18 Φεβρουαρίου 2013

Για τη Διαχείριση του Υδατικού Πλούτου

         Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Α. ΧΑΓΙΟΣ:
     

    Η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το σχέδιο διαχείρισης του υδατικού πλούτου, όντως, όπως προείπαν αρκετοί συνάδελφοι, έχει προβλήματα, τα οποία κυρίως, κατά τη γνώμη μου,  δεν οφείλονται στην τεχνική πλευρά της και στη δουλειά των υπαλλήλων. Οφείλονται κυρίως στον πολιτικό χαρακτήρα του ίδιου του σχεδίου διαχείρισης του υδατικού πλούτου που εκφράζει την πολιτική της σχετικής οδηγίας της ΕΕ.
 

Και εδώ θέλω να πω από την αρχή, ότι δε συμμερίζομαι καθόλου απόψεις που ακούστηκαν και εισηγητικά και από το βήμα του Π.Σ., ότι αυτή η οδηγία έχει θετικές διατάξεις. Εχει κάποιες γενικές διακηρύξεις, όσον αφορά την περιβαλλοντική προστασία. 

Η πολιτική, ωστόσο, της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν αποτυπώνεται κυρίως στις διακηρύξεις των οδηγιών για περιβαλλοντικά θέματα και στη λήψη μέτρων οριακών για προβλήματα του περιβάλλοντος. 

Η πραγματική πολιτική και της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γενικά για το περιβάλλον αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση με τα νερά, αποτυπώνεται στη γραμμή της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης του υδατικού πλούτου, της ΕΥΔΑΠ, των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης - αποχέτευσης, προς όφελος της ανάταξης της κερδοφορίας των πολυεθνικών ομίλων, σε αυτή τη φάση της κρίσης του συστήματος, και αυτό είναι το σχέδιο που έχουμε μπροστά μας.
 

17 Φεβρουαρίου 2013

Για την αιθαλομίχλη, τον φόρο στο πετρέλαιο

και τις τραγωδίες που παράγει η πολιτική τους


Ά. ΧΑΓΙΟΣ:
 

        Μέσα στο 2013 προβλέπεται ότι το πρόβλημα που δημιουργείται με την αιθαλομίχλη θα προσθέσει έναν επίσης παράγοντα μείωσης του προσδόκιμου ζωής, λόγω της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ. 

      'Η θα παγώσει η οικογένεια και θα πάει το παιδί η ο ηλικιωμένος από υποθερμία ή θα δηλητηριαστεί και θα καεί η οικογένεια, όπως έγινε στην Καβάλα. Αυτή την τραγωδία ζούμε και έτσι πρέπει να δούμε το πρόβλημα για να μην κοροϊδευόμαστε.
 

    Το πρόβλημα αυτό προστίθεται στις αυτοκτονίες και στην καταστροφή του συστήματος υγείας καθώς και του ασφαλιστικού.
 

    Το θέμα που τίθεται στην Περιφέρεια σήμερα, με αφορμή την εισήγηση της παράταξης των Οικολόγων, εκτός από τον όποιο μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό, είναι αν μπορεί να αποτραπεί αυτός ο κίνδυνος που απειλεί τη ζωή και το φυσικό περιβάλλον.
 

Και εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Είμαστε υποχρεωμένοι άμεσα:
 

    Πρώτον, να πάρουμε θέση κατάργησης του φόρου που επιβλήθηκε στο πετρέλαιο για κατανάλωση στην κατοικία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, παρά τις παρενέργειες που έχει αυτό.
 

3 Φεβρουαρίου 2013

Για την Εμπρηστική Επίθεση

                             Στον Κοινωνικό Χώρο «Ιστός» στο Χαϊδάρι


            ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

    Μετά από την ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή επίθεση κατά των καταλήψεων, μετά από την συντονισμένη εκστρατεία συκοφάντησης και καταστολής των ελεύθερων αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων στην Αττική και σε όλη τη χώρα, χθες Σάββατο 2/2/13 τα ξημερώματα, ο κοινωνικός χώρος «Ιστός» στο Χαϊδάρι δέχτηκε εμπρηστική επίθεση.

    Την ευθύνη της ηθικής και πολιτικής αυτουργίας για τον εμπρησμό του «Ιστού» φέρουν ακέραια και εξ αδιαιρέτου η κυβέρνηση και οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί ιδεολογικής και φυσικής καταστολής.

    Στην ίδια αλυσίδα και στην ίδια ολοκληρωτική λογική του δόγματος της «μηδενικής ανοχής» εντάσσονται όλες οι «εμπρηστικές» και κατασταλτικές επιθέσεις που δέχεται η κοινωνία το τελευταίο διάστημα από την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, των τραπεζιτών, της ΕΕ και του κεφάλαιου:

    -Η «εμπρηστική» αλλά άκαρπη επικοινωνιακή επίθεση που δέχτηκε ο αγώνας των εργαζομένων στο μετρό και τις συγκοινωνίες με αποκορύφωμα τη στρατιωτική τους επίταξη.