9 Οκτωβρίου 2019

Τι έγινε στο ΠΕΣΥ στις 9/10 το θέμα της μετακίνησης των μαθητών - Αίτημα της Αντιακπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για συζήτηση προ ΗΔ στο ΠΕ. ΣΥ. στις 9/10 το θέμα της κάλυψης της μεταφοράς όλων των μαθητών


Δεν είναι κατεπείγον και δε συζήτησε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου στη συνεδρίαση 9/10 !

Στο περιφερειακό συμβούλιο - συνεδρίαση 21η - καταθέσαμε ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική  αίτημα για να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης θέμα η μεταφορά των μαθητών . Αντίστοιχο αίτημα είχε καταθέσει και η Λαϊκή Συσπείρωση.
Κατά τη έναρξη της συνεδρίασης προβάλαμε τους λόγους του επείγοντος καθώς υπάρχουν χιλιάδες μαθητές που στερούνται την μετακίνηση τους στα σχολεία ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων.
Το εντυπωσιακό ήταν ότι μόνο η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, η Λαϊκη Συσπείρωση, η Οικολογική Συμμαχία και η Ανυπόταχτη Αττική υπερψήφισαν την πρόταση. Όλες οι άλλες παρατάξεις δεν μπήκαν καν στον κόπο να τοποθετηθούν. Έκριναν ότι  το θέμα δεν είναι κατεπείγον και απέρριψαν τη συζήτηση του στο περιφερειακό Συμβούλιο !!! 

Ακολουθούν :
1. το βίντεο με την τοποθέτηση μας για το κατεπείγον του θέματος :



2. το αίτημα για την ένταξη του θέματος στην ημερήσια διάταξη :


Τεράστιο πρόβλημα στη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία αντιμετωπίζουν χιλιάδες μαθητές ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων. Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες συλλόγων γονέων και συλλόγων εκπαιδευτικών σχετικά με την μη κάλυψη της μετακίνησης των μαθητών σε ειδικά, καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία αλλά και την ανυπαρξία δρομολογίων για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων από τις δομές στα σχολεία που είναι εγγεγραμμένα.
Η ανυπαρξία της μεταφοράς των μαθητών έχει ως αποτέλεσμα :
- να υπάρχουν παιδιά που αδυνατούν να πάνε στο σχολείο και χάνουν όλη αυτή την περίοδο τα μαθήματα τους όπως στις περιπτώσεις παιδιών με ειδικές ανάγκες και των προσφυγόπουλων. Τα προσφυγόπουλα που για ευνόητους λόγους αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στη μετακίνηση τους δεν μπορούν να φτάσουν στα σχολεία τους καθώς καταργήθηκαν τα δρομολόγια τα οποία μέχρι πέρσι υπήρχαν για τη μεταφορά τους από και προς τις δομές (πχ Ελαιώνας, δομή Σουνίου στο Λαύριο κλπ).
- να αντιμετωπίζουν τα παιδιά κινδύνους κατά την μετακίνηση τους προς το σχολείο είτε να επιβαρύνονται με το κόστος της μετακίνησης οι οικογένειες.
Παρά τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη ότι: «θα εξαλειφθεί και το τελευταίο πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει στη μεταφορά των μαθητών. Η ασφάλεια και η απρόσκοπτη μετακίνηση των μαθητών αποτελούν ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για την Περιφέρεια», το πρόβλημα παραμένει άλυτο για πολλές περιπτώσεις μαθητών.
Το πρόβλημα είναι υπερεπείγον καθώς  πέρα από το ένα μήνα που ήδη χάθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει ο κίνδυνος με τις νέες προβλεπόμενες θεσμικές ρυθμίσεις για τη σύσταση νέων δρομολογίων να καθυστερήσει ακόμα και μήνες  η δυνατότητα  έναρξης δρομολογίων.
Ζητάμε να μας ενημερώσει η περιφερειακή αρχή για τις μέχρι τώρα ενέργειες της και πως έχει δρομολογήσει την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων για την άμεση λύση του προβλήματος. Ιδιαίτερα για τα προσφυγόπουλα και τα δρομολόγια από τις δομές να μας ενημερώσει για το συντονισμό των ενεργειών με το Υπ Παιδείας – το οποίο είναι συνυπεύθυνο για τις καθυστερήσεις στην κάλυψη της μετακίνησης προσφυγόπουλων.

Επισυνάπτουμε ενδεικτικά ορισμένες αποφάσεις εκπαιδευτικών σωματείων και συλλόγων γονέων:
Σύλλογος Παρθενώνας, Για τον αποκλεισμό των προσφύγων μαθητών από τα σχολεία
Σύλλογος Κ. Σωτηρίου, Για τον αποκλεισμό των προσφύγων μαθητών και μαθητριών από την εκπαίδευση



Οι περιφερειακοί σύμβουλοι
Αλεξίου Έλλη
Τουλγαρίδης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.