19 Μαΐου 2020

Όλοι την Τετάρτη 20/5/2020, στις 9:00 π.μ., έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ να μπλοκάρουμε την επέκταση της χωματερής στη Φυλή


Στις 20 Μάη, στα γραφεία του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης των Απορριμμάτων προχωρούν εν μέσω πανδημίας το διαγωνισμό για την επέκταση και κατασκευή νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή, που ξεκίνησε η προηγούμενη περιφερειάρχης Ρ. Δούρου και συνεχίζει ο νυν περιφερειάρχης Γ. Πατούλης. Θα ανοιχτούν οι φάκελοι για την επιλογή του ανάδοχου για την «Μελέτη, κατασκευή έργων για την α’ φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, μέσω της πλειοψηφίας που διαθέτει στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νόμου Αττικής, σε πλήρη συνεννόηση με την κυβέρνηση, συνεχίζει και επεκτείνει την ίδια καταστροφική διαχείριση των απορριμμάτων ερήμην και στην πλάτη του λαού της Δυτικής Αττικής / Αθήνας και όλου του λεκανοπέδιου.

Με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ποτέ να συζητηθεί το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων στο περιφερειακό συμβούλιο από την διοίκηση Πατούλη, προχωρούν στην επέκταση και δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή και τη συνέχιση του εγκλήματος που λέγεται ΟΕΔΑ Φυλής, όπου συγκεντρώνεται σχεδόν το 90% της οποίας διαχείρισης των σκουπιδιών.


Η ενέργεια αυτή έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων πραξικοπηματικών πράξεων του ΕΣΔΝΑ εν μέσω πανδημίας, αλλά και σε συνέχεια της ψήφισης του αντιπεριβαλλοντικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση και ανάμεσα στα άλλα κατοχύρωσε την νομιμοποίηση 23 παράνομων ΣΜΑ και τη δυνατότητα επιβολής από την κυβέρνηση της μεταφοράς των σκουπιδιών σε χωματερές κατά το δοκούν, στο όνομα των έκτακτων αναγκών.

Κυβέρνηση και τοπικό κράτος (περιφέρειες και δήμοι) γίνονται όλο και πιο συγκεντρωτικές και όλο και πιο θωρακισμένες απέναντι στην παρέμβαση του λαού, διαδικασίες λήψης απόφασης υπονομεύοντας και την όποια δημοκρατική λειτουργία των συμβουλίων (περιφέρειας και δήμων) προκειμένου να υλοποιήσει τις πολιτικές και οικονομικές επιλογές των κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση των σκουπιδιών.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και οι αντικαπιταλιστικές και αριστερές κινήσεις πόλης των δυτικών καλούμε το λαό της περιοχής την Τετάρτη 20/5/2020, στις 9:00 π.μ., έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Άντερσεν 6 & Μωραΐτη 90, περιοχή Ελληνορώσων), σε συγκέντρωση προκειμένου να ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ οποιαδήποτε διαδικασία, υλοποίησης των διαγωνισμών και των καταστροφικών σχεδίων τους.

 Απαιτούμε:

--να κλείσει τώρα η χωματερή της Φυλής και όλες οι εγκαταστάσεις διαχείρισης των σκουπιδιών στη Φυλή – να αποκατασταθεί η περιοχή.
--άλλη διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λάου και της προστασίας του περιβάλλοντος για να σταματήσουν να υπάρχουν χωματερές.

 Η ΥΓΕΙΑ μας και η ζωή μας είναι πάνω από τα κέρδη τους! 

 Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στη Αττική /Ανταρσία σε κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ 
Ανυπότακτη Πετρούπολη 
Ανυπότακτη Πόλη – Αντικαπιταλιστική παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων – Καματερού 
Αριστερή Κίνηση Ιλίου 
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.