25 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!




Ενημερωθήκαμε ότι το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης σφραγίστηκε χτες την  Παρασκευή το απόγευμα από τους ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου, επειδή ο Δήμος υπήρξε ασυνεπής στην καταβολή της συμφωνηθείσας δόσης, την οποία έπρεπε να καταβάλει από τις αρχές Ιουνίου. 

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, όπως και άλλοι δήμοι και περιφέρειες απαξιώνουν τη δημόσια εκπαίδευση, σε πλήρη συντονισμό με το κεντρικό κράτος, ύστερα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Σεπτέμβρη 2023, με την οποία:

Καταργούνται: 36 δημοτικά - νηπιαγωγεία

Συγχωνεύονται: 30

Υποβιβάζονται: 79.

 Όλα με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν μαθητικό πληθυσμό επαρκή!

Στην ίδια γραμμή και το τοπικό κράτος, με τη διοίκηση του Δήμου Νέας Σμύρνης να αδιαφορεί για το μέλλον του 6ου νηπιαγωγείου, με τη μη καταβολή του μισθώματος από τον Ιούνη! Όταν ήδη δημοτικές παρατάξεις διαφήμιζαν πως το ζήτημα έχει λυθεί!

Η Περιφέρεια Αττικής, οι μεγάλοι δήμοι και περιφέρειες με τις ηγεσίες που διαχρονικά έχουν και οι οποίοι διεκδικούν ξανά την ψήφο του λαού, δεν έχουν κανένα πρόβλημα για τα δισεκατομμύρια ευρώ που δίνονται για εξοπλιστικά προγράμματα ή ανούσιες φιέστες αυτοπροβολής τους, αλλά χρήματα για την προστασία από πλημμύρες και φωτιές ή για να παραμείνουν σχολεία ανοιχτά δεν υπάρχουν!

Τέλος, επιβεβαιώνεται το αίτημα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, καθώς και όλων των αντικαπιταλιστικών κινήσεων σε δήμους και περιφέρειες, για πραγματική δημόσια και δωρεάν παιδεία. Είναι αδιανόητο να δίνονται χρήματα ως ενοίκια σε ιδιώτες κι όχι για να χτιστούν καινούργια σχολεία.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στηρίζει και θα συμμετέχει στα αγωνιστικά καλέσματα έξω από το νηπιαγωγείο τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, το πρωί, στις 8 πμ (Στρατηγού Παρασκευόπουλου Λεωνίδα 54, Χρυσάκη, Νέα Σμύρνη) και στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 4.30 το απόγευμα.

Να λειτουργήσει κανονικά το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης τώρα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.