6 Απριλίου 2020

Με αφορμή την έκτακτη, δια περιφοράς, συνεδρίαση του ΠΕΣΥ στις 3/04/2020

Με αφορμή την έκτακτη, δια περιφοράς, συνεδρίαση του ΠΕΣΥ στις 3/04/2020


Η τοποθέτηση στο -διά περιφοράς- περιφερειακό συμβούλιο στις 3/4 :

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 

Η ψήφος της ΑΑΑ για το συγκεκριμένο θέμα είναι θετική (παρ ότι οφείλει η περιφερειακή αρχή να δώσει διευκρινήσεις για το σε ποιους και με ποιες διαδικασίες θα φτάσει η βοήθεια). 
Όμως, θεωρούμε τη διαδικασία αυτή απαράδεκτη από κάθε άποψη και πιστεύουμε ότι η επιλογή του θέματος που έχει ευρύτερη συναίνεση γίνεται εκ του πονηρού για να κατοχυρώσει την απαράδεκτη διαδικασία και τη μη ολοκληρωμένη συζήτηση για επείγοντα θέματα. 

1 Δε θεωρούμε από τη μεριά μας ότι έτσι τελειώσαμε με το σύνολο μέτρων που πρέπει να πάρει η περιφέρεια για την υγειονομική και όχι μόνο κρίση που περνάμε και έχουμε θέση από την πρώτη στιγμή με ανακοινώσεις μας. Δεν μπορεί ο Περιφερειάρχης να συνεχίσει να αγνοεί την υποχρέωση για συζήτηση και θα επιμείνουμε άμεσα και με ολοκληρωμένη τοποθέτηση γι αυτά. 

2. Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε, όσο εξαρτάται από εμάς, τον ευτελισμό του ΠΕΣΥ - ο Περιφερειάρχης έχει δώσει πολλές αφορμές στο προηγούμενο διάστημα για αυτή την τοποθέτηση της παράταξής μας,- ενώ τώρα υπερβαίνει κάθε όριο με τη σημερινή πρόσκληση. - ΔΕ θα αποδεχτούμε να νομιμοποιηθεί μια τέτοια διαδικασία (δια περιφοράς, χωρίς τήρηση των νόμιμων προθεσμιών και χωρίς δημόσια δημοκρατική συζήτηση – διαδικτυακά - που θα μπορεί να παρακολουθεί ο λαός), που θα μπορούσε στο μέλλον να ακυρώσει κι αυτή ακόμα τη στοιχειώδη λειτουργία του ΠΕΣΥ, για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για το λαό της Αττικής. 
Θέσαμε και προφορικά εδώ και καιρό την ανάγκη να υπάρξει έστω συνάντηση παρατάξεων με τον περιφερειάρχη για να εξετάσουμε την απαιτούμενη δημοκρατική διαδικασία στο ΠΕΣΥ και τα άμεσα ΜΈΤΡΑ που είναι ανάγκη να ληφθούν. 

-Ο περιφερειάρχης Αττικής κάνει κατάχρηση εξουσίας με την αγνόηση των παρατηρήσεων και ενστάσεων για τη λειτουργία του ΠΕΣΥ, από πολλές παρατάξεις. Το Περιφερειακό Συμβούλιο το συντηρεί ο λαός με το υστέρημά του και οφείλει να το σέβεται. Σοβαρή ευθύνη για αυτά φέρει και ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ. 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική 

Έλλη Αλεξίου 

Κώστας Τουλγαρίδης

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση/τοποθέτηση αριστερών αντικαπιταλιστικών ριζοσπαστικών περιφερειακών και δημοτικών κινήσεων 


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ για την κατάσταση με τον ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Ολόκληρη η χώρα, όπως και η υφήλιος, έχει μπει στη δίνη μιας πρωτοφανούς έκτασης υγειονομικής κρίσης από την οποία κινδυνεύει το σύνολο της κοινωνίας και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες.
Η εμφάνιση όλο και πιο συχνά φονικών πανδημιών τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα της επέκτασης της καπιταλιστικής ανάπτυξης με στόχο το κέρδος, της γιγάντωσης των πόλεων, της μεγέθυνσης της βιομηχανίας τροφίμων και εκτροφής ζώων, μετατρέποντας την σε μοχλό αχαλίνωτης αποψίλωσης των δασών, ανοίγοντας έτσι τα περιθώρια για μετάδοση ιών με πρωτοφανείς συνέπειες από τα ζώα στον άνθρωπο. Η υγειονομική ασπίδα που παρείχε ένα δημόσιο σύστημα υγείας στον πληθυσμό θρυμματίστηκε εξ αιτίας των νεοφιλελεύθερων συνταγών της αγοράς, των ιδιωτικοποιήσεων και της μετατροπής της υγείας σε εμπόρευμα.
Οι συνέπειες είναι ιδιαίτερα τραγικές, όταν τα μέτρα πρόληψης και διάγνωσης είναι ελλιπή και η θεραπεία των νοσούντων πλημμελής έως ανύπαρκτη, εξαιτίας τραυματισμένων από περικοπές δημόσιων συστημάτων υγείας. Πλήττονται βαρύτερα τα πιο φτωχά τμήματα του πληθυσμού, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εξαντλητικά και χωρίς μέτρα προστασίας, αυτοί που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ και συνωστίζονται στα δρομολόγια που έχουν αραιώσει, οι άστεγοι, οι φυλακισμένοι χωρίς στοιχειώδη μέσα ατομικής υγιεινής και προστασίας, οι πρόσφυγες που είναι στοιβαγμένοι και εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα.
Στη χώρα μας, συστηματικά από όλες τις κυβερνήσεις το δημόσιο σύστημα υγείας έχει συρρικνωθεί σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές προς όφελος της γιγάντωσης των ιδιωτικών επιχειρήσεων διάγνωσης και περίθαλψης. Ακολούθησαν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., τους νόμους της αγοράς και της υποταγής του δημόσιου στο ιδιωτικό συμφέρον και τα κριτήρια του κέρδους και της ανταποδοτικότητας. Υπέταξαν τις ανάγκες μας στην λογική της αποπληρωμής του χρέους και των μνημονίων. Αλλά, δεν φταίει μόνο το πριν.

Και με την έναρξη της εξάπλωσης του κορονοϊού η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν προχωρά στα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης. Στις απαραίτητες μαζικές προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, το άνοιγμα νέων ΜΕΘ, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την έγκαιρη προμήθεια διαγνωστικών τεστ και απαραίτητων μέσων προστασίας, τη διανομή τους στους εργαζόμενους και τον πληθυσμό, την επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας και την ένταξή τους σε ένα ενιαίο σχεδιασμό. Αντί αυτών, συνεχίζει να χρηματοδοτεί σκανδαλωδώς τον ιδιωτικό τομέαΧαρακτηριστικά όσα καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ για τις κλίνες ΜΕΘ «Από 800 ευρώ, το ποσό που θα πληρώνει το Δημόσιο σαν «ενοίκιο» πάει στα 1.600 ευρώ τη μέρα!» και ότι «Δίνει 30 εκατ. ευρώ ζεστό κρατικό χρήμα στα ιδιωτικά εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό και την ίδια στιγμή δίνει μόλις 75 εκ. έκτακτη κρατική επιχορήγηση στα νοσοκομεία.».
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση νομοθετεί για όσα οι εργοδότες επιδιώκουν καιρό τώρα για αναστολή συμβάσεων, περικοπές μισθών, απολύσεις, παρατάσεις ωραρίων. Στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που δημιουργούνται με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία, με επιχειρήσεις να κλείνουν, ολόκληρους κλάδους (τουρισμός – επισιτισμός – εμπόριο) να κατεβάζουν ρολά, πάλι οι εργαζόμενοι πληρώνουν τη κρίση. Εκατοντάδες χιλιάδες μετατρέπονται εν μία νυκτί σε επιδοματούχους των 800 € για 1,5 μήνα και ανέργους! Κα στις μεγάλες επιχειρήσεις παραχωρούνται διευκολύνσεις με απαλλαγή από τους μισθούς των εργαζομένων, με τραπεζικά δάνεια, φόρους και εργοδοτικές εισφορές. Όσο μένουμε σπίτι για την αναγκαία προστασία μας, κυκλοφορεί ελεύθερα η εργοδοτική ασυδοσία. Παράλληλα, δεν σταματά να προχωρά τα δρομολογημένα μέτρα που ευνοούν τα συμφέροντα των «επενδυτών» και πλήττουν βαριά το περιβάλλον και τους δημόσιους χώρους, όπως την κατασκευή εργοστασίων καύσης απορριμμάτων, την επέκταση στο ΧΥΤΑ Φυλής, την κατασκευή νέων ΧΥΤΑ, τις μπουλντόζες στο Ελληνικό, τις εργολαβίες και επιτάξεις για κατασκευές νέων φυλακών για πρόσφυγες στα νησιά.
Ο λαός μας όλες αυτές τις μέρες ακολούθησε με σοβαρότητα τις οδηγίες του ιατρικού κόσμου για περιορισμό των μετακινήσεων και των επαφών. Λειτούργησε με αλληλεγγύη, που πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει προς όλους όσους είναι σε δυσχερή κατάσταση.
Αντίθετα, η κυβέρνηση, από κοινού με τα φιλικά της ΜΜΕ, παρουσίαζαν ως ανεύθυνους και απερίσκεπτους όσους μπορεί να έκαναν μόνοι τους βόλτα στην πόλη, τη θάλασσα ή τα πάρκα, δημιουργώντας κλίμα για τη μετάθεση ευθυνών για την εξάπλωση του κορονοϊού στους περιπατητές, ώστε να παρουσιάσει ως μονόδρομο και επιβεβλημένη την απαγόρευση της ελεύθερης κυκλοφορίας, τον έλεγχο της και την επιβολή προστίμων. Ξεδιπλώνεται από την κυβέρνηση επιχείρηση κοινωνικής ενοχοποίησης των ίδιων των πολιτών, το νέο «μαζί τα φάγαμε» σε μια μακάβρια εκμετάλλευση της πανδημίας.
Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας ως το μόνο μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι αναποτελεσματικό και υποκριτικό, αφού πολύς κόσμος πηγαίνει κανονικά στη δουλειά. Επίσης, το «Μένουμε σπίτι», ενώ έχει υγειονομική λογική για τους ασυμπωματικούς, με έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους σοβαρά νοσούντες μπορεί να αποδειχτεί θανατηφόρο. Παράλληλα, η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την αγωνία του λαού για να περάσει αντεργατικά και αντιδημοκρατικά μέτρα που έχει στο συρτάρι από πριν και που τα ονειρεύεται να ισχύσουν και μετά (απαγόρευση απεργιών, «καραντίνα» στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση).
Γι’ αυτό και η απαγόρευση-επιτήρηση της κυκλοφορίας, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή 22/3 από την κυβέρνηση, δεν αποτελεί καθόλου αθώο ή απλά τεχνικό μέσο. Επιδιώκει, με την ανάδειξη ως κύριου και αποκλειστικού παράγοντα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού την «ατομική ευθύνη», να υποβαθμίσει τις υπόλοιπες πλευρές, που αφορούν αποκλειστικά την ίδια και να επιβάλλει μέτρα περιορισμών, ελέγχου και παρακολούθησης στο όνομα της έκτακτης ανάγκης. Μέτρα αλλοπρόσαλλα που από τη μια απαγορεύουν τη μετακίνηση προς την επαρχία ή τα εξοχικά των μη μόνιμων κατοίκων, αλλά από την άλλη κλείνουν τις φοιτητικές εστίες και στέλνουν τους φοιτητές αναγκαστικά στα χωριά τους. Ή από τη μια απαγορεύουν τις συναθροίσεις των 10 ατόμων και άνω σε ανοικτούς χώρους, αλλά από την άλλη επιτρέπουν τη μετακίνηση πολλαπλάσιων με ΜΜΜ και τη λειτουργία επιχειρήσεων μη κρίσιμων κλάδων, που οι εργαζόμενοι δουλεύουν ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς μέσα προστασίας. Δεν ξεχνάμε ότι η επιδίωξη του συστήματος για μονιμοποίηση μέτρων περιορισμού, ελέγχου, παρακολουθήσεων είναι από χρόνια δηλωμένη. Για επιβολή μιας κοινωνίας αποξένωσης, μοναχικών και απομονωμένων ατομικοτήτων, ενός καθεστώτος τρόμου, κατευθυνόμενης πληροφόρησης, περιορισμού της κριτικής σκέψης και υποβολής της αντίληψης ότι ο δημόσιος χώρος αποτελεί πλέον μολυσμένο πεδίο.
Οι κινήσεις περιφερειών και πόλεων, που υπογράφουμε την κοινή ανακοίνωση, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε και εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας για τη βοήθεια σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη για να μη μείνει κανείς μόνος του σε αυτή την κρίση.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία για την ανάδειξη των τραγικών ελλείψεων και διεκδίκησης μόνιμων προσλήψεων, κλινών ΜΕΘ, εξοπλισμού, διεξαγωγής τεστ υπό πλήρη κρατικό έλεγχο μαζικά και δωρεάν για μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Διεκδικούμε και παλεύουμε για :
  • Δωρεάν Περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς για όλουςχωρίς την απαίτηση ΑΜΚΑ. Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού) για μόνιμη δουλειά και την επαρκή στελέχωση όλων των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων. Να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έχουν κλείσει (Πολυκλινική, Γενικό Πατησίων, Αγ. Βαρβάρα κ.α.). Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και να ανοίξουν νέα. Να επιταχθούν άνευ όρων και να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα όλες οι ιδιωτικές μονάδες υγείας και τα διαγνωστικά κέντρα χωρίς αποζημιώσεις. Να εξασφαλιστεί η προμήθεια σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής όλων των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για διαγνώσεις, εντοπισμό των κρουσμάτων, βοήθεια στη θεραπεία των νοσούντων και όχι μόνο οδηγίες για να μένουν σπίτι (προμήθειες τεστ, εξοπλισμός, ενίσχυση πρωτοβάθμιας φροντίδας). Χρηματοδότηση των δημόσιων φορέων για τη διεξαγωγή των τεστ και όχι για τους μεσάζοντες των ιδιωτικών κέντρων. Να γίνει ευρύς έλεγχος και καταγραφή κρουσμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
  • Δωρεάν παροχή σε όλους προληπτικών μέσων ατομικής προστασίας (σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ). Να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός. Το κόστος για τον κορονοϊό να το αναλάβουν το κράτος και το κεφάλαιο, από τα υπερκέρδη που έχουν συσσωρεύσει.
  • Να παρθούν μέτρα για επαρκή φαρμακευτική αγωγή και περίθαλψη σε όλους τους νοσούντες.
  • Ειδική μέριμνα και φροντίδα για όλους τους ευάλωτους, μοναχικούς, ηλικιωμένους, άστεγους, με επίταξη καταλυμάτων και ξενοδοχείων για τη στέγαση όλων. Να περάσει το Γηροκομείο Αθηνών και όλες οι δομές υπερηλίκων στο Δημόσιο με την μεταφορά του προσωπικού και προσλήψεις ώστε να καλύψουν όλες τις ανάγκες.
  • Άμεσο κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης, κλειστών και «ανοικτών», μεταφορά των προσφύγων απο τα νησιά στην ενδοχώρα, στέγαση σε κατοικίες, επέκταση των προγραμμάτων στέγασης για όλους τους πρόσφυγες. Εξασφάλιση αξιοπρεπών όρων υγιεινής διαβίωσης και ιατρικής φροντίδας. Αποσυμφόρηση των φυλακών.
  • Έλεγχος τιμών, πάταξη της αισχροκέρδειας και των απευθείας χαριστικών αναθέσεων του δημόσιου σε ιδιώτες αυτή την περίοδο.
  • Φροντίδα για την επάρκεια τροφίμων και ειδών και την εφοδιαστική αλυσίδα για όλη την επόμενη περίοδο.
  • Προστασία των εργαζόμενων από την πανδημία, διατήρηση των εργατικών δικαιωμάτων και πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κλείσιμο επιχειρήσεων που δεν αποτελούν κρίσιμους τομείς για την υγεία, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τις ανάγκες συγκοινωνίας, επικοινωνίας κ.α.. Άδειες με πλήρεις αποδοχές για άρρωστους, ευάλωτους, εγκύους, όσους φροντίζουν παιδιά, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους. Καμιά απόλυση, όχι στην αναστολή των συμβάσεων, καμιά δυσμενής μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, όρους και συνθήκες εργασίας. Όχι στις επεκτάσεις των ωραρίων. Καμιά μείωση μισθών, πλήρης καταβολή τους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Επαρκή μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα για τις μονάδες υγείας και παροχή όλων των μέσων προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μείωση τώρα των ωρών εργασίας στους τομείς της υγείας, της καθαριότητας, της πρόνοιας και κάθε εξαντλητικής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων για την κάλυψη όλων των αναγκών του δημοσίου, καμία «μη ανανέωση σύμβασης». Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συμβασιούχων στους Δήμους.
  • Να λειτουργήσει το Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων σε συνεργασία με τους δήμους σε όλες τις περιοχές, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες όλων των ανθρώπων που το χρειάζονται με ενίσχυση προσωπικού και μέσων για την παροχή με ασφαλή τρόπο των συσσιτίων για τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους.
  • Να αυξηθούν τα δρομολόγια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους.
  • Κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος ή νερού. Πάγωμα ενοικίων, κατάργηση εξώσεων.
  • Έκτακτο επίδομα σε εργαζόμενους μερικής απασχόλησης (ωρομίσθιο κλπ.) που χάνουν το εισόδημά τους και σε αυτοαπασχολούμενους που δεν εργάζονται λόγω των νέων συνθηκών. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους.
Τα λεφτά για την χρηματοδότηση των αναγκών του λαού να εξασφαλιστούν με την διαγραφή του χρέους, την διάθεση των 35 δισ. € από τα ματωμένα πλεονάσματα, τη φορολόγηση του κεφαλαίου, την εγκατάλειψη του ρατσιστικού κυνηγητού των προσφύγων στα σύνορα και της κούρσας των πολεμικών εξοπλισμών στο βωμό του ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ στο Αιγαίο. Ανατροπή των αιματηρών πλεονασμάτων και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, να δοθούν εδώ και τώρα χρήματα για την πλήρη θωράκιση του ΕΣΥ και την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι για εξοπλισμούς και ενίσχυση των τραπεζών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ :
  • Να συνεδριάσουν άμεσα τα συμβούλια με προτεραιότητα και μοναδικό θέμα : «Μέτρα για την προφύλαξη από τον κορονοϊό», αξιοποιώντας και τις δυνατότητες του διαδικτύου για τηλεδιασκέψεις και όχι δια περιφοράς. Να μη μετατρέπεται-ερμηνεύεται το «κεκλεισμένων των θυρών» της σχετικής ΠΝΠ 11.3.2020 ως μυστικές συνεδριάσεις, μη τήρηση πρακτικών, αντίθετα να γίνεται δημόσια αναμετάδοση με τα ηλεκτρονικά μέσα από τα ιστολόγια των περιφερειών και δήμων. Να σταματήσουν οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές να εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να παίρνονται αποφάσεις δια περιφοράς και μάλιστα να θέτουν θέματα που θίγουν τους κατοίκους και ευνοούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
  • Οι Περιφέρειες να διαθέσουν κονδύλια για την προμήθεια-εισαγωγή των απαραίτητων μέσων προστασίας για την διανομή τους δωρεάν σε όλους τους κατοίκους. Για την προμήθεια με τον απαραίτητο εξοπλισμό όλων των μονάδων υγείας (Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία) σε κάθε περιοχή της αρμοδιότητάς τους και την προμήθεια με διαγνωστικά τεστ όλων των εργαστηρίων σε κάθε δημόσια δομή υγείας για τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις.
  • Επειγόντως για τους εργαζόμενους της καθαριότητας άμεσα παροχή όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και μείωση ωραρίου, τακτικές πληρωμένες άδειες ανθυγιεινής εργασίαςΜονιμοποίηση τους και προσλήψεις για κάλυψη όλων των πάγιων αναγκών.
  • Να απαιτήσουν τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να συμβάλλουν στον πλήρη εξοπλισμό των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Να μπει τέρμα στην απαράδεκτη και επικίνδυνη ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, παίρνοντας το προσωπικό στα νοσοκομεία για την κάλυψη των τραγικών κενών που έπρεπε να έχουν καλυφθεί με μόνιμες προσλήψεις.
  • Να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους εργαζόμενους στις υπηρεσίες τους και να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και στις υπηρεσίες πρόνοιας για να καλυφτούν όλες τις ανάγκες. Καμιά απόλυση εργαζόμενων στην καθαριότητα σχολείων και παιδικών σταθμών.
  • Άμεση παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας για τους εργαζομένους που εξακολουθούν και εργάζονται σε Δήμους και Περιφέρειες.
  • Απολύμανση και καθαρισμός σε τακτά χρονικά διαστήματα όλων των εν λειτουργία δημοτικών κτηρίων καθώς και των κοινόχρηστων χώρων.
  • Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και η Βοήθεια στο Σπίτι, να ενισχυθούν με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να μπορούν να αναλάβουν αποτελεσματικά την αρωγή των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και των μοναχικών ηλικιωμένων που δεν μπορούν να εκτελέσουν βασικές ανάγκες για την σίτιση, την προμήθεια τροφίμων και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Σε μελλοντική ανακάλυψη εμβολίου, οι Δήμοι να είναι αρμόδιοι για την ομαλή και φθηνή διακίνησή τους στις ευπαθείς ομάδες.
  • Άμεση αναστολή πληρωμών για οφειλές προς τους δήμους. Κατάργηση των δημοτικών τελών για τους άνεργους, άπορους και όσους είχαν μείωση μισθού. Δραστική μείωση των δημοτικών τελών ΤΩΡΑ, για όλους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους. Επιστροφή τροφείων που έχουν καταβληθεί στους παιδικούς σταθμούς.
  • Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να προβούν σε ελέγχους για παραβιάσεις κανόνων και συνθηκών εργασίας επιχειρήσεων στις περιοχές τους.
  • Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να εντοπίσουν, επιτάξουν όπου χρειάζεται και να ανοίξουν κατάλληλους χώρους για τη στέγαση σε υγιεινές συνθήκες των άστεγων και όλων των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στις περιοχές τους. Επέκταση των προγραμμάτων στέγασης για όλους.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δεν συναινούμε στις επιλεκτικές απαγορεύσεις υπαίθριων συναθροίσεων, κυκλοφορίας και μετακίνησης, σε μεθοδεύσεις περιορισμού δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και σε παρακολουθήσεις στο όνομα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, οι οποίες δεν υπακούουν σε καμιά υγειονομική λογική. Δεν θέλουμε μια κοινωνία ανταγωνισμού, ιδιώτευσης και ατομικής επιβίωσης. Καταγγέλλουμε την επιδίωξη της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, με απαγόρευση συναθροίσεων και της μετακίνησης για πολιτικές, συνδικαλιστικές δράσεις, να προχωρά σε νόμους και μέτρα για τα συμφέροντα των εργοδοτών και τα σχέδια των επενδυτών (νέοι ΧΥΤΑ, καύση απορριμμάτων, έργα για καζίνο στο Ελληνικό, εκχώρηση δημοτικού κήπου Αθήνας και Φιλοπάππου σε ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης, νόμος για απαγόρευση των διαδηλώσεων κ.ά.).
Μάρτης 2020
ΑΓΩΝΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ
ΕΠΑΡΚΕΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΩΡΑ
Οι κινήσεις
Περιφερειακές κινήσεις

Ανταρσία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κ. ΜακεδονίαΑνταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική ΑριστεράΑνταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση για την ανατροπή
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική- Ανταρσία σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.
Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση – Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή
Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά ΕλλάδαΑριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική ΕλλάδαΑριστερή Παρέμβαση στην ΉπειροΑριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική ΜακεδονίαΑνυπότακτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση


Δημοτικές κινήσεις


Αγ. Αναργύρων-Καματερού : Ανυπότακτη Πόλη – Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές
Αγρίνιο : Ανυπότακτο Αγρίνιο
Αθήνας : Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Αθήνας : Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα-Ανταρσία σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.
Αμαρουσίου: Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Εκτός των τειχών Αμαρουσίου
Βύρωνα : Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Γλυφάδας : Αριστερή πρωτοβουλία Γλυφάδας – Με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής
Δάφνη-Υμηττός : Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης Υμηττού Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.
Ελληνικού-Αργυρούπολης : Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης
Ζωγράφου: Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου
Ηλιούπολης : Μαχόμενη Ηλιούπολη Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση
Θεσσαλονίκη : Δύναμη Ανατροπής – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στο Δήμο
Ίλιον : Αριστερή Κίνηση Ιλίου (ΑΡΚΙ)
Ιωάννινα : Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα
Καισαριανής : Ανυπόταχτη Καισαριανή-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
Καλλιθέας : Μία Πόλη στο Δρόμο – Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση
Κερατσινίου-Δραπετσώνας : Εκτός Πλαισίου, Αριστερή Ανατρεπτική Παρέμβαση
Μυτιλήνη: Ανυπόταχτη Μυτιλήνη
Νέας Ιωνίας: Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Νέας Σμύρνης : Μια πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Νέο Ηράκλειο : Κόκκινη Ρωγμή-Αγώνας-Ρήξη-Ανατροπή
Νίκαιας-Ρέντη : Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης
Πειραιά: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά Ανταρσία στο Λιμάνι
Περιστερίου : Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Αμπελοκήπων-Μενεμένης : Ανυπακοή στις Γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης
Θέρμης : Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής
Πάτρα : Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Πάτρα – Ανταρσία σε Κυβέρνηση – ΕΕ – Κεφάλαιο
Πρέβεζας : Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας
Χανιά : Ανταρσία στα Χανιά

Απρίλιος 2020

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.