27 Σεπτεμβρίου 2019

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο "αναπτυξιακό" πολυνομοσχέδιο και αντιπεριβαλλοντικά σχέδια - Όχι τις εξορύξεις, Τρίτη 1/10, 6:00μμ


Όλοι / Όλες ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1/10 στις 6 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ-Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και πορεία στη Βουλή
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
κόντρα στα αρπακτικά σχέδια καπιταλιστών, Ε.Ε., κυβερνήσεων
Όχι στις εξορύξεις και την παράδοση των θαλασσών στις πετρελαϊκές εταιρείες

Tην Τρίτη 1/10 με βάση την απόφαση της κυβέρνησης η Βουλή θα προχωρήσει στην κύρωση συμβάσεων με πετρελαϊκές εταιρείες για την παραχώρηση τεσσάρων θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και την Κρήτη για έρευνες υδρογονανθράκων. Ο λαός μας δεν έχει σε τίποτα να ωφεληθεί από τις εξορύξεις των εταιρειών Total, ExxonMobil, Repsol Exploracion, ΕΛΠΕ. Αντίθετα, η «ανάπτυξη» τους φέρνει καταστροφή του περιβάλλοντος, εντείνει τους ανταγωνισμούς και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή μας. Είναι υποκρισία η στάση της κυβέρνησης της Ν.Δ. και όλων όσων από την μια δήθεν κόπτονται για το περιβάλλον και από την άλλη δρομολογούν στο βωμό του κέρδους την παράδοση στις πολυεθνικές των θαλασσών και των δασών μας.
Η κινητοποίηση την Τρίτη  1/10,  ενάντια στον «αναπτυξιακό» νόμο και τα αντιπεριβαλλοντικά  σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου  αποκτά ακόμα μεγαλύτερη επικαιρότητα και σημασία.   
Στηρίζουμε την κινητοποίηση που διοργανώνουν η Συνέλευση των Πρωτοβουλιών κατά των εξορύξεων στη Βουλή την ίδια μέρα.  
Καλούμε  σε μαζική συμμετοχή στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 6 μμ στο Σύνταγμα, στο Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης,  για να διαδηλώσουμε ενάντια στον «αναπτυξιακό» νόμο και να προχωρήσουμε στη συνέχεια στην Βουλή στην συγκέντρωση ενάντια στις εξορύξεις.
Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 6 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης) και στην πορεία στη Βουλή.
   Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακολουθεί το κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική και των 15 δημοτικών κινήσεων :
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Ενάντια στο “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο και τους αντιπεριβαλλοντικούς σχεδιασμούς
ΤΡΙΤΗ 1/10, 6.00 μμ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Με σαρωτικό τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω του λεγόμενου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου που έδωσε στη δημοσιότητα, επιχειρεί να επιβάλει μια σειρά από μέτρα προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζόμενων, της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος. Πέρα από την άγρια επίθεση που προωθεί στο εργατικό κίνημα, καταστρατηγώντας τα δικαιώματα των σωματείων και αβαντάροντας την ελαστική εργασία, το πολυνομοσχέδιο- έκτρωμα περιλαμβάνει και μία σειρά από μέτρα που διευκολύνουν άνευ όρων και με φαστ τρακ διαδικασίες τους “στρατηγικούς” επενδυτές. Διευκολύνσεις που παρέχουν δυνατότητες για κάθε είδους υπερβάσεις όρων δόμησης και ελέγχων για προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς και διευκόλυνση των επιδοτήσεων των «επενδυτών» που καταστρέφουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και επιβαρύνουν τις ζωές μας.
Παράλληλα, όσα είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη περίοδο και επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρούν με ταχείς ρυθμούς: στο Ελληνικό δίδεται το πράσινο φως να ξεκινήσει η “επένδυση” με τα λεφτά του ελληνικού λαού, στις θάλασσες διασφαλίζουν τα συμφέροντα των πετρελαϊκών επιχειρήσεων με τις νέες άδειες για εξορύξεις, οι ακτές να παραδοθούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία με επόμενο νομοσχέδιο που ετοιμάζουν για τους αιγιαλούς, τα δάση γίνονται βορά για έργα χωρίς περιορισμούς που θα φέρουν την δήθεν ανάπτυξη, ο δημόσιος χώρος , ο φυσικός πλούτος, η ενέργεια, η διαχείριση των απορριμμάτων ιδιωτικοποιούνται χωρίς προηγούμενο. Όλα τα παραπάνω με προφανείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και στις συνθήκες της ζωής μας .

Μετά από ένα καλοκαίρι που έφερε με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο τις καταστροφικές συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της κλιματικής απορρύθμισης που έχει προκαλέσει, η προστασία του φυσικού πλούτου και του περιβάλλοντος θα πρέπει να ιεραρχηθεί ψηλά στην ημερήσια διάταξη του λαϊκού – εργατικού – οικολογικού κινήματος, κόντρα στους σχεδιασμούς Ε.Ε., κεφαλαίου, κυβερνήσεων, περιφερειών και δήμων. Οι εργαζόμενοι έδωσαν ήδη απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις αντεργατικές του ρυθμίσεις με την απεργία στις 24/9 και θα συνεχίσουν με κλιμάκωση των εργατικών κινητοποιήσεων.
Χρειάζεται να αναδείξουμε και την αντίθεση μας στις αντιπεριβαλλοντικές πλευρές του νομοσχεδίου και τους αντιπεριβαλλοντικούς σχεδιασμούς που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα από το Ελληνικό μέχρι την Ήπειρο, από τη Φυλή μέχρι τη Θεσσαλονίκη, από την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη, από το Αίγιο μέχρι τις Σκουριές, από τα Άγραφα μέχρι το Γραμματικό, από τη Δυτική Ελλάδα μέχρι τον Πειραιά.
Καλούμε όλους και όλες που συνειδητοποιούν την κρισιμότητα της κατάστασης να συμμετέχουν στη συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης στο Σύνταγμα την Τρίτη 1/10, στις 6.00 μ.μ..
Στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στο “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και τους αντιπεριβαλλοντικούς σχεδιασμούς της.
ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ -Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ
ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
κόντρα στα αρπακτικά σχέδια καπιταλιστών, Ε.Ε., κυβερνήσεων.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική / Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα
Ανυπόταχτη Καισαριανή Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
Ανυπότακτη Πόλη-Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού
Αριστερή Κίνηση Ιλίου
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Αριστερή πρωτοβουλία Γλυφάδας - Με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση "Εκτός των Τειχών" Μαρουσιού.
Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης
Εκτός Πλαισίου, Αριστερή Ανατρεπτική Παρέμβαση Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου
Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης-Υμηττού
Μαχόμενη Ηλιούπολη Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση
Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.