6 Απριλίου 2020

Στις 7Απρίλη δυναμώνουμε τον αγώνα για τη δημόσια υγεία


Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική / Ανταρσία σε κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ  καλεί σε μαζική αποφασιστική στήριξη και συμμετοχή με κάθε πρόσφορο τρόπο 
στη ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ στις 7 ΑΠΡΙΛΗ
που καλεί η ΟΕΝΓΕ – Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών 
που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.


ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Πρέπει να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΡΑ
Να καταργηθούν οι σκανδαλώδεις συμβάσεις με ομίλους ιδιωτικών δομών υγείας.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ – ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ και ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Να προχωρήσουν ΤΩΡΑ  σε :
·       - Δημιουργία ΜΕΘ (2000 κρεβάτια ΜΕΘ και 1500 ΜΑΦ) στα δημόσια νοσοκομεία
·   - Μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών κενών στα δημόσια Νοσοκομεία και ΚΥ
    - Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στα νοσοκομεία. Ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
·       - Δωρεάν και επαρκή παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας στο προσωπικό των νοσοκομείων και τις υπηρεσίες καθαριότητας, ελέγχου και βοήθειας των πολιτών
·   ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Επίταξη χωρίς αποζημίωση όλων των ιδιωτικών δομών υγείας
o   Οργάνωση συστηματικών και σε μαζική έκταση διαγνωστικών τεστ.
·       Δημιουργία έκτακτων υποδομών του δημόσιου συστήματος υγείας και ανάπτυξη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
·       Να επιταχθούν ξενοδοχεία, για να μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.
·       Να επιταχθούν από τις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
·       Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
·       Ένταξη στα ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) των Υγειονομικών του Δημοσίου.
·       Χορήγηση όλων των μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) σε όλους τους υγειονομικούς και μέτρα εκπαίδευσης του προσωπικού. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας.
·       Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
·       Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
·       Στους χώρους εργασίας να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας, μάσκες, γάντια, ειδικές φόρμες, να αραιώσει η πυκνότητα των εργαζομένων σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητας, να απολυμαίνονται καθημερινά τα κτίρια, άφθονα και άμεσα προσβάσιμα τα απαραίτητα αντισηπτικά. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!
·       Πλήρεις αποδοχές για όσο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι/νες δεν εργάζονται στα πλαίσια των μέτρων προστασίας από την πανδημία.
·       Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
·       Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
·       Κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.
·       Μέριμνα για ευπαθείς ομάδες – άπορους – αστέγους – φυλακισμένους - πρόσφυγες με αναγκαίο εξοπλισμό και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης. Η καραντίνα βάζει τεράστια ζητήματα ενίσχυσης των απλών ανθρώπων. Οι συνταξιούχοι, οι απομονωμένοι, οι αδύναμοι θα χρειαστούν εισοδηματική ενίσχυση, αλλά και ευρύτερη κοινωνική βοήθεια, προκειμένου να αποφευχθούν ακραία φαινόμενα δυστυχίας. Να κλείσουν τα στρατόπεδα του αίσχους! Επείγουσα αποσυμφόρηση των φυλακών!
Ο λαός εφαρμόζει σκληρά μέτρα υγειονομικής απομόνωσης πριν οι κρατικές αρχές τα επιβάλλουν. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία κρατάνε γερά έχοντας στο πλευρό τους  εργαζομένους και τον απλό λαό που πληρώνει το βαρύ τίμημα της επιδημίας και της καραντίνας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να μετακυλήσει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της και όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων για την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, άλλοτε προς τους πολίτες (ιδεολόγημα ατομικής ευθύνης!) και άλλοτε προς τους γιατρούς. Το Κόστος να πληρώσουν όσοι διέλυσαν τη Δημόσια Υγεία!
Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ να σταματήσει τη σκανδαλώδη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και του κεφαλαίου. Να σταματήσει η κρίση λόγω κορονοϊού να αντιμετωπίζετε ως ευκαιρία για την επιβολή αντεργατικών και αντιδημοκρατικών μέτρων. Να πληρώσει το κεφάλαιο για την κρίση για να σωθεί ο λαός.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ – ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική θα βρεθεί στο πλάι των αγωνιζόμενων υγειονομικών και των σωματείων που συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις στις εισόδους των Νοσοκομείων και δομών Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.