αντιπυρική περίοδο, γιατί έχει «δώσει» 5 εκ. ευρώ στο πυροσβεστικό σώμα για να αγοράσει 21 πυροσβεστικά οχήματα.
Το κονδύλι των 5 εκ. ευρώ για τα πυροσβεστικά αποφασίστηκε το 2016. Ακόμη τα πυροσβεστικά δεν έχουν αγοραστεί.
Το κονδύλι των 150 εκ. ευρώ για τη μελέτη του Ρέντσο Πιάνο στον περιβάλλοντα χώρο του Ιδρύματος Νιάρχος αποφασίστηκε το 2016. Μέσα σε 5 μήνες έγινε εγκριση της μελέτης, ανάθεση στον ΑΚΤΩΡ, μπήκαν μπουλντόζες και τώρα ο κ. Καραμάνος το διαφημίζει εν όψει εκλογών.

Η αλήθεια είναι ότι, όταν τους ενδιαφέρει πραγματικά να δώσουν κάπου χρήματα, μια χαρά τα δίνουν στο πιτς φυτίλι. Αυτό το «κάπου» όμως, δεν είναι οι πραγματικές ανάγκες μας, είναι τα έργα βιτρίνας που θέλει ο Νιάρχος!


Τι συνέβη; Το κονδύλι του Νιάρχου δόθηκε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής, ενώ το κονδύλι για τα πυροσβεστικά πήγε μέσω του ΠΕΠ Αττικής, με όλες τις διαδικασίες που συνεπάγεται η γραφειοκρατία όχι του ελληνικού δημοσίου βέβαια, αλλά των ΕΣΠΑ και της ΕΕ (που τόσο εκθειάζουν Δούρου, Πατούλης και Σγουρός!).

Για να καταλάβετε το μέγεθος: η Περιφέρεια Αττικής το 2016 είχε αποθεματικά 374 εκ. ευρώ. Από αυτά ΔΕΝ έδωσε 5 εκ. ευρώ για να χουν αγοραστεί τα πυροσβεστικά ήδη πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2018, έδωσε όμως 150 εκ. ευρώ για τη μόστρα του Ιδρύματος Νιάρχου (που το παρουσίασαν ως δήθεν «αντιπλημμυρικό»).

Είναι ανατριχιαστικό; Είναι!
Τα ίδια ακριβώς θα έκανε και ο Σγουρός και ο Πατούλης και οποιοσδήποτε άλλος εκπρόσωπος της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου στην Αττική, τα «δωράκια» σε επιχειρηματίες και σε Ιδρύματα πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε: Στις 26 Μάη ψηφίζουμε-στηρίζουμε την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική!

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή είχε φέρει πρώτη στο φως το θέμα των 150 εκ. ευρώ στο Ίδρυμα Νιάρχος (έργο το οποίο είχε χαρακτηρίσει «έργο βιτρίνας» η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή!), το 2016: https://anticapitalist-attiki.blogspot.com/2016/09/blog-post.html
Καθώς και τις… νέες κοστολογήσεις του ΑΚΤΩΡ το 2019: https://anticapitalist-attiki.blogspot.com/2019/03/blog-post_13.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.