5 Μαΐου 2020

Οι μάσκες έπεσαν : Ο Πατούλης, με κάθε είδους μεθοδεύσεις και «χείρες βοηθείας», οριακά απέτρεψε την έκδοση ψηφίσματος της περιφέρειας Αττικής για απόσυρση του περιβαλλοντοκτόνου νόμου.


Η συζήτηση στο προ ημερήσιας διάταξης θέμα για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που προκάλεσε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική (Αίτημα Πρό Ημερησίας Διάταξης στο ΠΕΣΥ 4/5, για το ζήτημα της προστασίας της λαϊκής κατοικίας, από τους περιφερειακούς συμβούλους της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική) και η Δύναμη Ζωής, εξελίχθηκε σε 6ωρη επεισοδιακή συνεδρίαση θρίλερ με κάθε είδους μεθοδεύσεις για να εξασφαλιστεί η ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ψηφίσματος που να ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου από το ΠΕΣΥ Αττικής.
Η Χρυσή Αυγή πιστή υπηρέτης των συμφερόντων του κεφαλαίου, για άλλη μια φορά απέδειξε ότι στις κρίσιμες στιγμές είναι το στήριγμα του Πατούλη στο ΠΕΣΥ. Ενώ οι 2 περιφερειακοί σύμβουλοι της που συμμετείχαν στην ψηφοφορία δήλωσαν στην αρχή ότι υπερψηφίζουν το ψήφισμα, μετά από κάποια ώρα – με άγνωστο «τι/ποιος τους βοήθησε να καταλάβουν» ότι το ψήφισμα θα περνούσε - ζήτησαν να αλλάξουν την ψήφο τους σε λευκό!!!  Με τις 2 ψήφους υπέρ του ψηφίσματος το αποτέλεσμα διαμορφώνονταν σε 50-46 (Κατά, λευκά) και το ψήφισμα περνούσε!!! Με τη αλλαγή της ψήφου του σε λευκό προσμετρήθηκαν ενιαία στους μη ψηφίσαντες το ψήφισμα και κατέληξε η ψηφοφορία σε 48(ΥΠΕΡ) - 48 (ΚΑΤΑ, ΛΕΥΚΑ) και το ψήφισμα ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ κάνοντας χρήση της διπλής ψήφου του προέδρου!!!!

Ο Τζήμερος – για άλλη μια φορά - να αποδεικνύεται το «εξαπτέρυγο» του Πατούλη υπερψηφίζοντας στην αρχή της διαδικασίας την απόρριψη του προ ημερήσιας διάταξης θέματος για συζήτηση στο ΠΕΣΥ. Στη συνέχεια, ενώ όσο ήταν εκεί ήταν μόνιμα με την κάμερα ανοιχτή – στη διαδικασία της ψηφοφορίας δεν απαντούσε ούτε ηχητικά! Παρ όλα αυτά επιχείρησε ο πρόεδρος να τον εμφανίσει ως  παρόντα και να καταμετρήσει την αρνητική ψήφο του στο CHAT, μόνο προς τον πρόεδρο (με άγνωστο το χρόνο που αυτή εστάλει). – Ποτέ δεν πήρε το λόγο να δηλώσει την αρνητική του ψήφο όπως έκαναν όλοι – ο λαλίστατος και στην τηλεδιάσκεψη και πάντα. Τελικά μετά τις διαμαρτυρίες μας και τη μη ανταπόκριση στα καλέσματα ο πρόεδρος υποχρεώθηκε να τον καταμετρήσει ως απόντα.
Ο  κατ ευφημισμό «πράσινος» (όπως και τα άλογα άλλωστε…) Παπαδάκης, με μία απαράμιλλη κολοτούμπα, ενώ στην αρχή της διαδικασίας υπερψήφισε να συζητηθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη και στην ομιλία του κατέληξε ότι «παρά τα θετικά του σημεία», πρέπει «να αποσυρθεί το ν/σχέδιο για να μπει σε διαβούλευση και να υπάρξουν κάποιες διορθώσεις – βελτιώσεις»  στην τελική ψηφοφορία δήλωσε ότι συντάσσεται με τον Πατούλη και καταψήφισε το ψήφισμα!!! με πλήρη συνείδηση ότι η ψήφος του θα άλλαζε το αποτέλεσμα.
Με απερίγραπτες μεθοδεύσεις και τηλέφωνα σε ανεξάρτητους περιφερειακούς συμβούλους προκειμένου να μη διαφοροποιηθούν από τον περιφερειάρχη. Για «γέλια και για κλάματα» ήταν οι σκηνή όπου ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος – με ανοιχτή κάμερα και ήχο – δέχτηκε τηλέφωνο για να καταψηφίσει το ψήφισμα, αφήνοντας εμβρόντητο  το ΠΕΣΥ!!!
Ολοκληρωτικός ήταν ο εξευτελισμός του Πατούλη ο οποίος– σε πλήρη πανικό και με σπασμωδικές κινήσεις – από τη μία κατήγγειλε τις παρατάξεις που αντιδρούσαν και εμάς που εισηγηθήκαμε το θέμα ότι δεν έχουμε διαβάσει το νομοσχέδιο και από την άλλη τοποθετήθηκε διαβάζοντας επί 45 λεπτά το non paper της ΝΔ με πρόδηλα λάθη που δήλωναν την άγνοιά του για το κείμενο.
Ας αφαιρεθούν και αρμοδιότητες από την περιφέρεια…
Η αποκαλυπτικότερη στιγμή της δραματικής θέσης του Πατούλη ήταν όταν παραδέχτηκε στο ΠΕΣΥ ότι το ν/σχέδιο αφαιρεί αρμοδιότητες από το ΠΕΣΥ (στα άρθρα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων – πρόβλεψη για να αποφασίζει ο υπουργός τον ΠΕΣΔΑ παρακάμπτοντας το ΠΕΣΥ κλπ) και ο περιφερειάρχης που αυτοπαρουσιάζεται ως ο σταυροφόρος της «αυτοδιοίκησης και της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων της» προσπαθούσε να δικαιολογήσει τη ρύθμιση αντί να μπει μπροστά για την ακύρωση της. Επιβεβαίωσε έτσι, περίτρανα την καταγγελία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική – και περιλαμβάνεται στην ΠΗΔ που κατέθεσε - ότι πρόκειται για φωτογραφική διάταξη με συναίνεση του Πατούλη για να παρακάμψει τις αντιδράσεις σε ενδεχόμενη αδυναμία έγκρισης του ΠΕΣΔΑ από το ΠΕΣΥ!!!
Αρκεί να συνηγορήσουμε να ψηφιστεί…
Η αστειότητα των απέλπιδων προσπαθειών του Πατούλη ήταν η κατακλείδα του ότι είναι έτοιμος «να ανοίξει διάλογο από την επόμενη εβδομάδα» για τα ζητήματα που πρέπει να αλλάξουν και να ρυθμιστούν δηλαδή αφού ψηφιστεί το νομοσχέδιο!!! Φυσικά, ποτέ δεν απάντησε στον περιφερειακό σύμβουλο της ΑΑΑ γιατί αφού παραδέχεται ότι υπάρχουν προβλήματα δεν ζητάει να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο ώστε αυτά να αλλάξουν; 
Η χτεσινή συνεδρίαση κονιορτοποίησε τα μυθεύματα του «ανεξάρτητου – αυτοδιοικητικού» περιφερειάρχη για την υπεράσπιση των πολιτών και του περιβάλλοντος για τα οποία επαίρεται ο Πατούλης και αποκάλυψε ότι δεν ερυθριάζει και δε διστάζει να λειτουργήσει ως παρατρεχάμενος της κυβέρνησης για να υπηρετήσει τις πολιτικές της προτεραιότητες για μια πολιτική καταστροφική για το περιβάλλον. Μια πολιτική  που συνεχίζει και εντείνει στο πολλαπλάσιο την αντιπεριβαλλοντική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και  παραδίδει ακόμα πιο απροκάλυπτα και με fast track διαδικασίες το φυσικό και αστικό περιβάλλον βορρά στην κερδοφορία των «επενδυτών» και του κεφαλαίου. Τα δάση, τα ρέματα, οι προστατευόμενες περιοχές (NATURA, Εθνικοί Δρυμοί κλπ), τα βουνά, ο αστικός χώρος, η διαχείριση των απορριμμάτων και άλλα προορίζονται για καύσιμη ύλη για την «Ανάπτυξη», τους επενδυτές και τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Οι μεγάλες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα και τα συλλαλητήρια που ήταν πρωτοφανή για την περίοδο αλλά και το θέμα, δείχνουν πως τα σχέδιά τους για τη λεηλασία της φύσης  θα βρουν μπροστά το λαό και το κίνημα για το περιβάλλον.
Ο λαός θα σώσει το περιβάλλον και τη ζωή
5/5/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.