7 Μαΐου 2019

Καταγγελία του εμπρησμού του εκλογικού περιπτέρου της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Άγιο Στέφανο από φασίστες – ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καταγγέλλει απερίφραστα την καταστροφή και εμπρησμό του εκλογικού περιπτέρου της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Άγιο Στέφανο τα ξημερώματα της Κυριακής 5/5, από ομάδα φασιστών που δρουν στην περιοχή.


Αγωνιστές και αγωνίστριες της ΑΑΑ, συμμετείχαν από κοινού με τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Διονύσου, στην άμεση πορεία που οργανώθηκε σαν απάντηση στην περιοχή, δείχνοντας στην πράξη τη μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα στη βάση εναντίον της αυξανόμενης δραστηριότητας των φασιστών. Στην πράξη ενωτικά οι αγωνιζόμενες δυνάμεις του κινήματος έδωσαν μια αυθόρμητη, βροντερή απάντηση στους φασιστικούς θύλακες που θέλουν να σπείρουν το δηλητήριο του φόβου στην περιοχή.
Σχετική εικόνα
Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στην περιοχή του Δήμου Διονύσου, ενός Δήμου που – δεν πρέπει να λησμονούμε - ότι η σύγχρονη ιστορία του ταυτίζεται με την πρσοφυγιά, τους Μικρασιάτες και Πόντιους πρόσφυγες. Είχαν προηγηθεί κι άλλα κρούσματα φασιστικών επιθέσεων: Λεκτικές προκλήσεις και σκίσιμο αφισών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Διονύσου στο τέλος Απρίλη. Αλλά και φραστικές αντιπαραθέσεις με μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, λίγες μέρες πριν, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης (το ίδιο βράδυ όλες οι αφίσες κατέβηκαν από τους φασίστες).

Η εξαθλίωση ως αποτέλεσμα της κρίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα μνημόνια και τον εναγκαλισμό της με την ακροδεξιά σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, γενικότερα το Κεφάλαιο με την στήριξη αυτής της πολιτικής καθώς και όλες οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντά του, όργωσαν καλά το έδαφος για να φυτρώσουν οι νέοι σπόροι της ακροδεξιάς. 

Τα μέλη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική θα συμβάλουν, στο Δήμο Διονύσου, στις προσπάθειες οργάνωσης κοινής δράσης όλων των αγωνιστικών δυνάμεων που αντιπαλεύουν το φασισμό.
Ο Φασισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.