26 Σεπτεμβρίου 2023

Δήλωση του Κώστα Τουλγαρίδη για τις συγκοινωνίες, κατά την περιοδεία της ΑΑΑ στους χώρους του αμαξοστασίου του μετρό



Με την περιοδεία της ΑΑΑ στους εργαζόμενους του Mετρό θέλουμε να υπογραμμίσουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στην πάλη τους για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές αποκλειστικά δημόσιες συγκοινωνίες.

Είναι ξεκάθαρο σε εμάς και τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απαξιώνει συστηματικά τη δημόσια συγκοινωνία, προκειμένου να την ιδιωτικοποιήσει κομμάτι-κομμάτι.

Οδηγεί σε πλήρη απαξίωση τον στόλο της ΕΘΕΛ: εκατοντάδες λεωφορεία δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν λόγω κακής συντήρησης και έλλειψης ανταλλακτικών και λόγω ελλείψεων σε οδηγούς. Το ίδιο συμβαίνει και με το Mετρό. Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να επεκτείνει την είσοδο των ΚΤΕΛ στις γραμμές της ΕΘΕΛ, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους και το συγκοινωνιακό έργο, ενώ, στην περίπτωση του μετρό, προχωρά είτε στην άμεση ιδιωτικοποίησή του -όπως στην Θεσσαλονίκη που δόθηκε σε εργολάβο- ή στην έμμεση, όπως στην Αθήνα, με την προσπάθεια να πολλαπλασιάζονται τα τμήματα που δίνονται σε εργολάβους ή οι νοικιασμένοι εργαζόμενοι.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζόμενων για ΣΣΕ, για ριζικές αυξήσεις στους μισθούς για να αντιμετωπίσουν το φοβερό κόστος ζωής, για προσλήψεις με σταθερές σχέσεις εργασίας για να σταματήσει η εντατικοποίηση που εξοντώνει τους εργαζόμενους και υπονομεύει τις συνθήκες ασφάλειας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.